Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Otkud znaš da mu ne oprašta?TANASKO RAJIC:Zasto Bog ne oprosti djavolu?
Od nas trazi da prastamo a On?
Ne znam. Verujem u reinkarnaciju iako sam pravoslavka. Ne priznajem dogme, koje propoveda svaka crkva, ne verujem ljudima bespogovorno, pa makar oni bili sveštenici - ljudi su. Zato dozvoljavam sebi da verujem u karmu i ponavljanje. Mislim da tu ima nečega. Možda je u tome deo odgovora na tvoje pitanje.tanasko rajic:Ako prasta zasto sudi?
Ako je jaci zasto dozvoljava da u najgorim mukama umiru oni koji su toliko mladi da nisu ni stigli kad da pogrese?
Kako to da ti verujemo na reč?SZlatko:Nista se bato moj neprasta. Veruj mi na rec. Ako se neko npr. drogira ima da propadne kao i ceo njegov zivot. Znaci kako sejes tao ces i poznjeti. Ako si los prema drugima i oni ce prema tebi isti takvi da budu. To je sasvim logicno. Za grehe cemo ispastati kad za to dodje vreme, a to je posle smrti, jer je smrt kraj tela ali ne i duha, duse. Naravno za dobra dela bicemo nagradjeni.
E sad zasto se potencira to prastanje. Sigurno da ako tebe neko uvredi i ti mu onako zaista, u srcu oprostis, ne smo na recima, da je to plemenito i govori da imas dobar karakter i za to delo ces biti nagradjen. U danasnjem hriscanstvu se na sva zvona govori kako Bog oprasta i to se toliko potencira zbog toga sto dansnji hriscani su to vise manje samo deklarativno. Kao ajd verujemo u Boga ali i dalje radimo gresna dela. Reci da si hriscanin, pa i musliman, je vise potreba za nekim identitetom,za nekom pripadnoscu, dok u praksi mozes da radis sta hoces. Uzmi recimo nase politicare. Svi vole da ih slikaju u crkvi kao eto oni su veliki vernici a koliko su samo pozavadjani i koliko tu netrpeljivosti ima sto ne prilici pravim vernicima.
1. Ako prihvatimo da je djavo biće (morao bi se pokajati za svoja dela) suština ili osnova oproštenja je u pokajanju.TANASKO RAJIC:Zasto Bog ne oprosti djavolu?
DJavo je "bivsi" andjeoChristadelphian:1. Ako prihvatimo da je djavo biće (morao bi se pokajati za svoja dela) suština ili osnova oproštenja je u pokajanju.TANASKO RAJIC:Zasto Bog ne oprosti djavolu?
2.Da bi mu bilo oprošteno djavo je morao sagrešiti (setimo se da je čovek doveo smrt grehom a ne djavo koji je prije pogrešio)
-znači nešto neštima?
Djavo nije biće već personifikacija naših loših osobina, svetskih vlada i protivništva.
Pozdrav
tanasko:DJavo je "bivsi" andjeoChristadelphian:1. Ako prihvatimo da je djavo biće (morao bi se pokajati za svoja dela) suština ili osnova oproštenja je u pokajanju.TANASKO RAJIC:Zasto Bog ne oprosti djavolu?
2.Da bi mu bilo oprošteno djavo je morao sagrešiti (setimo se da je čovek doveo smrt grehom a ne djavo koji je prije pogrešio)
-znači nešto neštima?
Djavo nije biće već personifikacija naših loših osobina, svetskih vlada i protivništva.
Pozdrav
Christadelphian:Ponoviću
andjeli ne mogu imati osobine ljudske prirode
jer onda ne bi bili andjeli
tanasko rajic:Ako prasta zasto sudi?
Ako je jaci zasto dozvoljava da u najgorim mukama umiru oni koji su toliko mladi da nisu ni stigli kad da pogrese?
Christadelphian:Ponoviću
andjeli ne mogu imati osobine ljudske prirode
jer onda ne bi bili andjeli