Ултранационалиста
Iskusan
- Poruka
- 5.677
Kad ce biti odluceno sve? Kog datuma?
У понедељак почиње завршна реч проф. др Војислава Шешеља. Датум пресуде ћемо сазнати следеће недеље или за месец-два.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad ce biti odluceno sve? Kog datuma?
Ali svakako ne preteca stvinarima!!!![]()
У понедељак почиње завршна реч проф. др Војислава Шешеља. Датум пресуде ћемо сазнати следеће недеље или за месец-два.
Nadam se da ce neko ko nije infantilan, napokon osmisliti nacin da animira mase za slucaj Seselj!!!
По Статуту Трибунала - 3 месеца након завршних речи ....
Средином јуна .... Првостепена ....
По Статуту Трибунала - 3 месеца након завршних речи ....
Средином јуна .... Првостепена ....
Oslobadjajuca![]()
Ukoliko bi presuda bila oslobadjajuca ,sto sumnjam obzirom kakav je sud, animiranje ne bi bilo potrebno,Narod bi se desio spontano!
na kojoj ti planeti zivis?
Koliko SRS ima procenata glasova?
2% ? 3% ? 5% ?
Да су судије непристрасне, наравно да би пресуда била ослобађајућа. Али пошто судије нису непристрасне, мислим да нема шансе да пресудa буде ослобађајућа. Остаје да се надамо да не буде осуђен на више од десет година. Мада од маја прошле године тврдим да Шешеља желе да упореде са Гебелсом.
Uporedjujuci presudu Seselju sa presudom Gotovini - MORA BITI BAR 30 godina.....
(Bez dodatka za nedolicno i primitivno ponasanje i vredjanje suda).
Не сери, молим те. Шешељ није био војник и добровољци Српске радикалне странке су били у саставу Југословенске народне армије и Војске Републике Српске. Дакле нису били под Шешељевом командом.
И, оно што је најважније - ниједан Шешељевац, добровољац Српске радикалне странке није осуђен.
To uopste nije bitno.
Zamisli kakve bi u Hrvatskoj izazvalo proteste da Seselj bude blago kaznjen, odnosno manje od Gotovine !?
Sud mora sve okolnosti presude da uzme u obzir, ali ti to naravno ne moras da razumes.
To uopste nije bitno.
Zamisli kakve bi u Hrvatskoj izazvalo proteste da Seselj bude blago kaznjen, odnosno manje od Gotovine !?
Sud mora sve okolnosti presude da uzme u obzir, ali ti to naravno ne moras da razumes.
Рекох - не сери.
А кога боли цурац за протесте у некој тамо "Лијепој њиховој" ????
![]()
Шешељ је својом одбраном отворио очи многима постао један од најхрабријих светских антиглобалиста.
.
Шешељ је својом одбраном отворио очи многима постао један од најхрабријих светских антиглобалиста.
Београд, 07.03.2012
Девет година хашко чудовиште узима живот Војиславу Шешељу; девет година се Војислав Шешељ не да, борећи се не само за себе, него, пре свега и изнад свега, за народ коме припада. Приближио се тренутак коначног обрачуна са несломљеним писцем „Идеологије српског национализма”: решили су да га, као и толике друге, судски убију, јер не могу да га поразе, и, наравно, не могу да му докажу кривицу. Саучесници у убиству овог српског политичара и родољуба биће, свакако, и домаћи представници колонијалне управе Србије: зна се да је Шешељ послат у Хаг (о томе је писала Карла дел Понте), уз досманлијски поклич: „Водите га, и више нам га не враћајте!” (Димитријевић није прецизирао да је то био Ђинђићев поклич - прим. Колиба
Шешељ је све то очекивао. У „Погледима” од 26. септембра 1994. изјавио је: „Често ме у последње време питају за Хаг... Међутим, ја сам се одавно изјаснио. Кад ме је један западни званичник 1992. године први пут ставио на листу ратних злочинаца, а то је био тадашњи амерички министар иностраних послова Лоренс Иглбергер, рекао сам да, ако против мене буде подигнута оптужница, неће бити потребно никакво изручење, ја тамо идем одмах и добровољно”. Што је обећао, испунио је почетком 2оо3. године: отишао је добровољно, уздигнуте главе... А није да није знао шта га чека на „кенгурском суду”; знао је, и то врло добро. У разговору 1994. рекао је: „Шта ако се у Хагу појаве лажни сведоци? Па шта, нек се појаве! Ја сам већ навикао на лажне сведоке. Рецимо, на својевременом суђењу у Сарајеву имао сам доста лажних сведока, па је то увесељавало публику у судници. Mислим да би тај процес био један велики спектакл, па никада не бих могао да опростим себи да се тамо не појавим. С друге стране, не бих могао да опростим себи да ме неко оптужи за ратне злочине а да ја не искористим све што ми је при руци да те оптужбе оповргнем, иако не признајем правну заснованост суда. Не постоје правни принципи које би могао да конституише тај суд, не постоји међународни кривични законик по којем би тај суд судио, не постоји закон о кривичном процесу по коме би судио међународни кривични суд. Међутим, то мене не интересује. Мене интересује политички моменат свега овога и ја бих одмах отишао тамо.”
И ето, то се све тако збило: дошли су лажни сведоци - и њих, и суд који их ангажује, Шешељ је извргао руглу, комбинујући суверено познавање правне науке и довитљивост свог земљака, Давида Штрпца, који је „главатој господи”, окупаторима из Беча, ставио до знања колики може да буде човек кад се у њему „Срб напири и надме”; Хаг је отужни спектакл-серијал, који Србија прати већ девет година, при чему Шешељ непрестано показује сву беду учесника у истом, трећеразредних глумаца глобалног позоришта сенки; искористио је оптужбе против себе не само да би их оповргао, него да би он оптужио Империју, која почива на осовини зла Вашингтон – Ватикан; видело се, почев од покушаја да се Шешељу наметне бранилац, па све до сада, када га, наочиглед света, убијају, да Хаг није никакав суд, него револуционарни трибунал за гиљотинирање оних који одбијају да се поклоне богу мамону; Шешељ је искористио сваки „политички моменат” да саопшти истину о свом народу и његовој борби за слободу.
За време свог боравка у тамници, „кући необичној”, Шешељ је радио, састављао зборнике, писао и остављао трагове о ономе што се дешава у свету под влашћу кнеза таме. Те књиге ће остати, нарочито „Римокатолички злочиначки пројекат вештачке хрватске нације” (као и „Идеологија српског национализма”, која је настала пре одласка у хашки казамат). У овој књизи, др Војислав Шешељ је доказао да је данашња хрватска нација вештачки конструкт, настала на основу преверавања (прво унијаћења, па католичења) православних Срба. Уосталом, све праве усташе, од Анте Павелића, преко Андрије Артуковића и Милета Будака, до Макса Лубурића пореклом су бивши Срби, који су злочинима покушавали да у себи пониште сећање на порекло.
Хрвате су, онакве какве их данас знамо, направили мештри из Ватикана, који су, много пре теоретичара „сукоба цивилизација”, Семјуела Хантигтона, тврдили да је граница између Истока и Запада на Дрини, у шта се Срби, духовна деца Светога Саве, раширена чак до Жумберка и Беле Крајине, никако нису уклапали.