.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..ostvariva komunikacija među ljudima opada na minimum...medijska proprcionalno raste.. ako je to uopšte komunikacija...ili bi se više moglo nazvati usmjerenje

ovo prosto nije istina.

Ako u Srbiju dolaze ekipe dinamovih navijača iz Hrvatske da pomognu (a dolaze), da pune džakove i vade ljude iz vode zajedno s navijačima zvezde i partizana, to nije opadanje komunikacije, dapače.

pogotovo što se masa tih ljudi izdogovarala preko FB-a da dođe i pomogne.

(@alim: mene žac kontaktirao da pita gde da se jave on i ekipa)

Što je najbitnije - ljudi se SAMOORGANIZUJU jer je postalo očito da od institucija nema ništa.
Ne možeš se samoorganizovati bez komunikacije.

I tako dalje, i tako dalje, da ne širim priču sad.

..otprilike imaš široko polje da ideš ..u svakoj republici čuješ po jednu verziju događaja.. trenutno je sve oko tebe potpuno prolazno..iako te zovu da je Sava u Gradiškoj enormno velika(a nije) ... i kretanje postaje enormni problem... ljudi su čopor..ljudi se kreću u čoporu...

.. mislim da se mnogi .. motaju .. jer žele da se motaju .. .. žele da budu tamo gdje se nešto događa .. .. osjećaju .. nemir .. .. meni nije čudno to što bi neko na nekakve akcije .. u koliko nema prilike da se bije ili ratuje .. .. mislim da je .. poriv .. sličan ..
.. bilo je mnogo prilika da mi ljudi pokažu svoju humanost .. sve su prilike propuštene ..
.. onaj koji mi sada želi pokazati da je na pravom putu .. mora pustiti komšiju .. da ode .. otputuje .. .. u beskraj .. .. pustiti ga da umre ..

..otprilike imaš široko polje da ideš ..u svakoj republici čuješ po jednu verziju događaja.. trenutno je sve oko tebe potpuno prolazno..iako te zovu da je Sava u Gradiškoj enormno velika(a nije) ... i kretanje postaje enormni problem... ljudi su čopor..ljudi se kreću u čoporu...

ti nemaš fb?
onda ne čudi što imaš iluziju da nema komunikacije i nema informacija.

Izvukli čoveka i ženu iz vode, dete nisu našli.
Stavili sliku na fejs, petnaestak hiljada ljudi šerovalo sliku i informaciju, danas našli dete.
I takvih slučajeva koliko hoćeš.

Na TV-u objave 10 000 navijača kreće u pomoć šapcu.
To je info s tv-a.
Na netu nađeš prave info.

Neki ljudi se kreću u čoporu, neki u stadu, ali kad zakaže sistem, zakažu vođe zakaže logistika - tad iz ovih poplava može veoma jasno da ispliva čovek.

.. mislim da se mnogi .. motaju .. jer žele da se motaju .. .. žele da budu tamo gdje se nešto događa .. .. osjećaju .. nemir .. .. meni nije čudno to što bi neko na nekakve akcije .. u koliko nema prilike da se bije ili ratuje .. .. mislim da je .. poriv .. sličan ..

.. moguće ..
.. onaj koji mi sada želi pokazati da je na pravom putu .. mora pustiti komšiju .. da ode .. otputuje .. .. u beskraj .. .. pustiti ga da umre ..

.. zašto ..?
.. zašto misliš da je tri pet deset ili pedeset godina razlike u stizanju u beskraj bitno ..?
.. možeš izvući čoveka iz vode i da ovaj ode u beskraj za petnaest godina .. zašto je bitno da ode baš sad ..?

.. ****** .. ja znam koga bih ja pustila da se udavi .. al sumnjam da bi tu u igri bila varijanta odlaska u beskraj .. niti bi to bilo iz humanih poriva spram te osobe ..

..

.. bila vest .. neka ekipa životinjoljubaca .. napravila pičvajz .. otišli da spasavaju životinje čamcima .. a falili čamci za ljude .. ovi nisu hteli dati .. jer su pošli da spasavaju životinje ..
.. posle im oteli čamce za ljude .. pa se bunili ..

.. ti su na dobrom putu ..? .. ili trebaju odjebati i životinje .. pustiti i životinje da krenu putem .. per davljenje ad beskraj ..?

.. neću trčati u bosnu da izvlačim komšije iz vode .. svakako ..
.. ali ako naleti poplava .. i vidim nekog da se davi .. a nije neko za koga smatram da je bolje da crkne .. ja ću ga izvući .. ****** ..

.. komplikacije prave misli .. o tome .. .. tamo gdje stavovi ne postoje .. tamo gdje ljudi ne znaju šta bi trebali biti ..

- - - - - - - - - -

.. za sedam će dana poplave nestati .. iz glava .. čak i ako budu vode još tu ..

.. ljudi biraju ono što žele .. neke su istine prilično jasne .. ali ih ljudi ne žele ..
.. gledao sam strašne kurvine sinove .. govna .. nesreće .. zlo mržnju i sotone .. .. činilo mi se .. ako to izaberemo najebali smo ..
.. ljudi su to izabirali .. činilo im se da .. nekakva sreća .. barem za njih .. ide upravo s tim izborom ..
.. oni su slušali .. kao obrenovčani .. opijeni slikom hlada .. i trzanjem mamaca na udici .. .. uživali ..
.. da im je neko govorio o sranjima poplava rekli bi mu odjebi ..

.. ovaj nisam videla ..
.. dobro .. to je onda odgovoreno na moje pitanje ..

.. laku noć ..

.. komplikacije prave misli .. o tome .. .. tamo gdje stavovi ne postoje .. tamo gdje ljudi ne znaju šta bi trebali biti ..

- - - - - - - - - -

.. za sedam će dana poplave nestati .. iz glava .. čak i ako budu vode još tu ..

..izađem ja u nedjelju popodne, na TV-u još po cijeli dan uzbune o potopu, nigdje nikog u gradu, tu i tamo poneko...sutradan otprilike u isto vrijeme na TV-u počeo i drugi program da se daje, počinju vijesti o smirivanju situacije..odjednom pun grad ljudi ..?? ... i vraća se shou na scenu, al onaj prije potopa ..

ti nemaš fb?
onda ne čudi što imaš iluziju da nema komunikacije i nema informacija.

Izvukli čoveka i ženu iz vode, dete nisu našli.
Stavili sliku na fejs, petnaestak hiljada ljudi šerovalo sliku i informaciju, danas našli dete.
I takvih slučajeva koliko hoćeš.

Na TV-u objave 10 000 navijača kreće u pomoć šapcu.
To je info s tv-a.
Na netu nađeš prave info.

Neki ljudi se kreću u čoporu, neki u stadu, ali kad zakaže sistem, zakažu vođe zakaže logistika - tad iz ovih poplava može veoma jasno da ispliva čovek.

medjutim bilo je i mnogo slucajeva laznih dojava u kojima su sluzbe za spasavanje izgubile mnogo vremena...protok informacija na internetu po meni je uglavnom zaglupljivanje sto sam i primetio kad sam postavljao neke informacije koje bi mogle nadalje da im koriste, vecinom su bile potpuno ignorisane..

..žarišta događaja postaju sveopšti događaj.. veći dio ljudi je preko TV-a doživio sveopštu poplavu.. rješenje 'problema' nije da nema veze sa ovom psihološkom osobinom ljudi...kao i uzrok ..

.. da .. ovo je ispravno rečeno .. .. kažimo .. mentalitet .. .. kažimo i .. ljudi .. .. ali to treba bolje razraditi ..

..izađem ja u nedjelju popodne, na TV-u još po cijeli dan uzbune o potopu, nigdje nikog u gradu, tu i tamo poneko...sutradan otprilike u isto vrijeme na TV-u počeo i drugi program da se daje, počinju vijesti o smirivanju situacije..odjednom pun grad ljudi ..?? ... i vraća se shou na scenu, al onaj prije potopa ..

.. podsjeća me na pogreb tita .. .. tada sam bio u rijeci .. i grad je bio prazan .. .. bio je divan osjećaj .. .. nešto što se može desiti .. ali jednom .. i nikad više ..

..slušaš čovjeka kako priča, maloprije si bio tamo i slušaš kako laže ili moglo bi se reći i preuveličava ...
..prave info..

..ako čovječanstvo ikad propadne to neće biti zbog prirodnih katastrofa nego zbog jednoumlja ...

.. e da .. .. iako je pitanje treba li to zvati jednoumlje .. .. ali da .. to jeste tako jako .. kao atomska bomba ..

.. često izgleda da bi to bilo lakše nacrtati nego objasniti ..
.. to je oblak .. kovitlac .. .. umlja i nagona .. misli osjeta stvari riječi .. .. strahova nada sreća i nesreća .. .. to je .. komšiluk ..
.. to nije čovjek .. nije jedan čovjek .. .. u to ulaze ljudi kao kolektiv .. i valjaju se kao neka lopta ..
.. sila koja ih drži tu .. koja ih u krug .. u tu loptu .. u taj oblak .. vuče .. nije stalno ista .. .. nekad slabi .. nekad je veoma jaka ..
.. ta sila je kao hrana .. .. u nekim uvjetima bi ljudi rađe umrli nego biti daleko ..
.. vidi ju se kao nemir .. kao strku .. bljesak .. stres .. temperaturu .. želju da se sudjeluje .. .. podjednako jasnu u dogovorenoj tučnjavi navijača .. i punjenju vreća kad se osjeća da neki gadno najebavaju .. zbog vatre rata ili vode ..
.. nakon toga mir .. blagi umor .. odustajanje .. smirenje .. .. prileganje .. i san pravednika .. ..
.. žestina i smiraj .. .. kao ljubav i mržnja .. kao glad i sitost ..
.. mislim da to .. umlje .. želi dodirnuti .. mjesto gdje se dodiruju .. dva velika drugara .. život i smrt ..

.. a da .. ****** .. ovo je bog .. .. u trenutku kad se ovog čvora .. komšiluka .. kao nekakve lopte govana .. .. kad se te lopte .. tog utega .. riješiš .. .. tada poletiš .. u slobodu .. u nebo .. .. bogu ..
.. to nije jedina veza na .. crnu zelju .. ali je najjača ..

.. židovi ubili dva palestinca .. ako je vjerovati .. .. gledao neki filmić ..
.. negdje u africi 118 mrtvih .. bombe neke ..
.. kina i rusi sve više braća .. .. kina odlučila zajebavati oko sebe izgleda .. slabo se boji ..
.. rusi darovali ukrajini mir .. .. izgleda kao da su to odigrali .. dobro .. .. sad izbori .. pa pare za naftu .. pa pregovori .. .. a onaj bajden prijeti .. .. evropa se smiruje .. samo englez karlito uspoređuje putina i hitlera .. jadac .. zemlja mu hoće iz eu a on bi eu zaratio s rujama ..
.. židovi su još tu .. još živi .. .. provali su biti protiv svih .. pa su provali se prijateljiti .. sa .. recimo saudijcima i turcima .. .. ****** ..
.. još uvjek mislim da nema pravog rata bez izgorjelog izraela .. .. tu je .. u sredini .. svi znaju da je tu .. .. svi žele da ga nema .. da izgori .. .. i to samo treba izvest ..
.. tamo je stvoren bog .. tamo treba umrijeti ..

.. objašnjava jedan klinac .. mali .. šta znači srednji ..
.. kaže .. srednji je .. prednji .. ako ispred njega ima pozadi ..

:)

.. na konto one priče o sreći .. eve ti jedna stara pesma ..

.. ovo je neka novija verzija .. stara verzija .. od pre prvog svetskog .. se završavala sa ..

.. jer svako potajno se nada ..
.. da nađe ostvarenje sna ..
.. i vi ćete biti prvi .. mada ..
.. s vama neću biti ja ..

Back