Žene pričaju...

Da li vam je lako da komunicirate i da se razumete sa drugim ženama?
da
A sa muškracima?
da
Šta činite kada vam se čini da razgovarate sa zidom?
odustajem, teska srca, vrlo retka situacija...
Koliko osoba zaista razumete kada s njima
razgovarate i one vas?
razumem se prakticno sa svima
Da li vas tangira sadržaj ili čisto morate da potrošite fond reči?
Iskljucivo sadrzaj, a tamo gde je misao jasna, ne treba previse reci.
Da li je bolje umeti ćutati s nekim ili umeti razgovarati?
Ne cutim ni sa kim.Dok ima materijala za razgovor, zajedno smo, a onda razlaz. Vazno je umeti razgovarati, tj cutati i slusati dok drugi govori i govoriti ono sto predstavlja razmenu, a ne monolog. Najredje, najlepse i najvaznije je ovo cutati i slusati
...
:)
:)

btw obozavam da posmatram ljude i njihovu neverbalnu komunikaciju kad ne znam o cemu pricaju (dok cekam u redovima i dosadjujem se npr)
Isto mi je jako zanimljivo da uporedim komunikaciju porukama (neprekinutu, logicnu, usmerenu) i licnu (koja ukljucuje i neverbalnu i paraverbalnu komunikaciju, ali i cesto prekidanje toka misli, upadanje u rec i sl)

Kada se pojavio fb bilo mi je fenomenalno da uporedjujem ono sto o nekome znam iz rl i fb. Potpuno nove dimenzije nekih ljudi su se pojavile, mnoga prijatna i neprijatna iznenadjenja.

Najvise volim da sa ljudima ne komuniciram precesto.
Onda i taj susret i ta komunikacija ima veci znaca, lepsa je, zanimljivija i ne dodje do onog banalnog svakodnevnog nivoa ko je sta kupio, cistio ili kuvao:roll:

To doziranje mi je bas onako zanimljivo, udaljiti se toliko da se ne izgubi kontakt, a pribliziti se taman toliko da je dosada nemoguca.:cool:

Mozda ovo deluje kao da nema veze sa temom, ali ima :)

jesi provalila ovde cim se neko izdvoji i baci u senku komplexase nakostrese se i nakace,kao bocnu povremeno ne bi li pokazali stav,ili se misevi raspituju okolo ne bi li saznali nesto i dobili prednost u verbalnom nadjebavanju,e sad sto kazes kloniti ih se ili im priustiti mazohisticki tretman

kompleks na kompleks ide
prvo se neko pronađe u kontekstu
pa onda neko drugi brani tog prvog
pa se onda taj drugi nađe poklopljen i tako dalje
životinjsko carstvo :)))

Back