Žene pitaju 2

E, хвала ти пуно :)
И ово моје је мало, мање од кликера и баш тврдо. Нисам сигурна, нагађам, зато ћу код др.
Имала сам доле ураслу длачицу, и то сам цедила и мрцварила. Па јуче нисам ни обратила пажњу одмах, него сам мислила да је реакција на ту гњаважу. Међутим, синоћ видим да је та реакција, оток, доста више и напипам то. Нисам дизала ништа тешко, али сам јако кашљала, до гушења, док сам била прехлађена. А пре неки дан сам и истегла тај део, приликом силаска низ степенице, јер сам једну омашила, па се дочекала једва на ту ногу. Може бити и жлезда, видећемо...
Мени се не изостаје са посла, увек осећам грижу савести. Хвала још једном. :)
upalila ti se verovatno zlezda zbog te mrcvarene dlacice

Ja sam sad prvi put za Božić kupila drugog proizvođača jer nije bilo vremena da se naručuje, a ovamo nije bilo izbora.
Osim što su nekako laganije, što odaje loš utisak u startu, potpuno se isto lako tj teško uklapaju. I lego nije savršen za male prstiće.
Inače stvarno nema bitne razlike. Čak su i kompatibilne. Daleko je od razlike 2-3 puta u ceni.
Ne bih verovala da nisam kupila.
ne bih se zezao sa tim..ne radi se samo o delovima i kako se uklapaju, nego od cega su igracke napravljene...plastika moze biti opasna

https://www.telegraf.rs/vesti/srbij...su-otrovne-za-decu-izazivaju-rak-i-sterilitet

Poslednja izmena:
Чичак, Дајв- хвала :) биле сте у праву.
Сада сам дошла, нисам могла заказати др, па заказала УЗ само. Жлезда је :) Треба само антибиотик да пијем.

Super što si odmah otisla:)
Skinula brigu sa ramena.

Ja, sasava, noktom raskrvarila mladež.
Imam normalan braon mladež od par mm u uglu usana, tu gde se spajaju gornja i donja usna. Držala rukom bradu, nešto se zasmejala i nicim izazvana ga povredim noktom. I kažem da su nokti hladno oružje! Malo prokrvarilo...budala...

ne bih se zezao sa tim..ne radi se samo o delovima i kako se uklapaju, nego od cega su igracke napravljene...plastika moze biti opasna

https://www.telegraf.rs/vesti/srbij...su-otrovne-za-decu-izazivaju-rak-i-sterilitet
To je jedan u nizu upozoravajućih članaka. U nekim se pominju i renomirani proizvođači igračaka u istom kontekstu, a problematična je bila meka plastika ili guma, i igračkice kao za kupanje.

Bilo je i u vezi flašica za mleko, da su one koje su označavane kao free za neki sastojak, još štetniije jer imaju neki drugi još gori na račun tog koji je izbačen. I uvek bude tako bombastična vest bez bilo kakvog epiloga.
Tako da ne sumnjam da je plastika generalno vrlo problematična.

Btw, ne kupujem kod Kineza iz principa, na stranu što je kvalitet uvek očajan. A kocke Sluban, Cogo, ne bi trebalo da su poreklom iz kineskih radnji.

Zene moje,
Imam jedno ozbiljno pitanje.
Za vas majke.
Medo mi se probudi ponekad nocu i place li place, stenje, kuka, jauce... odvedem ga obavezno da piski, vrati se u krevet i nastavi tako jos malo... pa zaspe... oci otvori ali pogled kao da nije budan...
Ne desava se to cesto.
Ponekad.
Ne znamo sta moze biti?
Nije vezano sa nekim stresnim situacijama, evo nocas i sinoc se budio. Pre toga nije odavno.
Meni je sve to normalno, znam da deca znaju tako da reaguju kad imaju previse aktivan dan. Samo me taj njegov pogled uvek nekako uznemiri, otvorene oci a pogled izgubljen, vidis da te ne gleda, da nije budan.

Jel se to vama desavalo sa vasom decom?
Prati dali se to desava kad ti dolazi neka osoba u kuci ili istu sretnes. msm na orokljive oci jer ima i toga.

To je jedan u nizu upozoravajućih članaka. U nekim se pominju i renomirani proizvođači igračaka u istom kontekstu, a problematična je bila meka plastika ili guma, i igračkice kao za kupanje.

Bilo je i u vezi flašica za mleko, da su one koje su označavane kao free za neki sastojak, još štetniije jer imaju neki drugi još gori na račun tog koji je izbačen. I uvek bude tako bombastična vest bez bilo kakvog epiloga.

Btw, ne kupujem kod Kineza iz principa, na stranu što je kvalitet uvek očajan. A kocke Sluban, Cogo, ne bi trebalo da su poreklom iz kineskih radnji.

pa jednako je problematican i sinteticki lijepak iz onih shatro zdravih ekoloskih posuda za hranu, i djeciji program, od "bambusa"
zapravo, jos je gori od plastike

Super što si odmah otisla:)
Skinula brigu sa ramena.

Ja, sasava, noktom raskrvarila mladež.
Imam normalan braon mladež od par mm u uglu usana, tu gde se spajaju gornja i donja usna. Držala rukom bradu, nešto se zasmejala i nicim izazvana ga povredim noktom. I kažem da su nokti hladno oružje! Malo prokrvarilo...budala...
Иначе не трчим код др за сваку ситницу нити сам паничар. Али, ако је за хируршку интервенцију, рачунам да је боље што пре.

Имала сам ја младеж између угла усана и браде. Дијагонално од оних што су пре цртали изнад усне. И мени на око леп о драг, онако даје нешто лицу. Али сам га исто у неколико наврата раскрварила ноктом. Па уклонила. Ако га често повређујеш то ти је боља опција.

kako znas da je kineske kocke kupila?
sluban, lidlove i kocke jos bar tri certifikovana proizvodjaca kojih ima na nasem trzistu se uklapaju sa legom
ne znam..ja sam samo skrenup paznju na problem koji moze da ima nesto kupljeno preko oglasa i doneseno iz madjarske..ne znas poreklo robe.

nisam rekao da sam u pravu..samo sam rekao da se ja licno ne bih zezao sa tim.

nema potrebe da mi objasnjavas.. ja sam samo dobronamerno okacio clanak i dao misljenje a ne tebi je da ga usvojis ili ne..

Ovaj forum je kao nagazna mina za mene.
Kad god ga poslušam prodjem k'o Turci na Kosovu, iz mesta poginem.

Trebaće mi jakna i mrzelo me da nosim na hemijsko, stavim obe u mašinu na 30', nežno pranje.
Izadju dve kese. Bez perja. Ne znam gde su peruske, slepljene verovatno, jakne nemaju nikakav puf, peruske su nestale, to su dve kese sada. Rastresla i dalje su kese.

Ako neko ima savet rado bih poslušala kako da ih vratim u život, novije i ne koštaju malo da mi ih je lako baciti...

Trebaće mi jakna i mrzelo me da nosim na hemijsko, stavim obe u mašinu na 30', nežno pranje.
Izadju dve kese. Bez perja. Ne znam gde su peruske, slepljene verovatno, jakne nemaju nikakav puf, peruske su nestale, to su dve kese sada. Rastresla i dalje su kese.

Ako neko ima savet rado bih poslušala kako da ih vratim u život, novije i ne koštaju malo da mi ih je lako baciti...
Jel su se osusile?

Jedna jeste i ona je gotova, od nje nema ništa. Ostala je samo kesa.

Druga još malo ima da se dosuši, ne znam da li će se nešto tim dosusivanjem promeniti pa da je onda više puta dnevno pufkam rukama. Da nosim na hemijsko, nemam pojma.

Ova što je propala je sportska, dvostrana jakna za planinarenje, za vetar. Nije mi mnogo važna, retko je u upotrebi i skroz je kesa, mogu da je slikam sutra ako neko ima sličnu da ne pere. Da ne gube ljudi novac.

Ova što je malo ostalo da se dosuši je zimska, teget, perjana jakna do kolena sa kaišem u struku, nije neke marke (Esprit) sa oznakom da se pere na 30', zbog oznake sam se i okuražila i to mi je glavna zimska jakna jer one meni ne trebaju puno. Volela sam je, lepa je bila...

Perjane jakne nakon pranja uglavnom i izgledaju tako dok su jos mokre. Polozi ih da se suse. Nemoj kaciti da vise. Neka budu na ravnom.
I rastresaj ih s vremena na vreme i bice ok. :)

Back