Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uglavnom se sva bela tehnika koja se prodaje na našem tržištu (osim Gorenja, ovlašenog Miele(ta), mada nisam baš siguran), proizvodi u Turskoj,
Između ostalog, a i zbog cena i iste garancije recimo ili ša znam čega, naš narod se vezuje za Beko. Imaju dobra iskusrtva sa Bekom.
Tehnomanija i Win-win imaju autlete sa oštećenom robom....pa se zatrče ljudi i dobiju krš.
Uglavnom znamo za sve da će raditi dok traje garancija na nov proizvod...
Za frižidere...pitao mene svemajstor moj...da ako želim promeni položaj otvaranja vrata. Sad se takvi prave novi, tako da birate. Standardno je na desno, al to može da se promeni.

Za razliku od neke druge tehnička roba za crnačka tržišta uglavnom nije klasirana, nije razvrstana po kvalitetu, da se može znati šta je "mačka u džaku", a šta nije, i zato je nužno poznavati one koji je prodaju i servisiraju. Mislim i preprodavci po pijacama razdvoje bolje od lošijih artikala i imaju paletu cena, a špekulanti koji uvaljuju tehničku robu daju po ušima čak i kad prodaju bofl, jer prosečan kupac ga ne može prepoznati, čak ni po brendovima da se gleda, marke više ništa ne znače u ovoj sveopštoj globalizaciji, kad za većinu firmi proizvode klepa indokineska sirotinja.

Ja imam kombinovani šporet marke Zanussi već jedanaest godina. Jednom mu otišao osigurač od pregrevanja i jedna plinska ringla, ništa više. Sad i da crkne, ne bih mogla da mu zamerim jer se napekao i naspremao torti, kifli, ručkova....

Ja imam kombinovani šporet marke Zanussi već jedanaest godina. Jednom mu otišao osigurač od pregrevanja i jedna plinska ringla, ništa više. Sad i da crkne, ne bih mogla da mu zamerim jer se napekao i naspremao torti, kifli, ručkova....

E, da imam tako lepuškastu gazdaricu i ja bih radio kao tvoj šporet, danima i noćima... :rumenko: :)))

:ok: Eto primera tenhike koja dobro šljaka, koja je pouzdana.

Pa da, kao one Emnon baterije koje prodaju Slovenci, pa će ti reći u salonu i da ih prave, a u stvi uvoze iz KIne..ima raznih priča. Ja pogledam u malom kupatilu imamo Enmnon bateriju, koja šljaka i nigde nije popila kamenac, ništa, radi godinama, mada je koristimo svakodnevno..... razlika u ceni između njih i Grohe ti je po 10 hiljada, al ti kupim Grohe jer su mi svi rekli..uzmeš jednu laka kao pero, italijansku(kao)i ovu Grohe... ko mercedes i fitja...poređenje

Za belu tehniku, tu odmah gledam na netu specifikacije pa upoređujem i tragam..i onda se pravim mutav u prodavnici, da vidim da l će da krene nešto levo da mi uvaljuje...... za komb. frižider imam garanciju 10 god. na kompresor, pa nisam uopšte bio u dilemi. Boyler Metalac...e, sad, neki tamo prave digitalne pokazibače na bojlerima, slim su...2 kazana...kako sam pitao, tako su mi u 5 prodavnica rekli da se šalom ne šalim, da je to mačka u džaku za one koje se lože na novo..
E, da, staru bateriju u kuhinji nisam hteo da menjam....to je neka armalova od pre hrista...što bih je dirao...nigde nema praznog hoda, radi...i aspirator koji je provizorni krš, što bih menjao..

E, a znaš ša mi nije jasno..drže ljudi prodavnicu na buvljaku na Nbg...objekat na ulazu... i imaju sve živo, modeli se jedino razlikuju. Kod njih sudopera Metalac 13 soma...u prodavnici u gradu ista takva 26 ( :
posebna zabava....o keramičkim pločicama i kako ih natji da valjaju....kako znati...kaže keramičar..sve je to isti kc....na tržištu su Slovaci,nema zemlje koje nema.. Gorenje pločice wtf, rvati..poznati po keramici, neka španski bofl....ovde je sva španska bofil.......ne zna se odakle dovlaće.....granit, kineski, da pogineš...al ebiga.. u odnosu na pravi....20x jeftiniji..pa narod kupuje...

:Tržište u Srbiji je Kaos..

Keramika je ubedljivo najbolji primer mešetarenja, znaju da su naši ljudi dijabole, pa im se pod španskom i italijanskom keramikom uvaljuje sve i svašta, jedino ograničenje je tu mašta prodavaca i distributera. :))))

A razlike u cenama po pojedinim radnjama su tipične za velegrad, i sva sreća da je tako, tu se može naći neka računica kad se pazaruje.

Eo ja....bosh sam uzo ugradnu rernu i radnu ploču, al nisu još priključene....inače win win daje 15% popusta za keš što dođe prilično dobar popust na već cene koje su veštački označene da su na popustu

Ono od čega su me prodavci odvraćali je Whirpooll i Gorenje, kažu da je krš u onosu na ranije serije...kao, nemojte to ni u ludilu....baš volim da sa vama razgovram o domatjinstvu i to..

Moja rerna i ploča "gorenje" su valjda iz ranije serije, zato što su fenomenalni. Na rerni je posle 11 godina crkao kružni grejač, ali ta je napekla, što neka ne bi za 30 godina.

Moja rerna i ploča "gorenje" su valjda iz ranije serije, zato što su fenomenalni. Na rerni je posle 11 godina crkao kružni grejač, ali ta je napekla, što neka ne bi za 30 godina.

ja sam pretposlednju masinu kupila gorenje
garancija kao 5 godina, a posle 4 sam morala da je bacim
najgora masina koju sam u zivotu imala i sto tice bucnosti i sto se tice efekta pranja
frotir opran u njoj sam mogla da koristim kao smirglu, onu najostriju

posle sam kuila indesit koju sam imala pre gorenje
kombinovana i za pranje i za susenje - ne moze da se opise razlika u korist indesita
10 nivoa razlike

Keramika je ubedljivo najbolji primer mešetarenja, znaju da su naši ljudi dijabole, pa im se pod španskom i italijanskom keramikom uvaljuje sve i svašta, jedino ograničenje je tu mašta prodavaca i distributera. :))))

A razlike u cenama po pojedinim radnjama su tipične za velegrad, i sva sreća da je tako, tu se može naći neka računica kad se pazaruje.

Upravo, zato sam se i natrčao.

Sad kad se spremate u kupivnu bt, sve što vidite na sajtu, od toga postoji samo...pa, ni trećina na stanju.
Ne znam koliko sam puta pisao šifre po netu LG7473829992000202 i tome slično da bih provalio šta ima.... a pazte, naletim na reklamu..i samo taj i imaju i možda još jedan na stanju....sve osalo...ringle za šoljide od kafe...ma strafa... takoda drugaru moji, bog vam upomoć i sretja junačka kad vam nešto treba ( :

Sad kad se spremate u kupivnu bt, sve što vidite na sajtu, od toga postoji samo...pa, ni trećina na stanju.
Ne znam koliko sam puta pisao šifre po netu LG7473829992000202 i tome slično da bih provalio šta ima.... a pazte, naletim na reklamu..i samo taj i imaju i možda još jedan na stanju....sve osalo...ringle za šoljide od kafe...ma strafa... takoda drugaru moji, bog vam upomoć i sretja junačka kad vam nešto treba ( :

Da, ali ako omane jedna prodavnica mogu, ako hoće, trgovci da pogledaju i da kažu gde šta ima od toga traženog u ostalim njihovim prodavnicama, ukoliko imaju više lokala, tako da se ne mora trčati tamo gde robe ni nema.

NEma ih ni u jednom objektu...pitao sam onako usput, one devojke u win-winu kako ide posao....kao, pa ne baš... njima se ne isplati da dovlače robu, zato ni nemaju opcije kao recimo nekad u Gigatronu, da čekaš od 15+dana....sestra mi reče da su njoj u Tehnomaniji rekli da mogu da nabave to što želi, ali da može i 3 mes. da potraje..... A nekad je Tehnomanija bila kao sat, što u izlogu, to u radnji...i donesu momci sutradan.

ja sam pribavila sebi polovni mlin za kafu u kome meljem susam i lan i samo za to mi i treba, u radnji nov je 1800. ali ne znam dal bih smela bas polovnu masinu ili sporet...ove sitnije stvari ok, ali vece stvari ybg 5 godina garancije je ipak garancija.

- - - - - - - - - -

taj mlin konkretno sam platila 500 dinara. tako da.mi je skroz isplativo...ali kazem masinu, sporet, friizder vec ne bih, jer to i polovno kosta, a nema garanciju.

NEma ih ni u jednom objektu...pitao sam onako usput, one devojke u win-winu kako ide posao....kao, pa ne baš... njima se ne isplati da dovlače robu, zato ni nemaju opcije kao recimo nekad u Gigatronu, da čekaš od 15+dana....sestra mi reče da su njoj u Tehnomaniji rekli da mogu da nabave to što želi, ali da može i 3 mes. da potraje..... A nekad je Tehnomanija bila kao sat, što u izlogu, to u radnji...i donesu momci sutradan.

ma nemaju nista...pre su se bavili samo racunarina, sad i serpe i lonce prodaju. a ja njih win win za hepa filter, jer su imali taj tip usisivaca...kaze devojka mogu da nabave, al se ceka. na kraju kupim sundjer za drugi tip usisivaca, ali odgovara mom filteru

Dobra stvar, lan ne može bilo koji mlin da melje..zayebata mu srtooktoora..

zato sam u nedoumici za blender. koji ce mi? nekad bihpravila neki smuti da budem u trendu, ali masinu za lan i susam imam. orahe, lesnike, kikiriki, keks meljem u rucnoj masini za orahe i imam stapni za corbe i paprike za ajvar. ostala mi masina za orahe od babe :lol:

ja sam u win winu 2011 kupila komp i bas zadovoljna s obzirom za.koju smesnu sumu sam ga kupila tada. ali tad su bili normalni, dok nisu poceli da prodaju sirok asortiman. :( bas bzvz kad neka fina prodavnica tako posrne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back