..žarišta događaja postaju sveopšti događaj.. veći dio ljudi je preko TV-a doživio sveopštu poplavu.. rješenje 'problema' nije da nema veze sa ovom psihološkom osobinom ljudi...kao i uzrok ..
.. da .. ovo je ispravno rečeno .. .. kažimo .. mentalitet .. .. kažimo i .. ljudi .. .. ali to treba bolje razraditi ..
..izađem ja u nedjelju popodne, na TV-u još po cijeli dan uzbune o potopu, nigdje nikog u gradu, tu i tamo poneko...sutradan otprilike u isto vrijeme na TV-u počeo i drugi program da se daje, počinju vijesti o smirivanju situacije..odjednom pun grad ljudi ..?? ... i vraća se shou na scenu, al onaj prije potopa ..
.. podsjeća me na pogreb tita .. .. tada sam bio u rijeci .. i grad je bio prazan .. .. bio je divan osjećaj .. .. nešto što se može desiti .. ali jednom .. i nikad više ..
..slušaš čovjeka kako priča, maloprije si bio tamo i slušaš kako laže ili moglo bi se reći i preuveličava ...
..prave info..
..ako čovječanstvo ikad propadne to neće biti zbog prirodnih katastrofa nego zbog jednoumlja ...
.. e da .. .. iako je pitanje treba li to zvati jednoumlje .. .. ali da .. to jeste tako jako .. kao atomska bomba ..
.. često izgleda da bi to bilo lakše nacrtati nego objasniti ..
.. to je oblak .. kovitlac .. .. umlja i nagona .. misli osjeta stvari riječi .. .. strahova nada sreća i nesreća .. .. to je .. komšiluk ..
.. to nije čovjek .. nije jedan čovjek .. .. u to ulaze ljudi kao kolektiv .. i valjaju se kao neka lopta ..
.. sila koja ih drži tu .. koja ih u krug .. u tu loptu .. u taj oblak .. vuče .. nije stalno ista .. .. nekad slabi .. nekad je veoma jaka ..
.. ta sila je kao hrana .. .. u nekim uvjetima bi ljudi rađe umrli nego biti daleko ..
.. vidi ju se kao nemir .. kao strku .. bljesak .. stres .. temperaturu .. želju da se sudjeluje .. .. podjednako jasnu u dogovorenoj tučnjavi navijača .. i punjenju vreća kad se osjeća da neki gadno najebavaju .. zbog vatre rata ili vode ..
.. nakon toga mir .. blagi umor .. odustajanje .. smirenje .. .. prileganje .. i san pravednika .. ..
.. žestina i smiraj .. .. kao ljubav i mržnja .. kao glad i sitost ..
.. mislim da to .. umlje .. želi dodirnuti .. mjesto gdje se dodiruju .. dva velika drugara .. život i smrt ..