lapsi
Poznat
- Poruka
- 9.183
Samo sat i burmu ako već mora.Da li vama ok da muskarci nose lancice, prstenje i slicno?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo sat i burmu ako već mora.Da li vama ok da muskarci nose lancice, prstenje i slicno?
Znaci Simo je preterivaoSamo sat i burmu ako već mora.
Sve osim sata mi je neprihvatljivoDa li vama ok da muskarci nose lancice, prstenje i slicno?
Slušao sam dosta priča starijih i to ozbiljnih ljudi sa sela, godišta 1910-20-30. koji su mi pričali svoje i dogodovštine još njihovih roditelja i predaka, o priviđenjima, utvarama i sl. Kad bi se prekrstili nečastivi bi bežao, nestajale utvare i sl. Krst itekako ima svoju snagu.Ni jedan jedini predmet te ne moze stititi ako nemas vec boziju zastitu koja je uz tebe nosio ti nesto oko vrata ili ne.
Ima, ali nije nakit.Slušao sam dosta priča starijih i to ozbiljnih ljudi sa sela, godišta 1910-20-30. koji su mi pričali svoje i dogodovštine još njihovih roditelja i predaka, o priviđenjima, utvarama i sl. Kad bi se prekrstili nečastivi bi bežao, nestajale utvare i sl. Krst itekako ima svoju snagu.
mora da ti je težak život ako imaš brata ili sestru pa moraš da ih nosiš oko vrataNosim ono što mi rodila majka
Mislim da bi spc trebala besplatno da poklanja vernicima "krst' i ostale amajlije po crkvama i manastirima a ne da ih masno naplacuje.
ni pola sata....Sve osim sata mi je neprihvatljivo![]()
ne, nisu mi teški.mora da ti je težak život ako imaš brata ili sestru pa moraš da ih nosiš oko vrata![]()
U dosta slučajeva jeste nakit jer ljudi nisu svesni snage krsta.Ima, ali nije nakit.
Nije istina da krstovi puno koštaju. Možeš i sam izraditi krst i zamoliti sveštenika da ga osvešta.Mislim da bi spc trebala besplatno da poklanja vernicima "krst' i ostale amajlije po crkvama i manastirima a ne da ih masno naplacuje.
Uglavnom sve djindjuve su mi neprihvatljive.Sve osim sata mi je neprihvatljivo![]()
Zavisi od velicine,video sam da ih ima i bas skupih.Nije istina da krstovi puno koštaju. Možeš i sam izraditi krst i zamoliti sveštenika da ga osvešta.
A zašto bi npr. neko radio mnogo sati ručni rad i to često umetničko delo, pa da ga besplatno deli.Zavisi od velicine,video sam da ih ima i bas skupih.
...
A ako nije oko vrata sotona vrebaKrst mora biti oko vrata, jer nas sotona onda manje napastuje
Vernik sam. Imam više krstova kod kuće, ali nikada nisam nosio krst oko vrata.Krst mora biti oko vrata, jer nas sotona onda manje napastuje
Uz svo duzno postovanje, ali uglavnom sve sto ti pricas i promovises je sujeverje ili se granici sa sujeverjem i praznoverjem. A ovaj komentar je najbolji primer.Negde sam davno čitao na nekom ruskom sajtu da vidljiv krst mogu da nose samo sveštenici, a da ostali bi trebali da ga nose ispod košulje.
To je moja duhovnost. Nekome je to sujeverje. Iznosim samo svoja iskustva. Delimo iskustva.Uz svo duzno postovanje, ali uglavnom sve sto ti pricas i promovises je sujeverje ili se granici sa sujeverjem i praznoverjem. A ovaj komentar je najbolji primer.
Boga treba imati u srcu. I to treba da se vidi i u našem odnosu prema drugim ljudima. A Bog je ljubav. Po ljubavi treba da znamo da li smo vernici ili nismo.Dobro da nije rekao da treba da se nosi drveni krst na ramenima kao Isus dok je isao na Golgotu
Verniku koji iskreno veruje nikakvi simboli nisu potrebni
Pa da, krst na ramenima i oko glave bodljikava zica. Za potpun ugodjaj. U stvari bodljikavu zicu mogli bi da nose samo svestenici, po pravilu sa nekog ruskog sajta koji je davno procitao.Dobro da nije rekao da treba da se nosi drveni krst na ramenima kao Isus dok je isao na Golgotu
Verniku koji iskreno veruje nikakvi simboli nisu potrebni
Sta ce ti onda krst ispod ili na vidljivom mestu..Boga treba imati u srcu. I to treba da se vidi i u našem odnosu prema drugim ljudima. A Bog je ljubav. Po ljubavi treba da znamo da li smo vernici ili nismo.