dive
Legenda
- Poruka
- 61.251
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nikad to ne bih uradio, makar umro od gladi![]()
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ede da je tebi dupence gladno svasta bi ti radio, a ne samo isao na kurs zbog politicke podobnosti..
znači svi koji nisu izašli na izbore su u stvari krivi za ishod izbora....sjajno
evo tebi jedan izbor, pa biraj: kako želiš da te ubiju?
A ti stvarno misliš da ja živim u izobilju?
Ne bih, nisam ja od onih kojima se kičma savije kako vetar dune.![]()
znam, tebi se kicma ne savija uopste..
ti si pasivan.![]()
Ja sam rekao lepo da ovoj državi ne pomažu politički izbori. Ili revolucija ili da pasemo travu.Apstinencija jeste politicki stav i to legitiman, da li ces da apstiniras tako sto ces da precrtas listic ili tako sto neces ni da izadjes zavisi od ustrojstva drzave. Ukoliko je narod nezadovoljan onda treba vas glas da se cuje. Kako se cuje, tako sto 90% upisanih biraca apstinira. To je procena javnog mnjenja i signal sta se od elite ocekuje. Izbor manje lose opcije je pristajanje na sistem. Ukoliko gradjansko drustvo ne kaznjava i ne da signal sta zeli zasto bi bilo ko uzeo u obzir njegove potrebe? Cim pruzi mandat on je hteo ili ne hteo saucesnik u buducim dogadjajima. Ukoliko uzmemo da 90% ljudi hipoteticki nije glasalo stvari bi morale da se menjaju. Ovako ne moraju, eventualno necemo imati bradonju za premijera vec Dacica, vrlo vazno.
Znači svako ko je ostao, po toj logici, ostao je iz ličnih razloga?
Ne kapiram samo ljude koji žive u inostranstvu i nemaj nameru da se vrate u Srbiju da učestvuju u bilo kakvoj raspravi o Srbiji.
Ja se ni komšijama ne mešam u životne izbore, a kamoli nekom ko živi na hiljade kilometara od mene.
Ne kapiram samo ljude koji žive u inostranstvu i nemaj nameru da se vrate u Srbiju da učestvuju u bilo kakvoj raspravi o Srbiji.
Nemoj sada da menjaš priču, pričali smo o tebi i meni, ne o svima. Tj. ti si spomenuo 'brigu o sopstvenom dupetu', ja sam te pitala zašto si ti ostao, ti si rekao da si ostao u Srbiji jer ti je jedino tu lepo, ja sam rekla da meni nije bilo lepo. Svi imaju svoje razloge, ne mogu, sve i da želim, da znam šta motiviše milione različitih ljudi.
Pa ljudi pričaju i o filmovima, a nikada neće snimiti film, zar ne? Samo što su filmovi neutralna tema za većinu, a Srbija nije.
Honduras mani se tih filmova, nema to nikakve veze sa ozbiljnim stvarima.
Ja vama ne branim da pričate, samo se stavljam u vašu ulogu i bilo bi mi licemerno, samo sam izrekao svoje mišljenje, valjda imam pravo na to.
Nemoj sada da menjaš priču, pričali smo o tebi i meni, ne o svima. Tj. ti si spomenuo 'brigu o sopstvenom dupetu', ja sam te pitala zašto si ti ostao, ti si rekao da si ostao u Srbiji jer ti je jedino tu lepo, ja sam rekla da meni nije bilo lepo. Svi imaju svoje razloge, ne mogu, sve i da želim, da znam šta motiviše milione različitih ljudi.
Pa ljudi pričaju i o filmovima, a nikada neće snimiti film, zar ne? Samo što su filmovi neutralna tema za većinu, a Srbija nije.
Naravno da imaš pravo. Ali ja tebi nikada nisam rekla da ne nameravam da se vratim u Srbiju. To si ti sam smislio. Možda je za mene podjednako bitno šta će se desiti u Srbiji, šta misliš?
Jedino što sam napisala je da NISAM glasala jer smatram da nije u redu da glasam u zemlji u kojoj ne živim.
A zašto sam reagovala, tj. zašto ova diskusija sa tobom i privatna prepiska sa jednom forumašicom je zbog toga što me pogađa - a valjda imam i ja pravo na to - što mene više niko ne shvata kao osobu koja ima pravo ili nameru da se vrati u svoju zemlju. Ako trenutno ne živim u Srbiji ne znači da više nisam Srpkinja, ili da sam mrtva.
Jedno je sigurno, nije dijaspora izglasala Botu Tomu i Dacica nego gradajni u Srbiji, bilo izlaskom na izbore bilo neizlaskomDa li to znaci stvarno da vam je lepo tako kako je?
Lepo je jedino onima koji su dobili posao ili neku korist od DS.
Ti su se prodali za glasove.
To je tužno, ali je realnost.
Ne mesam se u pricu jer znam na sta se svede ali jedno iskustvo moram da podelim. Tipicno je da ljudi sa daljine idealizuju neke stvari. Recimo moja sestra dok je zivela ovde bila je gori Djindjoli od Djindjica licno, da si je pustio golim rukama bi pridavila Milosevica, kako se odselila i malko zaboravila Srbiju tako se pretvorila u gastosa nacionalistu sa pricom "da smo bar srusili Dubrovnik" i "ma ne moramo nikada da udjemo u tu Uniju zainat". Sve ok da ona nije zivela u taj Uniji, sve ok da se nije palila na tu Uniju k'o slama dok je gledala siromastvo po Srbiji. Sada je vrlo fino da bude pro SrBski orjentisana kad od Srbije jedino sto vidi je aerodrom a aerodrom nije obicno prava slika drustva. Takva sam bila i ja, kako predjem granicu tako postanem nekako veci nacionalista a kada sam ovde....pa nisam sigurna da bih otpremila sina u rat uz zdusnu podrsku dijaspore dok bih onako idealisticki verovatno isterivala pravdu sa udaljenosti od par hiljada kilometara...to je naprosto u prirodi coveka, ovde gledas da prezivis a ne da dokazes istinu. Znamo mi istinu ali smo nemocni da je promenimo bez da sebe osakatimo.
Jedno je sigurno, nije dijaspora izglasala Botu Tomu i Dacica nego gradajni u Srbiji, bilo izlaskom na izbore bilo neizlaskomDa li to znaci stvarno da vam je lepo tako kako je?
ma ja sam dusica samo volim da se zahebavam a pivo uvek saradjuje![]()
Niko ti ne kaže da nisi Srpkinja, ali po toj logici čitava Amerika bi imala pravo da glasa u drugim državama, jer nacija Amerikanac ne postoji.
Jednostavno je tako, kao i u životu, ne može da učestvuješ tamo gde te nema.
S druge strane kažem, radite kako mislite da treba da radite. To je vaše pravo.
Lepo je jedino onima koji su dobili posao ili neku korist od DS.
Ti su se prodali za glasove.
To je tužno, ali je realnost.
Mogu - dobila sam glasački listić. Samo sam rešila da ne učestvujem.
Samo ne znam zašto citiraš mene da bi pisala o svojoj sestri koja bi rušila Dubrovnik.
Da li sam ja na ovoj temi spomenula neke nacionaliste?
Ako je znak da sam 'prolupali gastos i nacionalista' to što sam rekla da sam Srpkinja, vi ste onda mnogo luđi od mene. Ja jesam Srpkinja, od roditelja, baba, deda, pradeda i čukundeda Srba![]()
Pa i ti rece da ti je lepo tu u Srbiji?
Ja ne razumem da nisi izasao da glasas ako ti stanje ne odgovara.