Naučnici ne stvaraju radi vladara! Ali vladari obilato koriste naučna dostignuća! I ko će sad u raj - naučnici ili vladari??? !![]()
..naučnici ne stvaraju radi vladara ... zar sam to ustvrdio .. oni ( većina ) stvaraju da se dodvore vladarima / da postanu njihovi kućni ljubimci - miljenici ... ( navedi primer naučnika koji se pobunio protivu vlasti i ona mu ostavila naučne uslove za rad -- slobodno mu se štampaju radovi -- novine prenose njegove misli i stavove protivu vladajuće oligarhije --- a on dobija lovu za svoja istraživanja ..... pa toga nije bilo ni kod Gilgameša ) ....
...hdedoh da kažem ( a vidim da to moje viđenje mnoge boli ) , da baš od tog vremena tiranije gilgameša čovek ( običan čovek ) postaje sociološki proizvod ... biološka mašina sposobna za reprodukcuju -- strpljivo trpljiva .... mnogi u tom reprogramiranom čoveku zvanom " biološka mašina " , traže nekakav menanički satni mehanizam - pa kad ga ne otkriju , misle da je čovek slobodan ... tako i većina ovdašnjih mislilaca sebe veliča ... a da su u stvari robovske prirode , može se videti u kakvim su šemama sa moderatorima egzekutorima koji svaku misao koja je slobodna / ljudska brišu i takve proteruju sa foruma .. poslednji događaji pokazuju ovo o čemu govorim ..
... no nebo nezna za miljenike.. tako da cara i prosijaka čeka crv ( pre ili kasnije ) ... pa sve što je čovek bliži caru u crvljivim vremenima ima navodno za čim žaliti , dok sve što je čovek bliži prosijaku može se crvu radovati ... ja sad kao popa...
... na ovoj relaciji između cara i prosijaka u crvljivim vremenima postoji i takozvana treća staza -- očovečenje ....pa možda je Niče zapravo o tome govorio - ko zna ?

.
?