SHISHKICA
Obećava
- Poruka
- 68
Hvala svima koji napisu neki savet,svoje iskustvo ili necije...Vezano za sam odlazak u Norvesku i rad tj. trazenje posla tamo.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
copy & paste sa nekog drugog foruma:
Da li si specijalista ili lekar opste prakse?Ukoliko si lekar opste prakse-savet zavrsi specijalizaciju pa onda put pod noge. U svakom slucaju potrebno ti je znanje jezika. Znam za jednog lekara kako je aplicirao
1 prevesti sva dokumenta na norveski jezik
2 pohadjao je casove norveskog u Bg-u
3 podneo zahtev za polaganje testa norveskog jezika u Norge
4 sa svim tim otisao u ambasadu Norveske ug Bg-u
5 dobio vizu za polaganje testa
6 polagao test u Norge o svom trosku
7 vratio se za Srbiju i cekao odgovor
8 dobio odgovor o polozenom testu
9 ponovo ambasada sa svim ranijim dokumentima + bergen test+papir o slobodnom mestu specijaliste u bolnici u Norveskoj
10 put za Norge
Norveska norveska..
Nego citao sam u nekim postovima nize da moze Nor.ambasada da se kontaktira za sve informacije u vezi rada ovde (kao med.sestra i brat i tako).
Pa kontaktirajte ih.
Inace Poljaci ,ovi iz Latvije i slicne zemlje clanice EU vam obrase sve poslove dok se vi vucete po kursevima.Njima netreba viza niti ista.Ima ih ko g_v_n_.
Ko ce vam pomovi ovde na forumu.Dzaba gubljenje vremena.
Ja zivim u No vec 10 godina al kako ja da vam nadjem posao ovde.Nit sam blizu zdravstvenog sektora niti koga znam tamo.
Zato lepo u NO ambasadu ,sredite diplome ,mozda kurs jezika ,finn.no i srecno.
Ili lepo turisticka viza pa ovde trazite posao.Ali od slanja diploma i cekanja slaba vajda.Nego od bolnice do bolnice ,licno.
Hoces posao? Idi pa ga uzmi!
jel postoji mogucnost da ti neko posalje papire a ja lepo diplomu pod ruku prevedenu bez autorizacije krenem za poslom(nevezano za zdravstvenu struku)Norveska norveska..
Nego citao sam u nekim postovima nize da moze Nor.ambasada da se kontaktira za sve informacije u vezi rada ovde (kao med.sestra i brat i tako).
Pa kontaktirajte ih.
Inace Poljaci ,ovi iz Latvije i slicne zemlje clanice EU vam obrase sve poslove dok se vi vucete po kursevima.Njima netreba viza niti ista.Ima ih ko g_v_n_.
Ko ce vam pomovi ovde na forumu.Dzaba gubljenje vremena.
Ja zivim u No vec 10 godina al kako ja da vam nadjem posao ovde.Nit sam blizu zdravstvenog sektora niti koga znam tamo.
Zato lepo u NO ambasadu ,sredite diplome ,mozda kurs jezika ,finn.no i srecno.
Ili lepo turisticka viza pa ovde trazite posao.Ali od slanja diploma i cekanja slaba vajda.Nego od bolnice do bolnice ,licno.
Hoces posao? Idi pa ga uzmi!
da, poznato mi to...par mojih kolega su se baš prevarili..
Bas lepo zvuci.Ja sam stomatolog,muz je ing.elektrotehnike i interesuje nas odlazak.Norveska se preporucuje po forumima kao pogodna za novi pocetak.Gde mogu blize informacije da dobijem?Postoji nova agencija u Beogradu koja Vam je na usluzi ukoliko ste zdravstveni radnici,ako nekoga zanima da za godinu dana bude u Norveskoj sa dobrim znanjem jezika i svim papirima neka se javi za blize informacije.
Za one iz Nisa ili okoline, u Nisu predaje casove norveskog posebno za zdravstvene zena koja i posreduje oko zaposljavanja i dokumenata. Meni je pomogla. Putujem za nekoliko nedelja.
Kontakt telefon: 064/0865824 Gordana