Hriscanin.Hriscanin
Poznat
- Poruka
- 8.529
Pa to imaš svuda. I sam apostol Pavle je za sebe tvrdio da je grešnik.
„Ako rečemo da grijeha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama". 1. Jovanova 1,8.
Ja sam u pravoslavlju našao mnogo ljudi koji žive časno.A takođe sam video mnogo protestanata koji ne žive baš časno.
Džabe ti što je čuješ ako glas Njegov ne poznaješ.
Lično doživljavam sve te crkvice kao jeres koje satana stvara da bi razbio hrišćanstvo.Ono je greh protiv Hrista jer razara Telo (Crkvu) Njegovu.
Zavisi kako definišeš "pravog" vernika.
Ono sto hocu da kažem je da kao sto i pise trebamo da uzmemo svoj krst, i da sledimo Hrista. Da razapnemo nase telo sa željama i slalstima, da svakog dana umiremo sebi.
Jeste svi gresimo, ali ako zaista voliš Boga i želiš da držiš Njegovu rec i da po njoj živiš, onda ne možeš da govoriš da si hriscanin, a da ništa nemenjaš u svom životu. El lepo pise da nece videti carstva nebeskoga onaj koji se ne rodi nanovo? E kad se covek nanovo rodi, on treba da postane slican svom nebeskom Ocu, tj. Božija narav i Njegov lik treba za druge da budu prepoznatljivi u nama.
Jedna žena: koja prica kako ona slavi slavu, pali svece ide nekad u crkvu i veruje u Boga, a (Pa el to ono što Bog traži od nas?) puši, a šta je pusenje nego zavist koja je demonska sila.
Veruje u Boga, ali Mu ne veruje.