Zdrava Ishrana : Vegetarijanstvo i veganstvo....

Pa ne znam cime se hrane u Etiopiji....ali mislim da ne postoji...

U Etiopiji u svoje vreme Tito je bio počašćen pečenom kamilom u kojoj je bila ovca, u ovci pile, a u piletu jaje. E, posle su se oslobodili tiranije pa je to izazvalo sušu.

Narod vegetarijanaca ne bi ni mogao da postoji. Poznato je koliko su fizički propali prastanovnici Meksika kada su prešli sa lova i sakupljnja plodova na poljoprivrednu proizvodnju.

a i prsuta, to je ustvari dimljeno zivo meso...? e, to mi ide! :lol:
a za taj limunov sok, to bih mogla...jer prvo ubije ukus, a drugo, gledala sam na tv-u za nesto zivo da ga limun "skuva", razlozi...kiselina je to...
na sta izadje tema hihihi :D
ja mislim da to u opste nije puno speceno dimom...nemam pojma u stvari kako se pravi,ali i prsuta ima raznih...ja volim one mekse...
ne zezam,nego ne volim shkoljke :sad2:
neko nije znao da ti ih spremi ili im nisi dala sansu.
probaj opet,skoljke se spremaju na sto i jedan nacin i jedan od njih mora da ti se svidi....najprostiji sa dagnjama.prezlama,persunom,belim vinom i belim lukom,lako se sprema i brzo je gotovo...al one zapecene sa parmezanom sigurno ne bi omanule :mrgreen:
Ijao! Nisam bila u Juznoj Americi (na zalost, valjda cu postici kasnije), ali sam jela ceviche koji mi je pravio drug koji je dugo ziveo tamo. Mnogo volim skoljke, puzeve, hobotnice, (smajlikojimljacka), jezeve, ribe, tartar biftek, carpacio, kod sushija mi nesto ne prija ali ga jedem, mlade sirove haringe...pa onda prsutu, mljac, pa sve to sa parmezanom (ako se moze sa Paskim sirom).

Mnoge od ovih stvari nisam jela, cak sam imala uzasan problem i da ih prvi put probam. Ali sam ih zavolela cim sam im dala sansu.
eee to je to,samo ne treba reagovati na neobican izgled.vecina tih stvari ima izuzetan ukus...
Pa ne znam cime se hrane u Etiopiji....ali mislim da ne postoji...
mozda oni indijski sto satro zive od sunca? :lol:
etiopljani nesto ne verujem da su vegeterijanci,pre ce biti da nemaju sta da jedu :neutral:

ja mislim da to u opste nije puno speceno dimom...nemam pojma u stvari kako se pravi,ali i prsuta ima raznih...ja volim one mekse...

neko nije znao da ti ih spremi ili im nisi dala sansu.
probaj opet,skoljke se spremaju na sto i jedan nacin i jedan od njih mora da ti se svidi....najprostiji sa dagnjama.prezlama,persunom,belim vinom i belim lukom,lako se sprema i brzo je gotovo...al one zapecene sa parmezanom sigurno ne bi omanule :mrgreen:

eee to je to,samo ne treba reagovati na neobican izgled.vecina tih stvari ima izuzetan ukus...

mozda oni indijski sto satro zive od sunca? :lol:
etiopljani nesto ne verujem da su vegeterijanci,pre ce biti da nemaju sta da jedu :neutral:

Da,da....to sam i mislila...mala gruba sala...:mrgreen::lol:

ja kapiram da je samo maximalno isuseno i da mi je dim dao aromu
nije termicki obradjeno
mada se ja bas ne razumem skroz u to kako se pravi prsuta
Mene zapanjuje da to stoji na ovoj temperaturi i da se ne ucrvlja, recimo stricu..... onako se cedi, ma užas :lol: al' i dalje je ukusno..... valjda ga namaže nekom alevom paprikom ili solju i onda muve ne diraju, tako nešto..... uglavnom u stanju je jako dugo da stoji tako i da bude jestivo :eek:

Školjke su povrće

Uzgred, zna li neko za neki narod vegetarijanaca?
Sa druge strane, postoje narodi koji se skoro isključivo hrane ulovom. Aj' što tu i tamo nakupe neke bobice to je OK, ali im je glavno jelo od kolevke do groba ono što su natakli na koplje. Pa sad recite da čovek ne može da preživi jedući samo meso :roll: ako nema šta drugo, preživeće i jedući samo šljive, neće biti baš preterano srećan i pun energije ali "preživeće" :roll:

Čuj ne diraš me :lol: kako je dobro ovo pranje ruku "ja sam fina cura, a ti si ta koja potencira raspravu"..... aj aj aj ja ne smam da se šalim a ti smeš?

Nego, da se uozbiljim. Nastojala sam da dodam malo istine u onu "šalu". Moja opservacija je da si pomalo, i to ne pomalo..... nezrela, prema svemu što si do sada napisala na ovoj temi. Bez želje da to potenciram, ali kad smo već na toj temi, to jeste moje mišljenje, šalila se ti ili ne, odaješ utisak nekoga ko kaska 5 do 10 godina za svojim godištem. Pri tome ne dovodim ni obrazovanje ni inteligenciju u pitanje. Al' to je moje mišljenje i ne želim da ga postavim kao uvredu, a ti nemoj da patetišeš, svi znamo da i sama nisi štedela uvrede..... i to daleko direktnije. Mada ovoj Taote niko ne može ni da prismrdi.

Pa? Šta sam rekla? Neće se smiriti dok ne rasteraju sve koje tema stvarno interesuje.
Sad su se izšlihtali jedni drugima, i pošto nemaju sa kim da se svađaju i istresaju svoje frustracije, napustili su temu.
Lepo sam rekla da su tu samo da miniraju temu, i to se pokazalo kao istina, a ja sm dobila etiketu navaspitane osobe. Ja znam ko sam, a sada i ostali znaju ko su oni.
Ubili su temu.

Таоте, волим да те читам и стварно те поштујем, чак и кад се не слажемо, али сад кад се смирила тема, место да пишеш о вегетаријанској исхрани, ако је то оно што те заиста интересује, ти опет потпаљујеш ватру.:roll:

Pa? Šta sam rekla? Neće se smiriti dok ne rasteraju sve koje tema stvarno interesuje.
Sad su se izšlihtali jedni drugima, i pošto nemaju sa kim da se svađaju i istresaju svoje frustracije, napustili su temu.
Lepo sam rekla da su tu samo da miniraju temu, i to se pokazalo kao istina, a ja sm dobila etiketu navaspitane osobe. Ja znam ko sam, a sada i ostali znaju ko su oni.
Ubili su temu.
Stvarno, čekaj, koja je sad funkcija ovog posta? Da ti nas desetoro odgovorimo kako jesi nevaspitana, pa da nastavimo da se prepucavamo? Ti baš ne umeš da pišeš a da nikoga ne čačneš? Ili ti je dosadno to?

Таоте, волим да те читам и стварно те поштујем, чак и кад се не слажемо, али сад кад се смирила тема, место да пишеш о вегетаријанској исхрани, ако је то оно што те заиста интересује, ти опет потпаљујеш ватру.:roll:

Nije se smirila tema, ljudi koje to interesuje su prestali da se javljaju, ostali su samo onikoji forum shvataju kao mesto za prepucavanje, pa kad su na temi ostali samo istomišljenici, i to oni koje tema nije ni interesovala ozbiljno, prestala je i tema da živi. Sad sam joj ja produžila život za kratko vreme, i opet se javio - ko? Neko koga interesuje ishrana, ili?
A ko je pregledao moje postove od samog početka, mogao je videti da sam temi prišla savim ozboljno, i čistih namera, dok nisu počeli da se ismevaju sa mojim uverenjima, na šta nemaju pravo ni po kakvim moralnim normama. Nisam želela ja da budem ta koja će temi produžavati vek na veštački način. Samo smatram da imam puno pravo, posle uvreda (koje nisam ja prva počela) da skrenem pažnju onima koji su sve vreme pokušavali da budu objektivni, da sam ipak, na žalost, bila u pravu, u pogledu iskrenog (i neiskrenog) interesovanja pojedinih posetilaca teme.
Pređašnji post sam napisala samo da svi vidimo ko će se javiti. Prosto izgleda kao da je sve ovo postalo lično. Ne želim da verujem da je tako, ali nije se javio ni jedan vegetarijanac, pa šta drugo i može da se zaključi?
Nema potrebe da iko odgovara meni na ovaj post, jer ja neću više posećivati ovu temu. Tu nema više ničega za mene.

Poslednja izmena:
Ima stručnjaka koji kažu da ako ne jedeš meso, nećeš dobijati dovoljno proteina, jer se ne vare isto iz mesa i biljaka....može da bude, ne mora da znači...
Ima stručnjaka koji kažu da ako jedeš kao vegan, imaćeš više energije jer se organizam manje "forsira", lakše vari....može da bude, ne mora da znači...

U osnovi samo jedno znam: svaki organizam je jedinstven, na ovaj ili onaj način, tako da...može da bude, ne mora da znači...

Moj savet: šta god radili ne slušajte stručnjake...ni oni ne znaju šta hoće! Naučno dokazano... :)

Moj savet br. 2.(pod uslovom da jedete meso): Pokušajte da samo na 30 dana(jedan mesec) jedete kao vegan ili vegeterijanac...ako vam se svidi, nastavite, ako ne, nemojte, ako niste sigurni pokušajte još mesec, dva, pa odlučite....tako će te moći da verujete sopstvenom iskustvu(a da se ne obavežete na bilo šta), a ne tamo nekom čikici u belom mantilu, tj. više njih koji se prepiru... :D (naravno, sve ovo pokušajte ako želite, nikog ne silim)

Samo da znate, ja jedem meso, i salamu...onu najgoru:D...ma da i nije bitno...

Taote, ja sam ti postavio konkretna pitanja koja se ticu veg. ishrane, i koja argumentovano pobijaju tvoje tvrdnje, pa ne dobih odgovor... I moj post nije jedini.
Dakle, nije stvar u samoj ishrani, vec u tvom postavljanju prema neistomisljenicima kao prema nizim bicima koja ce umreti u najstrasnijim mukama ako budu jela meso... A dokaza/argumenata/cinjenica nigde... Evo, upri u post gde si to dokazala?...

.....i to oni koje tema nije ni interesovala ozbiljno.....
Neopravdano si se nahvalila u ovom teatralnom odjavljivanju sa teme. Koliko me sećanje služi ti si itekako bila..... oštra sa uvredama ovde, toliko glasna i rečita da nije ni bitno "ko je prvi počeo", što opet verujem da si ti.... al' nebitno skroz. Ovo me kopka, znam da ćeš pročitati, a iz čiste nepristojnosti odbiti da odgovoriš pod izgovorom "ovde nema više ničega za mene": uzimajući mene, recimo, za primer. Po kom to kriterijumu me tema "nije zanimala ozbiljno"? Šta uopšte hoćeš da kažeš time? Ja sam bar 10 puta pitala o čemu je ova tema zaista, ako je o razmeni recepata, mislim da ima mnogo pogodnijih podfruma za to, mislim da bi takva tema čakbila osobito posećena i od strane nas, neopredeljenih. Niko od nas ne bi odbio vedži burger, mislim, neko verovatno bii ali taj procenat je, rekla bih, mali.....

Pa sad, to što mislim da si bila nevaspitana na temi ili što se ne slažem sa tvojim mišljenjem znači da me tema ne zanima i da je nisam ozbiljno shvatila? Promiče mi nešto?

Poslednja izmena:

Back