Zdrava Ishrana : Vegetarijanstvo i veganstvo....

Neće krava imati nikakvih problema ako se ne muze, da si rodila i dojila, znala bi. I kod ljudi je taj proces (stvaranja mleka) isti kao kod svih sisara - što se više muze (sisa), to se više stvara, a kako se potrošnja smanjuje, smanjuje se i lučenje mleka, pa na kraju i prestane.
Koji stepen neznanja, sad moram i ja.

Žene same sebe "muzu" ako nema bebe da im pomogne u tome. Čitaj malo :roll:

Interesantno, kako ljudi, kad nemaju argumente, podležu generalizacijama! A o vrhunskim sportistima se ne piše kad i ako ostare, da li su zdravi.

Evo, blok 5 i tempere... pa da nacrtam, posto ti je moj post (post jednog tinejdzera?) malkice "generalizovan", je li...

DA LI VEGETARIJANCI "LEPSE" (ILI "ZDRAVIJE") OSTARE OD NAS NENORMALNIH?
(Ja to ne primetih, nigde nije ni dokazano, cemu pozivanje na to?)
DA LI JE MOJ NUTRICIONISTA NADRILEKAR, A LUISOV NOBELOVAC?
(Ili, kako to da sam i dalje zdrav k'o dren, i da sam imao uspesnu karijeru (materijalno :mrgreen: i zdravstveno), a ne jedoh samo maslacak i njegov rod?...)
AKO POMENEM TRI STOTINE DRUGIH VRHUNSKIH SPORTISTA, ZNANIH I NEZNANIH, KOJIMA JE MESO NORMALAN DEO ISHRANE, JESAM LI TIME DOKAZAO DA JE KARL LUIS (ili mozda jos nekolicina takvih) SAMO IZUZETAK KOJI POTVRDJUJE PRAVILO?
ZASTO JE PROBLEM AKO TI NEKO KAZE DA CES KROZ 5000KCAL MESA DNEVNO DA SE UGOJIS 2KG I DA PUCAS OD ZDRAVLJA I KONDICIJE?
JEL TI TO SUGERISES DA VRHUNSKI SPORTISTI KOJI JEDU MESO UMIRU PRERANO ("kad i ako ostare")? ILI, DA PONOVIM, JE KARL LUIS LEPSE OSTARIO OD MAJKLA DZORDANA?
Pitanja su jasna i koncizna :mrgreen:. Ponizno molim za odgovor. :worth:

Odoh među prave ljude, neću više da se mešam sa gorima od sebe, da i ja ne budem smatrana takvom.
Počinjem iskreno da verujem, obzirom na ljude koji se ovde pojavljuju u svojstvu odbrane vegetarijanskog načina ishrane, da su ljudi koji se na to odluče 100 odsto egocentrici i to oni zagriženi..... (Mi ostali smo nehumani, neznalice /ovo već ko zna koji put vidim/, mesožderi, bolesni, još malo i zli.....)
Znači bruka :roll:

...imamo, taote...gledamo tebe i srecni smo kakvi smo...

To što gledaš nije ogledalo, jado, nego moja slika! A kad vidite sebe, (mislim kad vam se razbistri, valjda i nećete stići da se razbolite od nezdrave ishrane, pomrećete od stida! Odoh ja, a vi se svađajte sami sa sobom, pošto vam ta agresija negde mora izaći, a ja nisam mazohista.
Zbogom!:vatromet::vatromet:

Ima li odgovora, o premudra taote?... Pitanja jasna (za sve pismene clanove), ticu se teme i postova sa poslednjih par stranica?...
Ili nisam dostojan tvog kuckanja?...
Ili priznajes da su ti odgovori pausalni, a vegetarijanstvo vreca sa mnoooogo rupa?...
I da na svako konkretno pitanje izbegnes odgovor diplomatski, ili dubokom filozofijom, ili onim starim dobrim "ma vec sam to objasnila/ma mrzi me da to objasnjavam/pa ako ti to nije jasno, onda..."?...A?
Pa, ako nekad svratis u ove krajeve, a ne bude te sram, a ti se udostoji pa napisi par redaka...

Pa, ako su to frrrancuski lekari, onda to sigurno ne podleže kritici zdravog razuma, jer su oni, dokazano najpametniji ljudi na svetu!
Ako ne jedeš izbalansiranu hranu, onda stvarno i ne unosiš dovoljno gvožđa i belančevina, pa ti i treba meso, a za izuzimanje mesa iz ishrane potrebno je mnogo više znanja o sastavu namirnica, nije dovoljno samo izbaciti meso.
mene sramota da se upustam s tobom u diskusiju:confused:

Prvi ljudi su nastali mnogo pre nego što su naučili da prave oružje za ubijanje životinja, pa meso nikako ne može biti njihova prva hrana.

И то смо већ апсолвирали.
Шта рачунаш као прве људе?
Доказано је да су већ први хомо еректуси били сваштоједи, а они су се појавили много пре првих хомо сапиенса!

Ниси ишчитала тему у целини.

Ja u klin, ona u ploču. Lepo kažem izbalansirana ishrana, ona kaže: samo jagode! Umeš li ti da čitaš?

Ја сам та која је још на првим странама говорила о избалансираној исхрани, а она никако не подразумева избацивање читавог низа намирница, него умерено уношење свих потребних намирница!

Back