Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...bas me zanima kako je proslo, a ja bih se jako obradovala i sa i bez torte da mi neko dodje na vrata i iznenadi me za rodjendan ili mimo rodjendana, volim svoje prijatelje i uvek sam srecna kad nekog vidim na vratima.....

i ja bih se odradovala osobi ko što je domaćica sa ili bez torte
a za sitne kolače sam pitala jer znam da pravi dobre kolače i otrte z:lol:
doduše i torti bih se obradovala nije da ne bih z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Nije Daca bila u gaćama, nije joj bio komšija u poseti, sve ok. Iznenađenje uspelo.
Pogledajte prilog 530501

super ste
drago mi je da si uspela prijatno da je iznenadiš
i torta je extra to ne moram da naglašavam
i ti domaćice ti ne stariš.

Zanima me ima li i jedna od vas da supu kuva samo od mesa,povrca i soli? Bez kupovnih zacina ili kocke.iskljucivo so?

Supu kuvam ovako:
Meso
Povrce(sarg, persun(koren i list), krompir, celer(valjda je celer ono okruglo?), luk)
I nista vise.

Kad se skuva, povadim meso i povrce, i procedim u dva tri loncica, vratim u onaj sto cemo odmah jesti povrce (sar, persun), i zakuvam, tj.dodam domace testo i tek onda dodam malo vegete. Vegeta ona bez aditiva

I to je to

Supu kuvam ovako:
Meso
Povrce(sarg, persun(koren i list), krompir, celer(valjda je celer ono okruglo?), luk)
I nista vise.

Kad se skuva, povadim meso i povrce, i procedim u dva tri loncica, vratim u onaj sto cemo odmah jesti povrce (sar, persun), i zakuvam, tj.dodam domace testo i tek onda dodam malo vegete. Vegeta ona bez aditiva

I to je to
To je to.Bez Vegete.I dodajem i paškanat kad imam.Plus bešamel ili paradajz sos i to je top klopa.

To je to.Bez Vegete.I dodajem i paškanat kad imam.Plus bešamel ili paradajz sos i to je top klopa.

Nama je jedan dr rekao da je ta vegeta bez aditiva ok, jos kad mi je sin bio beba i imao ekceme
Ja je volim, moja mama bas zacini i navikla sam
Medjutim ja zbog dece kuvam skoro ne slano, pa mm i ja sebi posolimo i pobiberimo
Trudim se da bude ukusno.
I ja nekad paskanat(meni to isto sto i persun ili je to pastrnak?) e sad nemam pojma... :lol:

Krompir izgnjecim deci
I obavezno od mesa i supe napravim ajmokac
I extra :)

meso, crni luk, šargarepa, koren peršuna, celer
kasnije ubacim beli luk

supu kad kuvam iseckam peršunov list
i iseckam šargarepu koja se skuvala na tanke štapiće duž oko 2cm
nekad ubacim i malo mesa sitno iseckanog
i dodam vegetu

jao sto mi se sad jede kafanska telece corba, koju sma pravila i od junetine, samo sto onda bas dugo dinstam na tiho meso sa lukom dok ne omekne.

- - - - - - - - - -

meso, crni luk, šargarepa, koren peršuna, celer
kasnije ubacim beli luk

supu kad kuvam iseckam peršunov list
i iseckam šargarepu koja se skuvala na tanke štapiće duž oko 2cm
nekad ubacim i malo mesa sitno iseckanog
i dodam vegetu

smokva pita bez vegete kako se kuva.

ja kada procedim supu pravim knedle, ja vise volim od brasna, jer budu tvrde, nego one mekane od griza, a za pilecu supu volim knedle od pilece dzigerice, koju inace ovako ne volim, ali te knedle obozavam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back