Propast srpske žene

Nekada Nadežda Petrović, Isidora Sekulić, Desanka Maksimović, Milunka Savić a sada ko reprezentuje srpsku ženu? Da ne nabrajam i udaram nekim ženama negativnu reklamu ali mislim da je jasno na šta mislim.

Generalno srpska žena danas nema veze sa nekadašnjom srpskom ženom, danas je to svadljiva osoba, vetropirka, primadona, koja više drži do šminke i odeće nego do drugih važnijih stvari u životu. Svaka čast izuzecima ali mislim da je generalno ovako kako sam opisao.
Sigurno bi tucao onu prvu.

Како нигде? Ваљда нормално женско треба да воли домаћина човека, а не сеоског клошара, пијанца и вагабунда.
Ti si stvari podelio na ekstreme: dobar domaćin sa jedne strane, a klošar i pijanica sa druge.
Ima stvari između. Kao i sad, sa jedne tajkuni, sa druge vagabunde i pijance.
Između tajkuna i čoveka iz srednje klase, treba da bira žena ili ljubav.

Ti si stvari podelio na ekstreme: dobar domaćin sa jedne strane, a klošar i pijanica sa druge.
Ima stvari između. Kao i sad, sa jedne tajkuni, sa druge vagabunde i pijance.
Između tajkuna i čoveka iz srednje klase, treba da bira žena ili ljubav.

А ти их ниси поделио екстремно у поруци на коју сам реаговао?

Како је теби дозвољен екстрем, а мени није?

Nekada Nadežda Petrović, Isidora Sekulić, Desanka Maksimović, Milunka Savić a sada ko reprezentuje srpsku ženu? Da ne nabrajam i udaram nekim ženama negativnu reklamu ali mislim da je jasno na šta mislim.

Generalno srpska žena danas nema veze sa nekadašnjom srpskom ženom, danas je to svadljiva osoba, vetropirka, primadona, koja više drži do šminke i odeće nego do drugih važnijih stvari u životu. Svaka čast izuzecima ali mislim da je generalno ovako kako sam opisao.
Nisam skoro pročitala ovako glupu generalizaciju izazvanu tabloidnim nebulozama o današnjim ženama Srbije.Ništa čudno, jer kad ste poslednji put mogli negde da pročitate i uspehu naših žena u raznim oblastima osim eventualno u sportu...

Ne možeš na ženskom pdf-u, koji je pre svega za žene, namenjen pre svega forumašicama da pitaš "zAšTo sU srPskE žeNE pRopALe"
Da li očekuješ da će žene potvrditi već postavljenu tezu, da su propale, samo još da ti kažu zašto
Prilično nekulturno i glupo.
Ali možeš u svom, muškom kružoku, gde žene ne prisustvuju.
To kao prvo.

Kao drugo, kad će muškarci naučiti pravilno da upotrebljavaju pdf-ove, posebno pdf Žene

Ako pričamo o ženama danas, ne možemo bez muškaraca. Kakve žene posmatraš, biraš, uzimaš kao uzorak - to govori o tebi.

Ipak, u današnjim teškim društveno političkim prilikama, imamo dve žene koje su se suprotstavile režimskoj psihopatskoj mafiji još mnogo pre studenata, kad su bili nedodirljivi, najjači, kad nije bilo podršeke niotkud, a to su Katarina Petrović i Nataša Prišić. Upamti ta imena kad si već sunuo slova iz fotelje.:rtfm:

Nisam skoro pročitala ovako glupu generalizaciju izazvanu tabloidnim nebulozama o današnjim ženama Srbije.Ništa čudno, jer kad ste poslednji put mogli negde da pročitate i uspehu naših žena u raznim oblastima osim eventualno u sportu...
Pesnikinje: Milena Marković, Ana Ristović, Radmila Petrović... Nebitan redosled nabrajanja. I još mnogo njih, ali nisu na Farmi..

Pa otvori medije pa vidi ko od srpskih žena dominira u njima.
U medijima je možda 1% srpskih žena, ako i toliko.

A onih 99% koje nisu - e one su tipične i većinske predstavnice srpskih žena.

Na primer moja majka, moja lepša polovina, moja svastika, moje drugarice, nastavnice i učiteljice moje dece, moje koleginice... sve su to normalne žene koje se ne eksponiraju u medijima i kojima ništa ne fali.

A ako ti misliš da je Karleuša predstavnica modernih srpskih žena jer visi u medijima, ili Jovana Jeremić i slične spodobe, problem je onda do tebe, jer ne shvataš da one nisu ni prosek ni normala.

Danas ima mnogo više Nadeždi Petrović, Milunki Savić, Desanki Maksimović.
Nabrojane su izdvojene jer su bile retkost u to vreme. Ženama je zabranjeno bilo da idu u vojsku ili da se obrazuju na visokoškolskim ustanovama, ili ako je bilo dozvoljeno školovanje, to su bile ćerke iz dobrostojećih familija. Žene su bile sluškinje u svim siromašnim porodicama, morale su da kuvaju, peru veš na ruke, oru, kopaju, bez prava glasa i izbora. Ne možeš da se školuješ, da se baviš naukom i da pereš na ruke po snegu i vrućini nečije usrane gaće i prljave košulje. Neke od nabrojanih nisu bile udate, nisu imale decu, kako bi mogle da se posvete svojim pozivima. Milunka se udala tek posle rata i imala je decu ali se brzo razvela. Tada kreće njeno mučeništvo, da kao razvedena žena i samohrana majka, čisti javne toalete da bi svoju decu prehranila. Napuštena i od muža, saboraca iz rata, i od celog društva.

One su heroine zbog toga što su se drznule, što se uradile neočekivane stvari.
Danas žene mnogo češće rade neočekivane stvari. Ksenija Atanasijević je bila prva žena filozofkinja i profesorka na fakultetu, trpela je okrutna šikaniranja od strane svojih kolega. Danas ima mnogo više profesorki, dekanki, naučnih radnica. Imamo žene dirigente, mnogo više lekarki, inženjerki, nema oblasti u kojoj se žene nisu dokazale i kojoj nisu doprinele.

Nabrojane su istaknute jer su išle neutabanim putem. Uglavnom su imale veoma teške živote, nedovoljno priznanje za života, šikaniranja od strane primitivne sredine.

Za razliku od njih žene u Srbiji danas manje lično propadaju ako krenu sličnim putem.

Poslednja izmena:
Pesnikinje: Milena Marković, Ana Ristović, Radmila Petrović... Nebitan redosled nabrajanja. I još mnogo njih, ali nisu na Farmi..
Donošenje ovakvih zaključaka na osnovu objava po društvenim mrežama je u svakom pogledu pogrešno a na neki način i štetno po narod u celini. Jer uspešne i ostvarene Srpkinje ne kače svoje silikonske fotke, nemaju kad to da rade a i nemaju potrebe da imaju ni silikone ni full šminku, garderobu. Njihov kvalitet se ogleda u svakodnevnom doprinosu koji ne oglašavaju po društvenim mrežama .

Ne budi nervozan. Svima je vruće. 😶

Zapravo ih ima na mrežama i ističu se, ali ih ovi ne prate.
Tijana Prodanović, profesorka i astrofizičarka je vrlo aktivna na Instagramu, Tik Toku, to je njen način da astrofiziku približi mladim generacijama.

Mogu da vam stavim imena slikarki, psihoterapeutkinja, violinistkinja (iz Srbije) koje pratim, koje su na mrežama, drugačije ne bih ni saznala za njih.

Danas je vrlo normalno da neko svoju profesiju predstavi na taj način.

Svako prati prema svojoj radoznalosti i interesovanju.

Gledaju na žene kao na objekte, prate rijaliti i te starlete i onda im žene krive za propadanje morala umesto da pogledaju sebe. Za početak.

Ikebane kako ih zove moj drugar :kafa:
Сама реч икебана може се превести као цветни аранжман али и као живи цвет. Права икебана увелико се разликује од обичног аранжмана. Основна је разлика између аранжмана и икебане у духовној позадини из које произлази слагање цвећа и која аранжману даје прави израз. Религијски циљ икебане је нека врста пута према сазнању. Будистички свештеници аранжирали су цвеће приликом службе код олтара. Одатле су се развили различити стилови икебане. Буда учи да је човек у својој бити истоветан са свиме у природи и да се та божанска истина открива само путем сазнања. Тај пут сазнања назива се „кадо“ што значи пут истине. Кад Јапанац посматра цвет он у њему види природу, снагу земље и благослов сунца. Осећај хармоније у свему живом је смисао икебане. Током времена икебана је изгубила много од религијског значења а посебно се значење придаје проучавању природе. Икебана се заснива на љубави према линији, која је типично обележје јапанске уметности.

Постоји прича о лисици која је хтела да се наједе грожђа са високе вињаге, али није могла да га дохвати. Да не би признала свој неуспех, она је рекла: „Кисело је грожђе, шта ће ми!“ Зато „кисело грожђе“ кажемо некоме ко се прави да му до нечега није стало, а у ствари би то радо узео да може.

Као и многе друге басне, тако и ова о лисици и киселом грожђу носи своју поуку, коју треба применити на људе. Та поука је двострука. Она, најпре, казује да има људи који сматрају да би им понос и углед били повређени ако признају да нешто не могу постићи, па због тога измишљају неке разлоге који ће их оправдати. „Кисело је грожђе, шта ће ми!“ — кажу они, настојећи да на нас оставе утисак како им до грожђа није стало, а пуно га желе. Друга поука говори нам да је много боље искрено признати да нешто не можемо, него давати лажне изговоре.

%D1%88%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B8%D0%B0%D1%87%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%9A%D0%BD%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B6%D1%92%D0%B5.jpg

Bez obzira na instinktivno "advokatisanje" žena (i "objektivnih" muškaraca) protiv mizogine teme vidljivo je da žene jesu "propale" i kao sociološki entitet (većinski deo te zajednice a ne samo ološ iz tabloida/estrade a da su u izrazitoj manjini kvalitetne...)

Naravno i mi muškarci smo "propali", zar neko ne vidi to

Da nije tačno i jedno i drugo zar bi sve ovo oko nas bilo kako jeste? Možemo da se tešimo bacajući lopticu jedni drugima (u stilu smejala se koza ovci) do prekosutra ali stvarnost je neumoljivi sudija

Bez obzira na instinktivno "advokatisanje" žena (i "objektivnih" muškaraca) protiv mizogine teme vidljivo je da žene jesu "propale" i kao sociološki entitet (većinski deo te zajednice a ne samo ološ iz tabloida/estrade a da su u izrazitoj manjini kvalitetne...)

Naravno i mi muškarci smo "propali", zar neko ne vidi to

Da nije tačno i jedno i drugo zar bi sve ovo oko nas bilo kako jeste? Možemo da se tešimo bacajući lopticu jedni drugima (u stilu smejala se koza ovci) do prekosutra ali stvarnost je neumoljivi sudija

Kada se kaze "zene propale" ili "muskarci propali", tu se misli na ulogu u drustvu koju imas sa svojim polom, a drugi pol nema.
U protivnom bi se pricalo kako smo kao ljudi propali.

Danas, kada 95% poslova i uloga u drustvu muskarci i zene mogu bez problema da obavljaju nevezano za to da li imaju dole musku ili zensku pišu, izlišno je uopšte pokretati temu o tome kako je propao neki pol.

Pa otvori medije pa vidi ko od srpskih žena dominira u njima.
У том грму лежи зец!
Можда би тема боље прошла да си поставио питање зашто је у медијима највише присутна одређена врста жена, док су друге врсте потпуно или углавном неприсутне.
Врста жена која је највише присутна у медијском простору, уз своје име увек носи наслов о дубини деколтеа, шлица, без доњег веша, без горњег веша... и све у том смислу.
То елита форсира на масе. Такав изглед надуване секс лутке и срамна понашања намеће и самим женама. Упркос њиховој намери да порекну све то на већину популације се то прима, а оно лепше и боље лице Србије (као и било које друге нације на свету) никада неће избити у први медијски план.
Постоје и небитне разлике између изгледа секс лутака. Неке су вулгарније и сировије (углавном певачице), друге су као префињеније и "умереније" (водитељке, глумице, политичарке, квази бизнисменке и интелектуалке....).

Back