Андроник Комнин
Elita
- Poruka
- 24.201
Молим, и други пут 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moja mama sledeceg meseca krece na dijalizu. doktorka joj je rekla da ima pravo na kucnu negu (ili da dobija novac) s obzirom na to da zivi sama.
sta se tacno podrazumeva pod kucnom negom takvih pacijenata?
hvala. ali ako bude zelela da prihvati kucnu negu a ne novac, sta to tacno znaci? neko dolazi kod nje, pomaze joj... sta?
Pokusaj da se obratis u ovu ustanovu.Oni imaju i gerontodomacice koje su osposobljene za pomoc u licnoj higijeni, da pripomogne oko hranjenja i ostale sitnice koje starija osoba ne moze sama da obavi. Nadam se da ce vam biti od pomoci.hvala. ali ako bude zelela da prihvati kucnu negu a ne novac, sta to tacno znaci? neko dolazi kod nje, pomaze joj... sta?
Колико син има година? Ја не познајем прописе из војног осигурања да бих знао да ли му стаж војног осигурања тече од 1. децембра или онда када физички пређе капију касарне 25. јануара...![]()
Значи, мирују му права на факултету?
Најбоље је да се јавите у Филијалу за јужно-бачки округ, Житни трг број 3 и све ће вам лепо објаснити.![]()
Za svaki osnov osiguranja moras da dostavis neki dokaz,potvrdu,ili neki sl validni dokument. Evo ti pa malo prelistaj (osloni se na cl 22,a ako ces sam da uplacujes -cl 28),ali bih ti preporucila da se malo konsultujes sa nekim savetnikom u RZZO filijali ili u Zavodu za zaposljavanje. Verovatno ces morati da nekako dokazes da ti nije placano zdr osiguranje (odnosno suoruzi) preko izvoda o zdr osiguranju. Srecno!Kako tačno glasi član kojeg zakona na osnovu kojeg ja kao nezaposleno lice imam pravo na overenu zdravstvenu knjižicu tj. besplatno zdravstveno osiguranje?
Ovo mi je potrebno jer službenik u filijali RZZO tvrdi da ja ne mogu da promenim osnov osiguranja jer sam osiguran preko supruge- kojoj pak gazda ne uplaćuje zdravstveno te ni ona ni ja nemamo overene knjižice.
Smatram da su meni dužni u RZZO da promene način osiguranja na osnovu nezaposlenosti i da ja kao nezaposleno lice imam pravo na overenu knjižicu.
Ko je u pravu?
Ваша жена је осигураник по основу редовног радног односа. Ви сте осигурано лице преко ње као члан домаћинства. Ако она нема право на здравствену заштиту (осим у хитним случајевима) због тога што послодавац не измирује законске обавезе, немате ни ви.