Zasto ?

prolio sam caj na tzastzatzuru...

U korincanima Duh daje jednome mudrost, drugome znanje, drugome vjeru, drugome čuda, drugome proroštvo, drugome da razlikuje duhove, drugome dar jezika i drugome tumačenje jezika. „A sve to čini jedan te isti Duh koji to razdjeljuje svakomu kako hoće.
mada se i u matezju spominju i na druim mestzima, znaci i kostoprimstvo, davanje, utehe, ohrabrenja, itd.
Dobro. Kako se sv. apostol Pavle odnosi prema darovima Duha Svetoga? Da li to znaš?

Evandjeoske crkve... da i mi smo prznatzi od strane države...
Odakle ideja da je neko od ljudi osnovao crkvu, to mi nije jasno. To sto u istoijama nista ne znaci i da je tacno, mi sledimo Hrista, i držimo Sveto Pisma a to je jedino i bitno!
Zašto onda ne pripadaš crkvi koju je osnovao tj. pravoslavlju?

Nije Isus osnovao crkvu...Rekao je da se molite u svojoj sobi kad ste sami...Sami sa sobom!
Crkvu su izmislili kreteni željni duhovne vlasti! ! !
Matej 16,18. ...na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.

zato jer ne pripadam ni jednoj denominaciji, vec Isusu.
Ako je neko ukazao na nesto sto u crkvi nije po Pismu, i to pokusao da promeni, ne znaci i da je on osnovao crkvu.
''Po plodovima cete ih poznati''-ovo sve govori...

Ne radi se ovde o nekakvoj denominaciji, nego o Crkvi koja je telo Hristovo. Ako pripadaš Hristu, onda je logično da pripadaš i njegovom telu, zar ne?
Za ovo drugo te nisam shvatio.

Ne radi se ovde o nekakvoj denominaciji, neo o Crkvi koja je telo Hristovo. Ako pripadaš Hristu, onda je logično da pripadaš i njegovom telu, zar ne?
Za ovo drugo te nisam shvatio.

Pa to sam i rekao, pripadam Hristu, odnosno Hristovom telu.
Jeste crkva Hristovo telo, a svako od nas udeo tog tela, ja sam nesto drugo hteo da kažem ali dobro, nije ni bitno sad.

Ovim ''Po plodovima cete ih poznati'' sam hteo da kažem da ne pripadam pravoslavnoj crkvi jer u ni jednoj nisam osetio i video ono sto osecam i vidim u nekim od evanđeoskih .

Pa to sam i rekao, pripadam Hristu, odnosno Hristovom telu.
Jeste crkva Hristovo telo, a svako od nas udeo tog tela, ja sam nesto drugo hteo da kažem ali dobro, nije ni bitno sad.

Ovim ''Po plodovima cete ih poznati'' sam hteo da kažem da ne pripadam pravoslavnoj crkvi jer u ni jednoj nisam osetio i video ono sto osecam i vidim u nekim od evanđeoskih .

Pa ako pripadaš crkvi, onda bi bilo logično da budeš deo pravoslavne crkve jer jedino ona i otpala katolička imaju kontinuitet od apostolsih vremena. Većina protestantskih je osnovana tek u 19. veku i to od strane običnih ljudi, a ne od strane Hrista.
A šta to nisi osetio?

Pa ako pripadaš crkvi, onda bi bilo logično da budeš deo pravoslavne crkve jer jedino ona i otpala katolička imaju kontinuitet od apostolsih vremena. Većina protestantskih je osnovana tek u 19. veku i to od strane običnih ljudi, a ne od strane Hrista.
A šta to nisi osetio?

Jeste, ali evandjeoska grana protestantizma je jedna od zdravijih.
Nisu osnovane od ljude kao sto sam vec to rekao, ne
go su jednostavno nastavile da vode službu onako kako je to bilo za vreme apostola.
Npr. nekada kada sam jos isao u parvoslavnu crkvu samo sam stajao i slusao i tek po nesto razumeo, dok sam u evandjeoskim crkvama imao priliku da zaista cujem Božju reč

Na primer prisustvo Duha Svetoga.
Poznajem neke pravoslavce koji zaista žive po reči i veri, i koji su stvarno živi i probuđeni, a ne kao većina.

Jeste, ali evandjeoska grana protestantizma je jedna od zdravijih.
Nisu osnovane od ljude kao sto sam vec to rekao, nego su jednostavno nastavile da vode službu onako kako je to bilo za vreme apostola.
Npr. nekada kada sam jos isao u parvoslavnu crkvu samo sam stajao i slusao i tek po nesto razumeo, dok sam u evandjeoskim crkvama imao priliku da zaista cujem Božju reč
Kako su mogli da nastave da vode službu kao apostoli kada nemaju apostolsko prejemstvo, niti prakse kao što su imali apostoli?
Ne znam u kojoj si to pravoslavnoj crkvi stajao, ali liturgija i skoro sve ostale aktivnosti se obavljaju na službenom jeziku države u kojoj se crkva nalazi. Možda si slušao neke pesme na crkvenoslovenskom.

Na primer prisustvo Duha Svetoga.
Poznajem neke pravoslavce koji zaista žive po reči i veri, i koji su stvarno živi i probuđeni, a ne kao većina.
Hoćeš da kažeš da su tvoji evangelisti bezgrešni?

Kako su mogli da nastave da vode službu kao apostoli kada nemaju apostolsko prejemstvo, niti prakse kao što su imali apostoli?
Ne znam u kojoj si to pravoslavnoj crkvi stajao, ali liturgija i skoro sve ostale aktivnosti se obavljaju na službenom jeziku države u kojoj se crkva nalazi. Možda si slušao neke pesme na crkvenoslovenskom.
u srpskoj, rumunskoj i ruskoj, posto sam iz vojvodine.
imao sam prilike da odem u koju god želim, isto tako i u katolickoj.
ne radi se samo o pesmama, neko jednostavno nije mi nista bilo rayumljivo.
Hoćeš da kažeš da su tvoji evangelisti bezgrešni?[/QUOTE]
Ne.
Kod nas je ta problematika sto je skoro svaka zajednica za sebe,
npr Crkva Božija je samo u sumadiji zdrava, i na fruskoj gori,
dok je baptisticka tzdrava u vojvodini, a u sumadiji nije.
Nazivm crkve mene licno ne intresuje,
bitnto je da je ta crkva
(ne z
grada nego venika, posto crkva nema nikakve veze sa zgradom)
zdrava u duhovnom smislu, i da tu mo
gu da cujem Živu reč, živoga Boga.
Dok je u pavoslavlju slucaj da ima ima jako malo pravih vernika, vecina dodje u crkvu
pa kad ode onda nastavlja život u
grehu, da psuje da pusi da se opija i ko žna sta sve.
A kad je covek probudjen onda postazje svestazn svojih
gresaka i moli se da ga Bog menja.
Duh Sveti nas cini probudjenim.
Ima svuda pravih vernika, ne
gde višze nege manje.
A ja idem oanko kako me Duh vodi.

Poslednja izmena:
Dok je u pavoslavlju slucaj da ima ima jako malo pravih vernika, vecina dodje u crkvu
pa kad ode onda nastavlja život u grehu, da psuje da pusi da se opija i ko žna sta sve.
Pa to imaš svuda. I sam apostol Pavle je za sebe tvrdio da je grešnik.

„Ako rečemo da grijeha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama". 1. Jovanova 1,8.
Ja sam u pravoslavlju našao mnogo ljudi koji žive časno.A takođe sam video mnogo protestanata koji ne žive baš časno.
da tu mogu da cujem Živu reč, živoga Boga.
Džabe ti što je čuješ ako glas Njegov ne poznaješ.
Lično doživljavam sve te crkvice kao jeres koje satana stvara da bi razbio hrišćanstvo.Ono je greh protiv Hrista jer razara Telo (Crkvu) Njegovu.
Ima svuda pravih vernika, negde višze nege manje.
Zavisi kako definišeš "pravog" vernika.

Back