Zasto ?

Pa to imaš svuda. I sam apostol Pavle je za sebe tvrdio da je grešnik.

„Ako rečemo da grijeha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama". 1. Jovanova 1,8.
Ja sam u pravoslavlju našao mnogo ljudi koji žive časno.A takođe sam video mnogo protestanata koji ne žive baš časno.

Džabe ti što je čuješ ako glas Njegov ne poznaješ.
Lično doživljavam sve te crkvice kao jeres koje satana stvara da bi razbio hrišćanstvo.Ono je greh protiv Hrista jer razara Telo (Crkvu) Njegovu.

Zavisi kako definišeš "pravog" vernika.

Ono sto hocu da kažem je da kao sto i pise trebamo da uzmemo svoj krst, i da sledimo Hrista. Da razapnemo nase telo sa željama i slalstima, da svakog dana umiremo sebi.
Jeste svi
gresimo, ali ako zaista voliš Boga i želiš da držiš Njegovu rec i da po njoj živiš, onda ne možeš da govoriš da si hriscanin, a da ništa nemenjaš u svom životu. El lepo pise da nece videti carstva nebeskoga onaj koji se ne rodi nanovo? E kad se covek nanovo rodi, on treba da postane slican svom nebeskom Ocu, tj. Božija narav i Njegov lik treba za druge da budu prepoznatljivi u nama.
Jedna žena: koja prica kako ona slavi slavu, pali svece ide nekad u crkvu i veruje u Boga, a (Pa el to ono što Bog traži od nas?) puši, a šta je pusenje nego zavist koja je demonska sila.
Veruje u Bo
ga, ali Mu ne veruje.

Ono sto hocu da kažem je da kao sto i pise trebamo da uzmemo svoj krst, i da sledimo Hrista. Da razapnemo nase telo sa željama i slalstima, da svakog dana umiremo sebi.
Jeste svi
gresimo, ali ako zaista voliš Boga i želiš da držiš Njegovu rec i da po njoj živiš, onda ne možeš da govoriš da si hriscanin, a da ništa nemenjaš u svom životu. El lepo pise da nece videti carstva nebeskoga onaj koji se ne rodi nanovo? E kad se covek nanovo rodi, on treba da postane slican svom nebeskom Ocu, tj. Božija narav i Njegov lik treba za druge da budu prepoznatljivi u nama.
Jedna žena: koja prica kako ona slavi slavu, pali svece ide nekad u crkvu i veruje u Boga, a (Pa el to ono što Bog traži od nas?) puši, a šta je pusenje nego zavist koja je demonska sila.
Veruje u Bo
ga, ali Mu ne veruje.

Ne možeš na osnovu nekih osoba da generalizuješ. U svakom slučaju, kako neko živi nije tvoj problem. U Božijoj nadležnosti je da sudi o tome. Bitno je da u pravoslavlju ima dosta zdravog tkiva koje je Bog sačuvao jer je rekao za svoju crkvu da je "ni vrata paklena neće nadvladati".

Jeste svi
Veruje u Bo
ga, ali Mu ne veruje.
Koji primarni primitivizam još neću sresti u ovom našem narodu...Perun vas izeo...:hahaha:
Ako nisi onda jesi...Svašta...
Ja ostavio pušenje pre godinu i po,ali mi đavo ne da mira...:rotf:
Koji demoni crni šinko-efermoni i feromoni,a nosi ih amonijak kao nosač čime se omekšava duvan...Još malo pa će to znati
i klinci u petom osnovne,ako ne drukčije-s Neta...
Ovde nekima kao da neurotransmiteri furaju u nekom drugom pravcu jer teže ulazi u glavu nego u .....:hahaha:
A vidi-naučili da špartaju Netom...Pa čitajte onda gospodo-ima šta da s nauči...:lol:

Jeste svi
Veruje u Bo
ga, ali Mu ne veruje.

A sto ti osudjujes zenu koja pusi ? Ona ce za svoj greh odgovarati kome treba. A je l ste vi protestanti oslobodjeni bas od svih greha i svih strasti ? A post ? Ne postite. Sta je sa tom strascu stomakougadjanja ? Kako se onda pricescujete ? Najedes se lepo pecenja i kolaca pa pristupis pricescu ? I je l se vi uopste pricescujete i kako ? I koliko se secam, cula sam da su kod protestanata poceli da vencavaju homoseksualce... Ma dete, vracaj se ti lepo u Pravoslavlje dok ne bude kasno. To bi ti bilo najpametnije.

Back