zene u policiji i vojsci ?

Ima jakih žena ali je zaista mali broj onih koje su jače od većine muškaraca pa to stvarno ne bih stavila pod onaj 30/70 odnos.
Razumela bih da je fizicka snaga presudna za vojsku dok se ratovalo macevima i buzdovanima, ali ne verujem da je za snajperistu vazno da li je musko ili zensko. Danas je verovatno potrebnija preciznost nego fizicka snaga u ratovanju (ako govorimo bas o okrsajima), a u slucaju taktike i strategije ne igra nikakvu ulogu, samo nam je neobicno jer nismo navikli.

Poslednja izmena:
A za šta smo to mi sposobnije, samo pls bez rađanja dece i dojenja jer za to nismo sposobnije već predodređene. Nije baš da možemo da oplodimo same sebe, s druge strane...
Čisto da vidimo ko ide u krajnost sa borbom za ravnopravnost.

interesantno da si izdvojila deo koji se tebi svidja
nema veze sto sam napisala da su oni za nesto mi za nesto drugo

ma sad cu tebi za ljubav da ti kucam ocu bas

ne tangiras me

nedavno sam cula rezultate jednog istrazivanja gde je dokazano da ima vise genija muskaraca nego zena, ali takodje i vise mentalno zaostalih muskaraca nego zena, tako da...

pa to je logicno, samo treba poznavati osnovu genetike
to je caka sa xx i xy
x je dominantniji od y hromozoma, zato ako od xy onaj jedan x ima neku mutaciju (dal je pozitivna il negativna nebitno je ) doci ce do izrazaja
dok kod zena xx ako jedno x ima neku mutaciju tu je drugo da da balans i zbog toga se redje ispoljavaju te mutacije, tacnije postaju recesivne, imas ih al se ne ispoljavaju, a mozes da ih preneses na potomstvo

uzmi za primer hemofiliju izguglaj ako ti nije poznato nasledjivanje nje pa ces videti na sta mislim, to ti je onako zgodan primer da uporedis sa tim sto si citala da vidis da nije lupetanje
mislim ako ti nije poznato ovo sto napisah....

Napominjem još jednu stvar, vrlo bitnu: visina plate bi takođe morala biti uslovljena, pored težine rada i težine uslova rada, pored diplome, pravom na potrošačku korpu svakog radno sposobnog živog bića, jer žene kao generalno lošije opremljene za fizički rad drže kompletnu industriju na svojoj grbači za jako male pare, izdržavajući dečurliju koja će jednog dana i sama ući u taj sistem... visina plate ne bi smela da bude diktirana činjenicom da su žene očajne da nahrane decu i da bi radile svakakva sranja od poslova za crkavicu samo da im deca ne budu gladna, isto važi i ako nemaju decu...
Kasirka preturi preko svojih ruku 2 tone robe u toku dana, mislim da ima zvaničan podatak o tome. Radi osam sati dnevno danas 6 dana u nedelji i radi za 20 hiljada, videti muškarca za kasom je ravno zemljotresu na balkanu, sa druge strane oni vise po magacinima ali ih u prodaji u globalu ima daleko manje nego žena... a trgovina spada danas u najlošije plaćene poslove u ovoj zemlji.
Pitam se ko će držati sve te samoposluge ako žene odluče da im je 20 hiljada malo, ako se muškarci prebace na to lagano i smešno radno mesto iz rudnika (jer normalno kad muškarac radi, svaki njegov posao je rudnik :lol: msm ova priča o rudniku mi je vrh ko kad pričamo o kućnoj podeli rada pa se busaju u grudi sečom drva :lol: jer danas se ono, redovno seku drva i to naravno radi muškarac uvek :lol: ), elem, ako se muškarci prebace na kase, pitam se ko će ostati da kopa taj ugalj :think:

Valjda mašine, ko i do sad.

pa to je logicno, samo treba poznavati osnovu genetike
to je caka sa xx i xy
x je dominantniji od y hromozoma, zato ako od xy onaj jedan x ima neku mutaciju (dal je pozitivna il negativna nebitno je ) doci ce do izrazaja
dok kod zena xx ako jedno x ima neku mutaciju tu je drugo da da balans i zbog toga se redje ispoljavaju te mutacije, tacnije postaju recesivne, imas ih al se ne ispoljavaju, a mozes da ih preneses na potomstvo

uzmi za primer hemofiliju izguglaj ako ti nije poznato nasledjivanje nje pa ces videti na sta mislim, to ti je onako zgodan primer da uporedis sa tim sto si citala da vidis da nije lupetanje
mislim ako ti nije poznato ovo sto napisah....
davno sam ucila genetiku u skoli i to samo neke osnovne stvari (jer mi to nije bilo opredeljenje), verujem ti, naravno i zanimljivo je (a i logicno kad ga ovako objasnis) hvala :)

Napominjem još jednu stvar, vrlo bitnu: visina plate bi takođe morala biti uslovljena, pored težine rada i težine uslova rada, pored diplome, pravom na potrošačku korpu svakog radno sposobnog živog bića, jer žene kao generalno lošije opremljene za fizički rad drže kompletnu industriju na svojoj grbači za jako male pare, izdržavajući dečurliju koja će jednog dana i sama ući u taj sistem... visina plate ne bi smela da bude diktirana činjenicom da su žene očajne da nahrane decu i da bi radile svakakva sranja od poslova za crkavicu samo da im deca ne budu gladna, isto važi i ako nemaju decu...
Kasirka preturi preko svojih ruku 2 tone robe u toku dana, mislim da ima zvaničan podatak o tome. Radi osam sati dnevno danas 6 dana u nedelji i radi za 20 hiljada, videti muškarca za kasom je ravno zemljotresu na balkanu, sa druge strane oni vise po magacinima ali ih u prodaji u globalu ima daleko manje nego žena... a trgovina spada danas u najlošije plaćene poslove u ovoj zemlji.
Pitam se ko će držati sve te samoposluge ako žene odluče da im je 20 hiljada malo, ako se muškarci prebace na to lagano i smešno radno mesto iz rudnika (jer normalno kad muškarac radi, svaki njegov posao je rudnik :lol: msm ova priča o rudniku mi je vrh ko kad pričamo o kućnoj podeli rada pa se busaju u grudi sečom drva :lol: jer danas se ono, redovno seku drva i to naravno radi muškarac uvek :lol: ), elem, ako se muškarci prebace na kase, pitam se ko će ostati da kopa taj ugalj :think:

kakve veze ovo ima sa temom?

zašto tebe toliko pogađaju te statistike vezano za kasirke? jesi ti kasirka?
eto recimo taj tvoj kolektiv de radiš kao kasirka, obrati pažnju na muškarce... oni nisu kasirke zato što imaju fizički teža zaduženja. ne bi trebalo da im zavidiš.

kakve veze ovo ima sa temom?
Prevencija nekih daljih razglabanja na temu kako su žene slabije pa manje i jedu, odnosno - treba im manja plata.

- - - - - - - - - -

zašto tebe toliko pogađaju te statistike vezano za kasirke? jesi ti kasirka?
eto recimo taj tvoj kolektiv de radiš kao kasirka, obrati pažnju na muškarce... oni nisu kasirke zato što imaju fizički teža zaduženja. ne bi trebalo da im zavidiš.

Nisam kasirka, radila sam doduše jedno vreme na tom fizički težem zaduženju koje je predviđeno za muškarce. Kad već pitaš.
Kasirke su mi divan primer jer sam vrlo upoznata sa njihovim poslovima, iako to konkretno nikada nisam radila.

Tema jos nije stigla do plata u vojsci i policiji. Jos se diskutuje o zenskoj (ne)sposobnosti za tu sluzbu. Nisam sigurna, ali mislim da na tom polju nema problema, bar ne u vojsci (visina plate zavisno od pola)

pa u policiji konkretno je smešno i porediti, recimo prosečnu policajku može svaki tinejdžer da prebije ko kobilu ako joj partner ne pomogne tako da ne kapiram zašto bi ona imala istu platu ko on kad on mora da obavlja deo njenog posla plus da joj čuva guzzicu.

pa u policiji konkretno je smešno i porediti, recimo prosečnu policajku može svaki tinejdžer da prebije ko kobilu ako joj partner ne pomogne tako da ne kapiram zašto bi ona imala istu platu ko on kad on mora da obavlja deo njenog posla plus da joj čuva guzzicu.
Od svakog ima nekog jaci, ako tako gledas i svakog muskarca moze neko da prebije, ako ne jedan, onda svakako grupa moze. Valjda zato i nose oruzje.

Ti mladi ljudi su srecnici Oranzita, njihovi roditelji sprovode radnu disciplinu nad drugima koji indirektno, stvaranjem profita radom u nehumanim uslovima, obezbedjuju toj deci bazu za lagodan zivot. I u vojsci najbolje prolaze oni s "pedigreom", mamini i tatini, ta institucija itekako zna za podele i privilegije bez pokrica, jer svuda, pa i u vojsci, vazi pravilo "zna se ko trese sljive, a ko pije rakiju", sto bi u prevodu na jezik mog kraja glasilo "zna se ko 'ebe, a ko stenje"...
Jeste, na zalost:sad2:uh kako bih u neki vojni kamp al pravi bez tih podela...garasntujem da bi manje od pola izashli chitavi...ostali bi se ubili...

Back