Zdrava Ishrana : Vegetarijanstvo i veganstvo....

ja sad moram da ukradem smajlija da vidite kako sam chitala temu...(mnogo sladak smajli)

kava.gif

:) a sta ako jesi eskimka a i ne znas? :)

evo jedna kuvarica mi je napisala ovo.....juche....tek sad videh

Sigurno se neces razboleti ako ne jedes meso. Sve su to zablude po principu sve sto ne razumem ja osudjujem. Radim u kuhinji i ono sto primecujem je da u poslednjih nekoliko godina se povecao broj mladih koji se tako hrane. Oni sami kazu da im je lakse da se koncentrisu, da nemaju problema sa varenjem, da su zdraviji. Imam dosta recepata za vege ishranu pa ako ste zainteresovani mogu i da ih napisem.

Zive ostrige obozavam.
Jesi jela mozda ceviche (videla sam negde da si putovala u Latinsku Ameriku)?
evo bas gledam opis na internetu sta je to i mislim da jesam :lol:
u latinskoj americi sam stvarno svasta probala od cega je bar pedeset posto bilo sirovo meso tj riba i morski plodovi.

npr sveza hobotnica u sosu od crnih maslina je meni zakon
onda karpaco od sveze pastrmke (ima naravno i od mesa)

u grckoj sam jela sveze izronjene morske jezeve.i nemoj da neko vice bljak,preukusno je,italijani nas naucili :lol:

i uvek na plazi mozes da iskopas skoljke i polijes ih limunovim sokom.isto vazi i za hobotnicu,samo ona treba da se istuce o stenu da bi omeksala...neki je cak suse na suncu.

a meduzu sam jela kod kineza :)

u kucnoj varijanti se lako pravi sasimi - sveza riba (npr tuna,losos itd),soja sos.

mi ljudi sa mediteranskim poreklom jedemo sve iz mora :mrgreen:

a tatar biftek obozavam,mama ga fantasticno pravi :heart:

uh rice moze u bilo kojoj varijanti
beans ne jedem jer me posle boli ceo organizam dok ne svarim...to ne jedem vec godinama.

inace pravi moja mama neko mnogo dobro indijsko jelo sa pirincem,tri vrste ribe (mada nije obavezno),limunom i limetom i gomilom nekih zacina....

inace moj stari odlicno sprema ta riblja jela...da me ne mrzi sad bih krenula da prekopavam po hd da nadjem slike tih ribljih perverzija...da pravim malo zazubice ovim pro-vegeterijancima,al nema veze bitno da nam ocitaju bukvicu sto se drznemo da tu i tamo okusimo meso :)

Ijao! Nisam bila u Juznoj Americi (na zalost, valjda cu postici kasnije), ali sam jela ceviche koji mi je pravio drug koji je dugo ziveo tamo. Mnogo volim skoljke, puzeve, hobotnice, (smajlikojimljacka), jezeve, ribe, tartar biftek, carpacio, kod sushija mi nesto ne prija ali ga jedem, mlade sirove haringe...pa onda prsutu, mljac, pa sve to sa parmezanom (ako se moze sa Paskim sirom).

Mnoge od ovih stvari nisam jela, cak sam imala uzasan problem i da ih prvi put probam. Ali sam ih zavolela cim sam im dala sansu.

Back