Žene i vikend

dance-animation-1.gif

Mogli bismo ugasiti svetlo, i ceo celcati vikend biti svoji, kad nas to već mami.

vikend mi je poceo u cetvrtak popodne..izlazak, pa povratak kuci pesaka (detinjasto)...petak: celog dana akcija i shopping, pa petak vece i subota prepodne...njanjanajnaj...popodne ada...danas cistim stan..i veceras idem na rodjos u kafanu!
:)

I ja sam uglavnom postala ravnodusna kad je moj zivot u pitanju, bas mi je potrebno da se odmaknem, pa pogledam: hebote, to je tacno ono sto sam htela! a sad mi je to k'o dobar dan. mozda smo dugo u istoj fazi... ajde da se naoruzamo i pljackamo banke! ili nesto tako uzbudljivo, neku subverzivnu aktivnost... internacionalnu :)
da ti znas sta sam uradila u cetvrtak(nemoj da pitas nemoj da pitas,reci cu)
i osetila ponovo onaj adrenalin
ocu da pljackam banke,posle mozemo i da bacimo plen,vazan je taj momenat
koji mi fali
oces muvalo?ne mora banke al nesto ludo,da ubacujemo ljudima zabe kroz prozor,ne znam ni ja:lol:

Ulično svetlo se probija kroz rupice na roletnama. Sedim gledam u svetlost i vidim.
Dante Kojatkin se oženio s Beatriče Šizikom, caricom nebeskom. Ne, reći ćete, ona je satkana od slasti i mirisa, nije ona stvorena za vatačinu i drobljenje, ona je za udisanje. Udisao Dante Kojatkin, udisao, popio kleku pred spavanje pa rešio da je zaprosi. Prvo se Beatriče Šizika uskopistila i pokazala mu šipak:

"Koje si ti mu'do da mene prosiš?"
Dante je prineo Beatričin šipak nozdrvama i pomirisao. Mirisao ga je čežnjivo, taj šipak što je podsećao na ljiljane.

"Hajde da čitavog života budemo zajedno! Obući ću te u purpur i svilu, zarađivaću za naš mali dom pišući sonete."

"Dobro", rekla je Beatriče Šizika, "ali prvo pusti brkove, volim da me šašolje po vratu."

Dante Kojatkin je pustio Brkove. Njegova partija Gvelfa izgubila je na izborima. Morali su da se odsele iz Firence i emigriraju u Krstarovo. Beatriče je navaljivala da ponesu jedan veliki, stari kredenac. Dante Kojatkin je bio protiv toga.

"Ženo, urazumi se, idemo u izgnanstvo, šta će nam kredenac?"

"E, je'bem ti politiku!", svađala se Beatriče Šizika. "Lepo sam ti govorila, da si mene poslušao ne bi ovako propao!"

Ponekad su im za Novu godinu dolazili Petrarka Julian i Laura Linda. Petarka se tako usvinji da mu glava padne u tanjir s škembićima. Laura lepezom hladi svoje velike sise. Dante Kojatkin pilji u Laurine sise, a Beatriče Šizika gleda u muža Dantea.

"Bogami, Aligijeri, je'baću ti majku! Napraviću ja od tebe Božanstvenu komediju!"

Pa mu kompletan donji veš opere s jednom crveno-rozikastom bluzom što pušta boju. Sve su mu duge i kratke gaće postale roze, e da ga bude sramota ako se pred drugim ženama skida. Druge žene da kažu: Vidi, poznati sonetlija a nosi ružičaste gaće!

DSC_1165.jpg

Ovaj vikend je bio radan u subotu i relaksirajuci u nedelju...Ostavila sam kucu u haosu(Ja..sto ne lici na mene)i otisli smo na tenis pa onda na Kosmaj kod Tome i Nade...Ja mesiste..nicht, ali sir i vrucu lepinju ne odbijam...Deca se igarala na livadi,mi klopnuli..uvece lagano kupanjac,pa kafa na terasi,sama sa sobom u tisini doma svoga..
Volim takve vikende.

subota radna..ali napolju..uz jezero:)

poziv da jucerasnji dan provedem neradno uz drugo jezero nedaleko od bgda sam morala da odbijem.
a zasto?

da bih skuvala boraniju i minestrone za rucak...koji ni cera ni ja juce nismo jele..da bih sredjivala kucu citav dan..prala skoljke donete sa mora pre sedam dana..peglala ves..brdo vesa..nisam ni znala da ga imam toliko..ajde, pao je tu i manikir na kraju dana..ali sad kad pogledam - zao mi sto sam ponudu odbila..a opet - ko bi sve ovo meni uradio da nisam ja juce,m?

subota radna..ali napolju..uz jezero:)

poziv da jucerasnji dan provedem neradno uz drugo jezero nedaleko od bgda sam morala da odbijem.
a zasto?

da bih skuvala boraniju i minestrone za rucak...koji ni cera ni ja juce nismo jele..da bih sredjivala kucu citav dan..prala skoljke donete sa mora pre sedam dana..peglala ves..brdo vesa..nisam ni znala da ga imam toliko..ajde, pao je tu i manikir na kraju dana..ali sad kad pogledam - zao mi sto sam ponudu odbila..a opet - ko bi sve ovo meni uradio da nisam ja juce,m?

Ti, al sutra :)
Vise ne odbijaj nista ......zivot je jedan :)

Izem ti vikend...
Oluja sinoc mi je napravila haos na terasi,tako da mi je jutro pocelo sa metlom.Dok sam sve dovela u red kafa mi se ohladila,u medjuvremenu su ukucani poustajali i propade mi sveto trojstvo-tisina,kafa,terasa pod suncem..
Onda pijaca,vuci,cimaj..onda ipak kafa na terasi,i Moj stan.
Onda rucak,postavi,pa odpostavi...
Veceras rodjendan za koji nemamo poklon jer smo se tek jutros setili i sad se kanim da krenem u kupovinu istog...
Sutra ce nadam se biti dan za odmor.Kazem-nadam se.

Back