Zdravstveni radnici u Norveskoj

da li bi mogla moja supruga sa zavrsenom srednjom medicinskom skolom smer laboratorijski tehnicar raditi kao bolnicar u norveskoj ili u nekom starackom domu i da li postoji potraznja za posao masinbravara, da li bi i ja kao bravar trebao poslati diplomu na autorizaciju i na kom sajtu, cekam odgovor bas mi je hitno pocinje mi kurs norveskog jezika da znam sta mi je raditi a moze i na mail sladjanm472@gmail.com

Zdravo svima. U dilemi sam, treba neko ko zna da mi odgovori. Naime, u Norveskoj traze bioinzenjere tehnologe u zdravstvu (koliko sam ukapirala), a ja sam zavrsila Poljoprivredni fakultet oblast tehnicko tehnolosko inzenjerstvo (tehnolog sam). Da li bi mi se to priznalo tamo kao bioinzenjer, (jer sam procitala, ako sam dobro shvatila) jer u njihovom objasnjenju za bioinzenjera se navodi i da je to neko ko zna da barata uzorcima za hranu, vodu itd izmedju ostalog. Hvala vam unapred

Suprug I ja smo dr stomatologije. Iz Republike Srpske smo. Ne poznajemo jezik ali smo spremni uloziti sve napore da odemo jer je on vec 3 god na birou ( od kada je zavrsio fax),ja sam novopeceni dr ali boljem se u ovoj drzavi ne nadam...
Molim bilo kakvu informaciju ako znate? On ima gimnaziju a ja med. Skolu-fizioterap.tehnicar.

Od pocetka ove godine poostrene su mere za autorizaciju tako da verujem da ce se drasticno smanjiti broj nasih zdravstvenih radnika koji bi u Norge
Da li je po novom zakonu (koji je od pocetka ove god) moguce raditi u zdravstsvu dok se ne poloze ona 3ispita(strucni ispit,pravo Norveske,koriscenje lekova) i dobije autorizacija? I koliko su obimni ovi ispiti? Hvala unapred!

Back