korisnički
Ističe se
- Poruka
- 2.123
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mnogo je pomogao u krstaškim ratovima?!U dosta slučajeva jeste nakit jer ljudi nisu svesni snage krsta.
10 Božjih zapovijesti (po Starom zavjetu) su meni urođene!A to je?
Ne samo za ukras,i ne samo za molitvuZa ukras ili? Brojanicu koristiš da brojiš Isusovu molitvu, Bogorodice Djevo... ili kao amajliju?
jedan jehovin svedok (oni ce vecno da zive) reko mi da ce da uzme mene da mu uvedem struju u kucu koju ce da pravi u raju, i vec ima projekat, bez dozvole, al cim ode gore oma ce podnese zahtev za dozvolu.Umire svako, ali ne umire svako za vecnost.
Sta lupas gde gorejedan jehovin svedok (oni ce vecno da zive) reko mi da ce da uzme mene da mu uvedem struju u kucu koju ce da pravi u raju, i vec ima projekat, bez dozvole, al cim ode gore oma ce podnese zahtev za dozvolu.
Ako mislite da se zaye.bavam, kontaktirajte JS o ovom i slicnim pitanjima.
aha, a "nebeska nada" ?Sta lupas gde gore
raj je na zemlji
dakle izmisljas
Nebeska nada je za mali broj odabranih.aha, a "nebeska nada" ?
a ako cemo da se vatamo za najsitnije detalje, zemlja , na koju ti mislis, pise se sa velikim Z....Zemlja, jer se radi o kosmickom narativu a ne na zemlju na koju se seje lukac.
tacno, u ovom kontekstu se misli na planetu Zemlju a ne na oranicu, njivu. A nebeska nada je vezana za nebo (iznad planete Zemlje) a ne na tavanu kuce il na hrastovini.Nebeska nada je za mali broj odabranih.
A planete se pisu velikim pocetnim slovom.
Zamisli Bog nas je stvorio da zivimo vecno i to je njegova namera za Zemlju a neki JS veruju u Bozju rec, zamisli.tacno, u ovom kontekstu se misli na planetu Zemlju a ne na oranicu, njivu. A nebeska nada je vezana za nebo (iznad planete Zemlje) a ne na tavanu kuce il na hrastovini.
Al manimo se detalja. Bitna je sustina a sustina kaze da JS stvarno misle da ce da zive vecno pa se za takav zivot i pripremaju.......ukljucujuci i gradnju kucu za tu vecnost.
ispravno.Neko voli zuti auto, neko plavi, neko majice , neko kosulje................ne treba se mesati u ukus, zelje, filozofiju.........nikog, ALI TAJ MORA POSTOVATI I MOJE OSOBENOSTI.Zamisli Bog nas je stvorio da zivimo vecno i to je njegova namera za Zemlju a neki JS veruju u Bozju rec, zamisli.
Ko ne veruje u ono sto Bog kaze nije vernik.
Nazalost imas pogresnu percepciju, tema nisu JS ali posto si opsednut njima trebao bi da znas da su JS poznati po tome sto se drze cele Biblije sto podrazumeva najvisi moral i postenje.ispravno.Neko voli zuti auto, neko plavi, neko majice , neko kosulje................ne treba se mesati u ukus, zelje, filozofiju.........nikog, ALI TAJ MORA POSTOVATI I MOJE OSOBENOSTI.
Rakija je tada bila jača.Slušao sam dosta priča starijih i to ozbiljnih ljudi sa sela, godišta 1910-20-30. koji su mi pričali svoje i dogodovštine još njihovih roditelja i predaka, o priviđenjima, utvarama i sl. Kad bi se prekrstili nečastivi bi bežao, nestajale utvare i sl. Krst itekako ima svoju snagu.
Није. Била је слабија. Види се да не познајеш село.Rakija je tada bila jača.
Krst je prvenstveno hrišćanski simbol koji predstavlja raspeće Isusa Hrista i njegovu žrtvu za spasenje čovečanstva. Osim toga, krst se može tumačiti i kao simbol vere, ljubavi, nade i spasenja, ali i kao opšti simbol hrišćanstva.Čuj, da je kojim slučajem Isus ubijen sabljom ili puškom, onda bi nazovi kršćani nosali sablje ili puške oko vrata. Jedre djevojke bi nosile između grudi sablje ili puške, a auta bi krasili isti.
Važno je ono što je Isus učinio na krstu. Hrišćanin se može biti i bez krsta u kući, oko vrata ili u autu. Problem je što ljudi krstu pridaju magičnu moć, npr. zaštita od demonskih sila i slično. Jedan predmet od drveta, metala ne može te zaštititi. Ali dobro, zaključili smo da se dobar hrišćanin može biti i bez da posjeduješ jedan krst. Inače mnogo Adventističkih crkava imaju krst u svojim prostorijama.U hrišćanstvu, krst je centralni simbol,
kao i zmija mojsijeva tako i krst može da ima magijsku moć. u religiji simboli su jako bitno samo je stvar koliko im značaja pridaješ. npr krst za Isusa znači smrt a za ljude večni život, jer svojom smrću dao život. Jovan Krstitelj je svojom glavom platio večni život zato na nekim ikonama ima glava na pladnju. poneki protestanti mešaju simboliku sa sujeverjem. njima simboika ništa ne znači a sam Isus je pričao kroz simboliku i metaforu.Važno je ono što je Isus učinio na krstu. Hrišćanin se može biti i bez krsta u kući, oko vrata ili u autu. Problem je što ljudi krstu pridaju magičnu moć, npr. zaštita od demonskih sila i slično. Jedan predmet od drveta, metala ne može te zaštititi. Ali dobro, zaključili smo da se dobar hrišćanin može biti i bez da posjeduješ jedan krst. Inače mnogo Adventističkih crkava imaju krst u svojim prostorijama.
kao i zmija mojsijeva tako i krst može da ima magijsku moć. u religiji simboli su jako bitno samo je stvar koliko im značaja pridaješ. npr krst za Isusa znači smrt a za ljude večni život, jer svojom smrću dao život.
krst nema veze sa hriscanstvom jer je paganski simbolKrst je prvenstveno hrišćanski simbol koji predstavlja raspeće Isusa Hrista i njegovu žrtvu za spasenje čovečanstva. Osim toga, krst se može tumačiti i kao simbol vere, ljubavi, nade i spasenja, ali i kao opšti simbol hrišćanstva.
U hrišćanstvu, krst je centralni simbol, a njegovo značenje seže daleko izvan samog drvenog predmeta. On predstavlja:
- Raspeće Isusa Hrista:
Krst je mesto gde je Isus Hristos razapet, što predstavlja suštinu hrišćanske vere i žrtvu za spasenje ljudi.
- Ljubav i milosrđe:
Krst simbolizuje beskrajnu Božju ljubav prema ljudima, izraženu kroz Isusovu žrtvu.
- Spasenje i večni život:
Za hrišćane, verovanje u Hristovu žrtvu na krstu daje nadu u spasenje i večni život.
- Trijumf života nad smrću:
Iako je krst povezan sa smrću, u hrišćanstvu se tumači kao simbol pobede života nad smrću kroz Hristovo vaskrsenje.
- Simbol vere i pripadnosti:
Nošenje krsta ili postavljanje u domu je izraz vere i pripadnosti hrišćanskoj zajednici.
svi vrše rituale Biblija ih puna, da ne tražim sada, što se tiče magije zar mojsije nije od štapa "stvorio" zmiju, zar Ilija nije magično uzleteo sa sve kočijama na nebo, zar Isus nije hodao po vodi...Da li to onda znači da je pravoslavlje (ili možda misliš na Svetosavlje) religija u kojoj magija igra veliku ulogu? Ili samo religijski simboli, kao što su krst ili ikone, imaju magičnu moć datu od Boga?