Žene pitaju, muškarci odgovaraju.....

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imate verovatno u okolini prijatelje sa gardom, koje je neka nekada zavrnula do koske - koji su sebi obecali da imali oni 29 ili 99 godina, nece vise dati nikome priliku da im se priblizi dovoljno da bi mogao da ih shebe... pitanje: moze li taj stav da prodje vremenom (a zapatio se i traje vec godinama) ili su iznutra, sa vase tacke gledista potpuno nesposobni da daju nesto od sebe?
imam ortaka, mracan je uzasno, za koga imam osecaj da je iznutra izgoreo. ono sto nije izgorelo - sledilo se, a ono sto se nije sledilo, okamenjeno je... u agoniji. pitam se da li ima sansi da on ikada izadje iz te maglustine i pocinjem ozbiljno da brinem za njega. jel' znate neki svetli primer?

Imam nekog, mračan da ne mož biti više, još ga nisu te neke toliko zavrnule koliko se on previše zaneo u vezi sebe i njih, bonus što su ga žešće zavrnuli ostali do kojih mu je bilo stalo u životu. Ne vidim tu ništa svetlo, kao možda bi mogao da se promeni čim još uvek ima poverenja u par "ortaka", ali kada bolje pogledam razlika je što je za prijatelje samo uzdržan, dok ostatak sveta ignoriše nakon određenog vremena. Verujem da bi i on hteo nešto drugačije nego što je sada, ali ne zna kako do toga da dođe nit šta bi to, kada ga čovek pritisne da uradi nešto dobro za sebe ma koliko se on zaista trudio ili zanemarivao to sve mu se opet izokrene na loše, kod njega izreka "kakve su ti misli takav ti je život" baš dobija potvrdu.. Mada, kad se dosad nije ubio, cenim da još ima u njemu nešto da izađe na bolje, samo sumnjam da je to moguće, sa svim tim mehanizmima koje je vremenom razvio ne bi li se "zaštitio", od sveg i dobrog i lošeg.

imate verovatno u okolini prijatelje sa gardom, koje je neka nekada zavrnula do koske - koji su sebi obecali da imali oni 29 ili 99 godina, nece vise dati nikome priliku da im se priblizi dovoljno da bi mogao da ih shebe... pitanje: moze li taj stav da prodje vremenom (a zapatio se i traje vec godinama) ili su iznutra, sa vase tacke gledista potpuno nesposobni da daju nesto od sebe?
imam ortaka, mracan je uzasno, za koga imam osecaj da je iznutra izgoreo. ono sto nije izgorelo - sledilo se, a ono sto se nije sledilo, okamenjeno je... u agoniji. pitam se da li ima sansi da on ikada izadje iz te maglustine i pocinjem ozbiljno da brinem za njega. jel' znate neki svetli primer?

Pa pretpostavljam da je sam jel da?svi tako drve al se opet na prvoj banderi zejebu

pa tako i ja razmisljam ps, preziveo je neke nepodnosljive godine i kad to kazem, jos i biram reci.
jeste dzordzi, naravno da je sam - samo neke seme s vremena na vreme, i upada sve dublje i dublje. poslednji put kad sam pricala sa njim, bas je imao neke atipicne, ogorcene stavove. pri tom je u osnovi mnogo dobar covek, porodican i sve ali ***, sledio se negde usput.
mislite da moze da se povrati u normalu ikako ako naidje na nekog normalnog?

I kad naidje na normalnu ucinice sve da dokaze da nije normalna, kopace, bushice i rovariti dok ne iskopa bilo sta da potvrdi svoj okamenjeni stav
Mislim da grešiš, ne buše i rovare, takvi najviše žele da veruju nekom, nego ne smeju - kao što napisah, izgradili su taj mehanizam samod(br/m)ane i drže ga se makar po cenu sebe, ne treba im da nađu ništa, oni već "znaju" da im to ne odgovara, ako ni zbog čega drugog, da oni nisu toga vredni (uz obavezno kako ne žele "biti povređeni"). Barem je tako kod ovog mog, toliko je nesiguran u sebe, kako on ne može biti nikom dobar kada neki drugi nisu bili prema njemu, da je već počeo da fantazira zašto ne kada mu neku i samo pomeneš, a kada se udubiš čini mi se da se sav jede pitajući da li bi ta mogla biti ona kakvu želi. A želi kao i većina nas. Samo što ovakvi nisu kako treba naučili da kad jednom padneš ustaneš i nastaviš dalje - neću da kažem, njega je nakon svakog pada, tj pri svakom podizanju dočekivao novi udarac i nije baš imao priliku - ali nije baš tolika budala da ne mož da vidi kako je drugima. Nego je postao mnogo samoživ i baš nervira.

Slažem se da takvima nikako normalna, jer već unapred sumnjaju da bi iole normalna osoba bila zainteresovana za njih bez zadnjih namera. Nego im treba neka koja deluje malo nenormalna i sa kojom treba pažljivo rukovati, da oni budu ti koji se trude da budu normalni, i pod obavezno da je strpljiva jer ovakvima treba (previše) vremena da se otkrave i usude na neke korake. I opet se bojim da bi pobegao prvom nezgodom.

Iz zenskog ugla.

Poznajem takvu osobu. S tim sto njega nisu iskljucivo zene zavrnule, vec i zivot (rat, izbeglistvo, ljudi oko njega....), pa je odlucio ne davati priliku drugima, posebno zenama. A ako je istu vec dao bio je sumnjicav, uvek na strazi, analizirao, hvatao u lazi, kopao toliko da je na kraju video pretnje gde ih nema. Pa je sve izgledalo kao zavera protiv njega.
Zivot zada udarac, nije ni ustao, paf dolazi drugi, treci...problem. U trenutku zaista pomislis, koji je to maler.
Svestan je svog problema, ali je odlucio ne resavati ga i kriviti zivot, sudbinu.
Slab mentalni sklop ili ljudi jednostavno u odredjenim zivotnim situacijama moraju posrnuti? Bice da je do toga kako pojedinac vidi sebe, druge i zivot uopsteno.
Blizi se 40im i verovatno je jos uvek sam.

Nijednoj zeni ne bih preporucila da bude sa takvim muskarcem. Nece joj pomoci ni brdo strpljenja, cvaknutosti, ljubavi, razumevanja...Zivot sa njim bice joj tezak.
Kad bude pomislila kako ga je konacno ubedila da joj moze verovati (mehanizam samodbrane koji je vec spomenut), iza ugla spremna je bomba sumnjicenja, kopanja, ubedjivanja, preslisavanja kao u sudnici.

Taj obrambeni mehanizam je takodje prijateljski pokazatelj da ga se treba kloniti, jer je lik jednostavno sheban i nema sta trenutno ponuditi.

Takvim muskarcima ne treba zena da ih spase, jer je to misija nemoguce. Potreban im je psihoterapeut!

ako ste završili sa tipom odozgo, aj sad fino recite koji vam je muški k. kad iz čista mira puknete na normalno pitanje i napravite dramu i još podjebavate usput?
Neche to tek tako.Verovatno si zaboravila neki detalj,manir,naviku,neshto shto si vech jednom ili vishe puta uchinila i sada ponovila a nervira ga,smeta mu ili mu se ne dopada.Pitaj ga u chemu je problem i pokushaj da ne zaboravish zashto se desio.

htela bih da izbegnem situaciju gde bi morala istom da razbijem glavu sa soljicom od kafe, u slucaju da mu nesto padne na pamet :confused:

Pa ne mogu ti ja tu pomoci. Premalo detalja znam da bih ti mogao bilo sta savetovati. Ti moras znati po svom osecaju da li bi on mozdfa mogao da trazi nesto vise od tebe...a cim razmisljas o tome da bi mogao, onda je bolje da mu u startu stavis do znanja da ne zelis nista vise osim ispijanja kafe. ;)

Pozvao me jedan poznanik, na kafu, kako da znam da li je to u pitanju ona `kafa` ili obicna :lol: , pitanje je ozbiljno, kako da znam ?

A tebe sve nešto takvi :mrgreen:

Da li poziv na kafu u danasnje vreme moze da znaci samo neku zelju za druzenjem a ne odmah neku muvacinu itd ?

Koji vam je to fazon da pozovete devojku na kafu i onda joj se ne javite ? ne razumem,jel ste srecni kad pristane pa vam je to dosta ???

sta mislite o Gej paradi?

Непознат појам у Србији :lol:

Da li gledate romanticne komedije?

Јок

Da li imate prijateljice?
Не

Pozvao me jedan poznanik, na kafu, kako da znam da li je to u pitanju ona `kafa` ili obicna :lol: , pitanje je ozbiljno, kako da znam ?

Ако је директор - хоће да те кара :lol:
Ако није директор - хоће да те кара

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back