mekoj
Početnik
- Poruka
- 19
zanima me, po novom zakonu posle 6 meseci lekarska komisija mora da posalje pacijenta na invalidsku komisiju ,kad je zadnji rok za predavanje dokumenata invalidskoj komisiji posle isteka tih prvih 6 meseci bolovanja,
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema takve sifreSta znaci sifra 51 za neplacanje participacije?
Sta znaci sifra 51 za neplacanje participacije?
zanima me, po novom zakonu posle 6 meseci lekarska komisija mora da posalje pacijenta na invalidsku komisiju ,kad je zadnji rok za predavanje dokumenata invalidskoj komisiji posle isteka tih prvih 6 meseci bolovanja,
Imas pravo,dok si student.Ali koji je postupak - nisam sigurna,menjale su se neke stavke ... Eto,ja da te umirim,a neko ce se naci,vec,da ti objasni detaljeImam jedan problem...Ja sam student,imam 24 godine i hitno trebam da overim knjizicu...do sada sam je overavala preko oca,ali posto je on sada prijavljen na Biro...nije mi jasno da li i dalje imam pravo na osiguranje preko njega ili sta treba da uradim,kako to sada ide???
Hvala unapred
Imam jedan problem...Ja sam student,imam 24 godine i hitno trebam da overim knjizicu...do sada sam je overavala preko oca,ali posto je on sada prijavljen na Biro...nije mi jasno da li i dalje imam pravo na osiguranje preko njega ili sta treba da uradim,kako to sada ide???
Hvala unapred
Imam jedan problem...Ja sam student,imam 24 godine i hitno trebam da overim knjizicu...do sada sam je overavala preko oca,ali posto je on sada prijavljen na Biro...nije mi jasno da li i dalje imam pravo na osiguranje preko njega ili sta treba da uradim,kako to sada ide???
Hvala unapred
postoji,nemas ti nikakve veze sa biroom vise,ukoliko zivis u domacinstvu gde je prosek po clanu manji od 15.400 dinara,potrebna ti je samo kopija radne knjizice i kopija licne karte ,kupis obrazac za prijavu osiguranja,uverenje o prihodima i to nosis u socijalno(ukoliko ti je prosek veci od 15.400 radis malo gimnastiku,moras da promenis adresu kod nekoga da se uklopis u limit ili da zivis sam-a).kad odes tamo mozda ce ti reci sluzbenica da ti moras biti na birou,po zakonu ne moras,trazis sefa ako sluzbenica filozofira (oni znaju za tu zakonsku mogucnost ali zbog zloupotrebe je precutkuju),kazes mu da znas da je po zakonu moguce i sve je sredjeno.moj brat je pre par dana to sve lepo zavrsio
Otkud to da je kod njih sve besplatno?Koja je sansa da svi dobijaju besplatno zdravstveno kao u USA.
Kompletirane i najtacnije liste oslobadjanja participacije za lekove ima Apotekarska ustanova Bgd (drzavne apoteke)Gde mogu da nadjem listu ko moze biti oslobodjen placanja participacije za lekove?
Не, свако ко је ослобођен партиципације, ослобођен је сваког плаћања, па и плаћања за лекове на рецепт, осим два изузетка која сам обележио црвеним словима.Sve stio je @sasa_bg napisao je vazece i citirao je Zakon,ali je to za USLUGE u zdr ustanovama (pregledi lekara,laboratorija i ostala dijagnostika),a ne i za LEKOVE!