Petar_Petrovic
Elita
- Poruka
- 16.103
Pa valjda zato sto Bog voli one ljude koji poklanjaju,dele itd.A zašto bi npr. neko radio mnogo sati ručni rad i to često umetničko delo, pa da ga besplatno deli.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa valjda zato sto Bog voli one ljude koji poklanjaju,dele itd.A zašto bi npr. neko radio mnogo sati ručni rad i to često umetničko delo, pa da ga besplatno deli.
Ja ga ni ne nosim na sebi, ali ni ne osuđujem one koji ga nose.Sta ce ti onda krst ispod ili na vidljivom mestu..
![]()
Valjda voli i one koji nagrađuju nečiji trud.Pa valjda zato sto Bog voli one ljude koji vole da poklanjaju,dele itd.
Mislim da ne.Valjda voli i one koji nagrađuju nečiji trud.
Poenta ja da sam pomislio da misliš da si intelektualac (up your own ass) na osnovu toga kako si napisao poruku + ne ide u prilog to što si Srbin, opšte je poznato da smo narod stručnjaka i sveznalica koji se u sve razume. Možda sam i pogrešio. To što si napisao je veoma poznata debata koja je vođena među nekim denominacijama ako ne grešim i kod muslimana čini mi se. Ima tu isto kao oko logičkog sleda stvari isto nekih argumenata, sasvim neka svoja stvar. Nije ništa novo i prosvetljujuće.Nisam uopste skapirao komentar i poentu, izvini mozda sam glup.
Iskreno prvi put cujem, ovo sam napisao jer mi je delovalo kao logican odgovor a ne nesto sto sam negde cuo ili naucio. A to sto sam Srbin valjda nema veze sa nekim licnim misljenjem, to bi bilo kao da neko tvrdi ( a i takvih ima) da Srbi nisu ako nisu pravoslavni odricuci se samim tim svih Srba pre Nemanjica, pravoslavlja itd.Poenta ja da sam pomislio da misliš da si intelektualac (up your own ass) na osnovu toga kako si napisao poruku + ne ide u prilog to što si Srbin, opšte je poznato da smo narod stručnjaka i sveznalica koji se u sve razume. Možda sam i pogrešio. To što si napisao je veoma poznata debata koja je vođena među nekim denominacijama ako ne grešim i kod muslimana čini mi se. Ima tu isto kao oko logičkog sleda stvari isto nekih argumenata, sasvim neka svoja stvar. Nije ništa novo i prosvetljujuće.
Ako si sam logično bez znanja o postojanju te debate došao do tog zaključka, iskreno čestitam. Evo neka vide ljudi (ako istinu govoriš) da si živi primer kako međ Srbima ima voljnih ljudi da glavu koriste, ali koliko smo zapravo zakasnili sa svim logičkim zaključcima o raznim stvarima jer nam je država puna neljudi bar po meni. Kome treba Plato, Aristotel, Toma Akvinski, Hegel, Niče, Dostojevski, Jung i mnogi drugi veliki umovi, evo ih pravo u našoj avliji, samo brzo bivaju ugušeni.Iskreno prvi put cujem, ovo sam napisao jer mi je delovalo kao logican odgovor a ne nesto sto sam negde cuo ili naucio. A to sto sam Srbin valjda nema veze sa nekim licnim misljenjem, to bi bilo kao da neko tvrdi ( a i takvih ima) da Srbi nisu ako nisu pravoslavni odricuci se samim tim svih Srba pre Nemanjica, pravoslavlja itd.
Urezati u kožu, jer onda ima tri dimenzije, što dodatno asocira na Trinity.Puno je bolje i mocnije istetovirati krst, jer tako ostaje vecno na nama za razliku od lancica koji moze da se izgubi
Brate, ne znam kako da shvatim ovo, da li kao totalni sarkazam ili sta vecAko si sam logično bez znanja o postojanju te debate došao do tog zaključka, iskreno čestitam. Evo neka vide ljudi (ako istinu govoriš) da si živi primer kako međ Srbima ima voljnih ljudi da glavu koriste, ali koliko smo zapravo zakasnili sa svim logičkim zaključcima o raznim stvarima jer nam je država puna neljudi bar po meni. Kome treba Plato, Aristotel, Toma Akvinski, Hegel, Niče, Dostojevski, Jung i mnogi drugi veliki umovi, evo ih pravo u našoj avliji, samo brzo bivaju ugušeni.
Komunicirati sa svojim sunarodnicima na normalnom nivou i skroz iskreno je prvo iskušenje kroz koje čovek ovde prolazi, da ostane pri sebi i da ne poludi. Komunicirati sa njima očekujući bilo kakvu logiku i nepristrasnost ka veri ili običajima ili sujeverju jer skoro pa nemoguće, čast izuzecima. Ako nisu nepristrasni u tome što sam naveo onda se ponašaju pomodarski da ti daju privid njihove prazne pameti.Brate, ne znam kako da shvatim ovo, da li kao totalni sarkazam ili sta vecPokusavam da komuniciram na normalnom nivou i skroz iskreno
Mene samo zanima posten razgovor iz kog moze da se nauci nesto novo od svakog sagovornika, ali i da se daju odgovori na pitanja. Logican odgovor na logicno pitanje. Medjutim, kao sto si rekao, sa vecinom je to nemoguce. Potegni bilo koju religijsku raspravu, postavi prosto pitanje i ako nemaju odgovor bice "Nije na nama da znamo", "Mislis da ti znas bolje od starca Pajsija?", "Da otac Gavrilo nije znao da tako treba onda ne bi ni radio" itd itd.Komunicirati sa svojim sunarodnicima na normalnom nivou i skroz iskreno je prvo iskušenje kroz koje čovek ovde prolazi, da ostane pri sebi i da ne poludi. Komunicirati sa njima očekujući bilo kakvu logiku i nepristrasnost bilo veri ili običajima ili sujeverju jer skoro pa nemoguće, čast izuzecima. Ako nisu nepristrasni u tome što sam naveo onda se ponašaju pomodarski da ti daju privid njihove prazne pameti.
Kod nas se često prave "appeal to authority" logičke zablude. I to se ne radi zapravo zbog neke ljubavi prema autoritetu kao što mnogi misle, već kako bi se rešili odgovornosti izjave i tvrdnje, da mogu da napuste brod na vreme kada počne da tone.Mene samo zanima posten razgovor iz kog moze da se nauci nesto novo od svakog sagovornika, ali i da se daju odgovori na pitanja. Logican odgovor na logicno pitanje. Medjutim, kao sto si rekao, sa vecinom je to nemoguce. Potegni bilo koju religijsku raspravu, postavi prosto pitanje i ako nemaju odgovor bice "Nije na nama da znamo", "Mislis da ti znas bolje od starca Pajsija?", "Da otac Gavrilo nije znao da tako treba onda ne bi ni radio" itd itd.
Moze da bude. Vidis, nikada nisam mogao tacno da prokljuvim sta je tacno u pitanju. Da li je to zelja da se ne razmislja i slepo prati, da li je to strah da ce se nekim drugim zakljuckom odvojiti od "korena", da li je u pitanju istinska vera u to i strah od Boga? Jer kako zdravorazumski objasniti da neko zaista smatra da neki svetac negde gore sedi na nebu i gleda da li ces na takozvano crveno slovo ukljuciti ves masinu kako bi te slatko kaznio?Kod nas se često prave "appeal to authority" logičke zablude. I to se ne radi zapravo zbog neke ljubavi prema autoritetu kao što mnogi misle, već kako bi se rešili odgovornosti izjave i tvrdnje, da mogu da napuste brod na vreme kada počne da tone.
Većina njih verovatno ni ne veruje u to što priča. To je sve čisti narcizam. Znaš ono kada ljudi odbruje kada im ponudiš pomoć kao "Ne mogu ja od tebe pomoć da prihvatim, to bi uvredilo moj ponos.", odnosno imaju strah da će biti otkriveni da će se saznati da su glupi i nesposobni. E sad to čak nije ni problem, to je dobro stvar, početak oporavka kreće kada se ustanovi da koji je problem i da postoji, pa se onda stvari ispravljaju. E vidiš to kod nas ne ide, jer čitava nacija izgrađena pod silnim slojevima narcizma.Moze da bude. Vidis, nikada nisam mogao tacno da prokljuvim sta je tacno u pitanju. Da li je to zelja da se ne razmislja i slepo prati, da li je to strah da ce se nekim drugim zakljuckom odvojiti od "korena", da li je u pitanju istinska vera u to i strah od Boga? Jer kako zdravorazumski objasniti da neko zaista smatra da neki svetac negde gore sedi na nebu i gleda da li ces na takozvano crveno slovo ukljuciti ves masinu kako bi te slatko kaznio?
Tako je, potpuni kolaps i kompleks vise vrednosti koji je potkrepljen apsolutno nicim. Narod pun poraza, lazi i licnih frustracija koje obicno pokusava da izleci kroz uspehe jednih, ili poraze drugih. Prosto stravicno. SLusam pre neki dan kaze Milica Zavetnica kako su neki ljudi napali policiju na Vidovdan, koji je slava zandarmerije. Zamisli to neznanje i ludilo, i ljudi to prate nemajuci pojma. Vidovdan slava? Da li misle da je Vid neki svetitelj pa je zato Vidovdan? Ili je to paganski staroslovenski bog sa 4 glave koje gledaju na 4 strane sveta? JezivoVećina njih verovatno ni ne veruje u to što priča. To je sve čisti narcizam. Znaš ono kada ljudi odbruje kada im ponudiš pomoć kao "Ne mogu ja od tebe pomoć da prihvatim, to bi uvredilo moj ponos.", odnosno imaju strah da će biti otkriveni da će se saznati da su glupi i nesposobni. E sad to čak nije ni problem, to je dobro stvar, početak oporavka kreće kada se ustanovi da koji je problem i da postoji, pa se onda stvari ispravljaju. E vidiš to kod nas ne ide, jer čitava nacija izgrađena pod silnim slojevima narcizma.
Naš narod je čisto pomodarski narod u skorija vremena, kod ode iz sela u grad jod od pre veko ipo, taj postaje pomodarski čovek. Ti nemaš svojstvenih ljudi, koji lično iz ljubavi i radosti i zanimanja izučavaju nešto. Preporučio bih ti da pročitaš dela i ko su Radoje Domanović i Božidar Knežević, videćeš da je čitava srpska ideja jedna obična laž i spletka. Ne na onaj način Dobrice Ćosića kroz preko 2000+ strana gomile dosadnog teksta koji ***** ne vredi. Vučić, Đinđić i Tadić npr svi su imali neku viziju i neku svoju ideju u glavi, ali sva trojica su poklekli pred neljudski srpskih umni sklop i zato će sva trojica pasti ne fizički već duhovno se nikada neće uzdići da postanu "great men" već biće samo obični dupelisci naroda. Tako i studenti i omladina (2003. sam godište) su gomila pomodaraca bez ičega svojstvenog, konstantno iscrpljeni od svega, sebe samouništavaju. Jadan je i bedan srpskih duh kakav je trenutno.Tako je, potpuni kolaps i kompleks vise vrednosti koji je potkrepljen apsolutno nicim. Narod pun poraza, lazi i licnih frustracija koje obicno pokusava da izleci kroz uspehe jednih, ili poraze drugih. Prosto stravicno. SLusam pre neki dan kaze Milica Zavetnica kako su neki ljudi napali policiju na Vidovdan, koji je slava zandarmerije. Zamisli to neznanje i ludilo, i ljudi to prate nemajuci pojma. Vidovdan slava? Da li misle da je Vid neki svetitelj pa je zato Vidovdan? Ili je to paganski staroslovenski bog sa 4 glave koje gledaju na 4 strane sveta? Jezivo
Za ukras ili? Brojanicu koristiš da brojiš Isusovu molitvu, Bogorodice Djevo... ili kao amajliju?Uvek mi je oko vrata. Sa Ostoga
I brojanica na ruci
Zoroasterska simbolika?
A to je?Ja sam dobar čovjek. Ispravno ljudsko biće. Ne treba meni ništa da visi oko vrata. I bez toga znam šta je ispravno i ljudski.
Nije, to je deistička simbolika.Zoroasterska simbolika?