Završne reči na suđenju Šešelju

Jomini,ako ostavimo po strani strasti i sklonosti,zar ti ne pada na pamet da uvođenje ovakvog principa znači da u slučaju obrnute političke konstelacije,može da se sudi bilo kome sa suprotne strane za javno izgovorene stavove?

Pa to sam mu i ja malopre rekla i objasnila sta ga sve ceka zbog govora mrznje.....................al mi negde nestadose postovi

Vidim, ovde mnogi racunaju da Seselj uskoro izlazi iz Haga (sto mu i ja zelim). Svi pricaju kao da je to vec gotova stvar, ali ja mislim da ce ga osuditi na jedno 13 godina i da ce tamo ostati da robija jos par godina i za to vreme ce ga verovatno ubiti tamo kao i ostale srbe. Voleo bih da gresim ali mislim da ce biti tako.

Moguce je, mada ja se pitam da li je ovaj zavrsetak sudjenja slucajno u vreme izbora u Srbiji? Mozda misle da ga puste racunajuci da ce izazavati jos vecu pometnju u Srbiji, a mozda da ga zdrze, smatrajuci ga opasnoscu za ovu vlast. Kako god odluce, on je pobedio i imace vise glasaca i pristalica nakon presude, nego pre.

Back