Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ranije nisam mogla bez vegete, a nije da nisam pokušavala. I onda sam zaboravila da kupim kad sam ostala bez nje, jedan dan, dva dana, i prođe neko vreme. Posle kad sam je konačno kupila samo mi je smetala. Stvar navike.

ja u zivotu nisam stavila vegetu u supu
to mi je skrnavljenje supe

zapravo vegetu ne koristim, ne stavljam u jela, nekad nekad samo kada pravim marinadu za neko meso bas ili u pojedine povrtne corbe, tipa sa onim zamrznutim povrcem, kada mi treba nesto jednostavno i brzo
i ostala kuvana jela nikako

Kozmetiks u crnoj gori,a sad u lidlu.ali mi koristimo samo carsafe sa gumom i jastucnice.ne podnosimo navlake za cebad.jorgane ne koristimo.a jastucnice nosim kod krojacice materijale kakvi mi se svidjaju

Nisam kupovala odavno... 2012 sam uzela evo ovu koju sad koristimo
Platila je nesto bas bas puno ali je predivna
Gledala sam na Zl ima neki Stefan posteljine, pamuk, 650 din jastucnice,komplet za bracni izadje oko 4-5.000

Svi smo se nesto otudjili od pijace a bas treba prosetati.
U JYSK- u isto bude, a cene variraju shodno kvalitetu, naravno.

U selu iz kog sam, svake treće nedelje u mesecu ima vašar. Tamo kupujem te čaršafe, od ljudi koji ih šiju. A imam veliku pijacu u Staroj Pazovi, u Rumi, svakog trećeg u mesecu rumski vašar... Može da se nađe, za znatno manje para nego u prodavnici.

U selu iz kog sam, svake treće nedelje u mesecu ima vašar. Tamo kupujem te čaršafe, od ljudi koji ih šiju. A imam veliku pijacu u Staroj Pazovi, u Rumi, svakog trećeg u mesecu rumski vašar... Može da se nađe, za znatno manje para nego u prodavnici.

Ovo je najbolje.
Moja baka je kupovala na pijaci od neke zene bruseve koje sama sije, a modeli poput Liscinih. Neuporedivo jeftinije a jednako kvalitetno.

Kod nas na glavnoj pijaci postoji kabina za probanje odece. A na staroj tzv. velikoj pijaci bila je frka oko probanja pantalona, koliko puta su se uzimale manje, tesne, zbog odokativnih procena. :))) No sto rekose tu je postojao dzentlmenski dogovor, ako nije valjala roba mogla se vracati i menjati.

Nije to ništa strašno, uostalom i po radnjama tipa NewYorker, C&A, H&M i sl. se dešava da flešuje donji veš iz kabina za probanje. :)
Pijačna kupovina ima svojih draži, ljudi koji valjaju odeću na pijaci su profesionalci, često sa višegodišnjim iskustvom, u rangu modnih gurua, poznaju stalne mušterije do te mere da bi se mogli smatrati ličnim prodavcima, kao pandan onom fensi zanimanju lični kupac za bogatune. I sa njima je svaki dogovor moguć, jer im je cilj da robu prodaju, a da su kupci zadovoljni, i da se vrate na njihovu tezgu kad im opet nešto zatreba. Npr. ja kupujem gaće kod komšije Mileta, on je decenijama u tom pijačnom biznisu, kao pripadnik nacionalne manjine sklone švercu i trgovini, tim vidovima privređivanja, i menjaju se države, pijace, tržišta, dobavljači, kvalitet i poreklo robe, a jedine konstante su MIle lično i mušterije koje furaju bokserice i slipove kupljene od njega.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back