ZENEE I GLASANJE

Девојке, гласале бисте да је било омогућено електронско гласање? (ако нисте и овако гласале у дијаспори)
Имаћете, само полако....

Pa to je jos lepsi nacin da se elegantno kradu glasovi :) Ja mislim da nama treba javno glasanje pa da se lepo odmah zna kako ko stoji. Prosto ne mogu da verujem da su ljudi tako nezadovoljni a da opet pobedjuju prosrpske stranke. Da li je moguce da su imali tako dobru propagandu da ubede ove nezadovoljne da ostanu kod kuce uz kokice ispred ekrana..

Pa to je jos lepsi nacin da se elegantno kradu glasovi :) Ja mislim da nama treba javno glasanje pa da se lepo odmah zna kako ko stoji. Prosto ne mogu da verujem da su ljudi tako nezadovoljni a da opet pobedjuju prosrpske stranke. Da li je moguce da su imali tako dobru propagandu da ubede ove nezadovoljne da ostanu kod kuce uz kokice ispred ekrana..

Otkad su to SNS, LDP, DS prosrpske stranke? :eek:

Svakom je najlepše u matičnoj državi. Valjda. Na to sam mislio: A vi pod lepo odmah mislite na materijalno stanje, ja tu nisam kriv. :)
Zato što mislim da je ishod izbora unapred određen u stranim ambasadama, a danas sam se i uverio pošto sam listao gradove u kojima je DS pobedio, a to su 90% najsiromašnije opštine u Srbiji, gde glas vredi 2 kesice za supu i konzerva tunjevine.
Da podsetim ja dsam glasao sve do sad. Jednom nisam izašao na izbore i sad sam odgovran za ishod istih? :lol:
Niko na ovim izborima nije se ni dotakao ključnog pitanja za mene, kako sprečiti porpadanje Srbije i masovne migracije za Beograd. Mani Dinkića, njemu niko pametan ne veruje.

Eto vidis, ne bi mogao da se stavis u nasu situaciju :)

Meni nije lepo, ali ne vidim ni sa kojom bi mi političkom alternativom bilo lepše. Tako da nisam izašao na izbore.
Ako sam nešto vremenom naučio, to je da čovek treba i može da se pobrine za svoje lično dupe bez obzira ko je na vlasti.
Za srbilend i ''srpsko nacionalno biće'' me zabole nokat.

drage zene da li su vam muskarci otvorili oci sto se glasanja tice da li su vas posavetovali s obzirom da znamo da se maleni broj zenaa razume u politiku i veoma je bitno da izbegnemo ono glasanje zbog izgleda pa npr da glasate ponovo za tadica zatto sto je kao lep...
zene cime se vodite ona ovim izborima?
posavetujte se...

Haha
A ko savetuje isfeminizirane muškarce, ko im otvara oči?:cistinaocare:

Ma krivi smo mi iz dijaspore. :rotf:

A stvarno ne treba da nas potresa...pogotovo nas koji vec 20 godina nismo drzavljani Srbije i koji ne nameravamo da se vratimo u nju. Sto se toga tice su realno gledano u pravu. I ko je pametan, zadrzace i svoje misljenje i svoj novac za sebe tj. u svom dzepu. :whistling:

pa ti nisi dijaspora.
nisi srbin.
a mozda nisi ni austrijanac.
ili mozda jesi a ne osecas se tako.
ili se mozda ti osecas, ali te ne osecaju austrijanci. :aha:

Неће, мицо, моја срБска марамицо

Чиповане ЛК карте, пасоши, па барем ти знаш како то иде кроз бројеве ИД-а по Америци, а могли бисмо да уведемо као у Грчкој, не гласаш - немаш пасош.
Нема пасос, оцес пасос-нема, нема кинос се износос, а твој нас кинтос уопсте не занима, сликас се у тој дрзави коју волис...али они су једна патриотски свесна нација. И уђе Златна зора тамо у парламент.
Код нас људи су у несвести, имаш многе ст ондиране - они не гласају, то су аутомати, не можеш од њих да очекујеш да буду политички свесни. То тако прди и смрдуцка и ради шта му кажеш. Има нас много који нисмо за ово, већина, а знаш, један тако крао док су га проглашавали фактором мира и стабилности, па после дође све на наплату. Само будите стрпљиви. Еј, бре, гласачко тело ФР 42 милиона, без проблема увек изађе пола, свуда, а код нас...па, смешно. Е, неће то довека ;)

Poslednja izmena:
drugacija je tradicija ovde, nema koalicija i koabitacija izmedju suprotstavljenih stranaka tako cesto. dobije se vecina, i cao zdravo. zna se ko kojoj opciji pripada, ima manje malih stranaka. drugo, ovde je nezamislivo da se neko ko ima manje od 45-50 uopste kandiduje, tako da neke situacije ne mogu da se dese. u srbiji ima suvise stranaka, neke su nastale cepanjem drugih, tacno ne znas sta da radis.

upravo, u srbiji glasas za coveka a ovde za ideju i program. tacno se zna ko ce u sta da ulaze kad dodje na vlast a u srbiji daj boze da znaju sta ce, kako ce i sa kojim parama. takav utisak imam gledajuci sa strane ali moram da priznam da ne pratim politicku scenu u srbiji, prekomplikovana je.

upravo, u srbiji glasas za coveka a ovde za ideju i program. tacno se zna ko ce u sta da ulaze kad dodje na vlast a u srbiji daj boze da znaju sta ce, kako ce i sa kojim parama. takav utisak imam gledajuci sa strane ali moram da priznam da ne pratim politicku scenu u srbiji, prekomplikovana je.

meni se cini da samo izgleda komplikovano,

previse pirana a malo loviste
i na kraju svi oni pevaju sta im svet kaze

Нема нездравих коалиција у Фр, ал ја се не бих клео у то да нема трговине. Не пратим, немам фр. пасос и немам намеру да га стекнем..Имате двоглави председнички систем и председник је јача функција од премијера. ФР је мала Америке, њена испостава.
Ми имамо парламентарни систем где сад Крме тражи да буде премијер. Због тога је битно било да изађу људи и гласају против оних који су зајахали ( сад ИД условљавају да мора да предложи владу пре 2. круга, 10 дана, иначе ће видети ко ће кога да подржи) У Фр је председник главни лик, а код нас - парламентарни систем- међутим, на насловној стр. новина како ЊЕГА, еминенцију, неће нико да уцењује. Он диктира услове коалициона владе. Код нас свега има што у нормалнијим давама не постоји, али да смо нормални, не бисмо ни дозволили.

kada su nacionalni interesi u pitanju ima i ovde svega, ali ne mozes da se pogubis u pricama ko je kome bio kum i najbolji prijatelj, pa kako je doslo da razlaza, pa ko kome sada preti, ko je koga likvidirao, ko je kome podmetnuo nogu, ko je sta ukrao... meni je stvarno postalo neshvatljivo sve to i nemam blagu predstavu o tome ko je od njih za sta sposoban. ja stvarno ne znam ko od njih radi u interesu srbije, a da budem iskrena nisam ni sigurna sta je zaista u interesu srbije dugorocno i kratkorocno gledano.
interes francuske je jasan i definisan - ekonomija, industrija, budzet i nezaposlenost - ump ulaze u industriju da bi pokrenuo ekonomiju, sece budzet i povecava nezaposlenost, smanjuje poreze... socijalisti idu suprotnom linijom - jacaju drzavne poslove, ulazu u socijalne programe, jacaju poreze na racun industrije i nema tu nekih krupnih nepoznanica. ko vodi koju partiju je bitno radi integriteta coveka - da se zna ko je i sta je, koju skolu je zavrsio (nema pitanja dal' ima diplomu ili nema, svi su izasli iz iste skole), koje uspehe je postigao, ali iza coveka je ogromna masinerija razlicitih ideala i tu je glavni sukob - korporacije vs solidarnost ako bas treba da se svede na dve reci. u srbiji su na recima bar svi i za jedno i za drugo, to tako ne moze i zato mi i nije jasno.

Back