Završne reči na suđenju Šešelju

Nije laž,pošto su bili razoružani imali ste sreće....jer...:1941-e Nemci sprovode neke zarobljene Srbe kroz Hrtkovce a hrtkovčani(deca)gađaju kamenjem i psuju Srpsku majku zarobljenicima ...Odrasli pucaju na zarobljenike kroz prozore(pogodili nekolicinu,jednog ubili...zarobljenici se pribijaju uz stražara Nemca po pretpostavci da ustaše neće gađati nikog ko je blizu Nemca...ovo mi je pričao svedok koji je to doživeo i preživeo rat...''nisam znao da će mi nemac spasiti glavu jer da nije bilo Nemaca nas bi pobile ustaše usred Srbije''...

Dobro, dobro su onda 91. Paja i njegovi prosli, imali su srece!!:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
Trebalo bi to sad, Boga mi, bar nekim penzijama dobrim nagraditi???:per:

Шешељева завршна реч је одложена за среду 14. март, пошто ће изгледа остати у болници до уторка. За сада Хашки злотвори планирају Шешељеву завршну реч за среду и четвртак. Мислим да ће то трајати до петка 16. марта или понедељка 19. марта.

Извори : http://www.icty.org/sections/TheCases/CourtSchedule
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/Хроника/1059582/Шешељ+поново+у+болници.html

Poslednja izmena:
sud u hagu odlozio do daljneg seseljev termin za iznosenje zavrsne reci jer je u bolnici i ja procitao malopre na stranim izvorima

nisam pristalica teorija zavere, niti pobornik paranoje, ali kako je moguce da coveku koji ima zdravstveni problem u jednoj ozbiljnoj zemlji urade operaciju lose, zatim ga drze mislim da je ovo vec 3 ili cak 4 nedelja da mu ne resavaju problem sa tim elektrodama, odnosno ne izvrse dodatnu intervenciju? gde je tu lekarska odgovornost i gde je tu pre svega etika prema pacijentu. i ponovo naglasavam ne smatram da mu to rade namerno, ali voleo bih da cujem od nekoga ko ima medicinsko znanje kakav je to tretman na srcu uopste i kolike su realne sanse za ovakve komplikacije i kakva je praksa lekara ako i dodje do greske? jel postoji neki medicinski razlog da ga drze ovoliko a ne urade korekciju operacije?

Da, ali 1992., a ne 1941.;)

On je dakle optuzen za ono prvo i na to se pored ostalog odnosi tema. Sta je bilo 50 godina pre toga sudu nije bitno pa na ovoj temi nema potrebe da vodimo polemiku. Na Istoriji ionako imate to sve kompletnije. :D

da to se cesto ovde u srbiji poteze kao relevantno, gledao sam to dosta puta, doduse skracene izvode sa sudjenja, i sticao sam utisak da je seselj umnogome opravdavao srpske interese i uopste politiku koja je vodjena (i drzavna i njegova licna) na tim prostorima istorijom, i na osnovu istorije je objasnjavao korene sukoba, brojnim predavanjima pred sudijama.

medjutim ono sto se desilo a spada u dokazivo krivicno delo, ne moze se opravdavati istorijom, niti motiv opravdava delo. samo ga objasnjava donekle. to ne znaci da neko moze biti oslobodjen ili osudjen zbog toga...

mislim da se seselj dobiti oko 18-20 godina bez obzira koliko su stvarno mogli da dokazu tuzioci tribunala, i da ce u zatvoru ostati jos najmanje oko 4-5 godina, sa ovih 9 ili koliko vec ima od predaje, jer ne vidim da se njemu nece racunati 2/3 kazne kao ostalima, ipak je dobrovoljno otisao...jedino sto mu nije trebalo ono sa nepostovanjem suda, mogao je kuci ranije, ovako sabirace se...

sud u hagu odlozio do daljneg seseljev termin za iznosenje zavrsne reci jer je u bolnici i ja procitao malopre na stranim izvorima

nisam pristalica teorija zavere, niti pobornik paranoje, ali kako je moguce da coveku koji ima zdravstveni problem u jednoj ozbiljnoj zemlji urade operaciju lose, zatim ga drze mislim da je ovo vec 3 ili cak 4 nedelja da mu ne resavaju problem sa tim elektrodama, odnosno ne izvrse dodatnu intervenciju? gde je tu lekarska odgovornost i gde je tu pre svega etika prema pacijentu. i ponovo naglasavam ne smatram da mu to rade namerno, ali voleo bih da cujem od nekoga ko ima medicinsko znanje kakav je to tretman na srcu uopste i kolike su realne sanse za ovakve komplikacije i kakva je praksa lekara ako i dodje do greske? jel postoji neki medicinski razlog da ga drze ovoliko a ne urade korekciju operacije?

Moze kako da ne, kad pripada narodu ciju nacionalnu drzavu zabole ljepi i krasni,
a zasto bi onda nesto drukcije sa tim nacistickim sudom bilo???

Hag/ Beograd -- Završne reči tužilaštva i odbrane na suđenju lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom počeće danas i trajaće do 15. marta.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=05&nav_id=587883

Фарса се завршава ....

Још неколико месеци до доношења пресуде (првостепене),
а затим :):):)

Интересантно питање се поставља,
Шта ако :
- на предстојећим изборима нико не буде у стању да склопи владајућу већину па се избори морају поновити ?
Поновљени избори се могу заказати најкраће за 6 месеци !
- др Војислав Шешељ буде противкандидат Тадићу на предстојећим председничким изборима ....

:think::think::think:

Ovoliko postova a niko ne razmišlja da ovog čoveka lako može da ne bude medju živima.
Njegovoj porodici je bitnije šta su mu ugradjivali u čuku
A ako njemu sa takvom zdravstvenom slikom bude do politike...

Back