Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 238.733
Ovde,ja to onako u zivotu njihovom beznacajnom svakodnevnomKo je koga napicio, sta ti ovdje vidis samo ti znas![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovde,ja to onako u zivotu njihovom beznacajnom svakodnevnomKo je koga napicio, sta ti ovdje vidis samo ti znas![]()
Bitno je da su zivoti klovnova poput Trumpa znacajni.Jako stabilni, dostojanstveni, dubokoumni , odgovorni itdOvde,ja to onako u zivotu njihovom beznacajnom svakodnevnom

Pa to je Ovan( Ram) jadan ne bio, eto sta ti je Blizanacki mentalni sklop, ne zna je li poso ili dosoPa vi ne mozete da izadjete na kraj s vezanom vrecom bre

Sta mislis da su te ova tri najveca teskasa svih vremena, koji su rodjeni u razmaku od 7 dana propustili kroz sakePa vi ne mozete da izadjete na kraj s vezanom vrecom bre
Jon Snow je Jarac,tesko detinjastvo a sve odluke pravedne sto mu je donelo i dosta neprijatelja a on se sprijateljio sa nekim koju su bili prikazani kao neprijatelji i sudbina je htela da bude odabranKit Harington jeste Jarac, ali Jon Snow kao lik teško. Stannis i Tywin najviše odgovaraju tim karakteristikama. Inače nisam siguran gde bih svrstao Remzija i Džofrija po pitanju znakova, a oni su mi najzanimljiviji likovi pored baš Stannisa.
Snežni i Deneris su jako dosadni likovi generalno, nije problem u dobrim likovima nego kad su baš tipski napravljeni, ona se bori za demokratiju pa postane zli tiranin, on je dobrica koji voli dužnost itd. Ali mora tako da bi se udovoljilo rulji koja gleda Marvelove super-heroje. Mnogo bi zanimljivije bilo da naprave show o Remziju ili još bolje Stannisu.
Sta bi tek za Bowia rekao, Jarac sa Suncem, Marsom i Merkurom tamo, ali ascedent u Vodoliji donio experimentisanje sa fiztickim izgledom, sminkanjem u mladosti kroz neki androgeni alter ego, sto je opet simbilika Vodolije.Barret je velika legenda i vrlo netipičan Jarac, isto kao i Marilyn Manson. S tim što je daleko veći od Mansona, a Pink Floyd po mnogo čemu najznačajnija grupa u istoriji. Ima svega i svačega u svetu.
Zanimljivo je kako je Jarac Dejv Grol, bubnjar Nirvane, nakon smrti legendarnog frontmena Kurta Kobejna uspeo da izadje iz njegove senke i napravi veoma uspešnu karijeru sa grupom Foo Fighters kao pevač i gitarista, osvojio 12 gremija i grupa je uključena u Rokenrol halu slavnih odmah iste godine čim su dobili mogućnost za to, još se Grol smatra za jednog od najjačih bubnjara svih vremena. Dok je Krist Novoselić basista zauvek ostao u senci Kobejna npr. Grol je bio daleko stabilniji od ove dvojice i nikad nije uzeo heroin naprimer.
"Even by globe-trotting rock-star standards, Dave Grohl has packed a lot into 52 years. He was the drummer for the grunge titans Nirvana, who shot to worldwide fame off the back of their 1991 single Smells Like Teen Spirit and defined a musical era before the death by suicide of their frontman, Kurt Cobain.
Grohl has been the singer and guitarist for Foo Fighters for almost 30 years, earning 12 Grammy awards. He has played with Tom Petty, Iggy Pop and members of Led Zeppelin, and performed for President Obama and Paul McCartney at the White House. It has been a wild ride — one he can barely believe himself, so he has used the pause offered by the pandemic to write it all down."

Jon Snow je Jarac,tesko detinjastvo a sve odluke pravedne sto mu je donelo i dosta neprijatelja a on se sprijateljio sa nekim koju su bili prikazani kao neprijatelji i sudbina je htela da bude odabran
Tywin je neka kombinacija Device i Skorpije
Stannis jeste Jarac i zakoniti kralj ali zbog nedostatka harizme nije toliko simpatican,svasta je spreman da uradi da bi bio na tronu,primi pomoc pirata i vradzbina vestice
Onaj Beric sa vatrenim macem sto se vraca iz mrtvih je isto Jarac

Sta bi tek za Bowia rekao, Jarac sa Suncem, Marsom i Merkurom tamo, ali ascedent u Vodoliji donio experimentisanje sa fiztickim izgledom, sminkanjem u mladosti kroz neki androgeni alter ego, sto je opet simbilika Vodolije.
Sto se tice Grohla, znam da je veliki bubnjar i bivsi clan Nirvane, kojom nisam nesto narocito nikada bio opcinjen, pa cak i ona jedna pjesma od par njih koje vaze za planetarne hitove je u stvari Bowieva, snimio je pocetkom 70tih.Jer jelte, samo Jarac moze doci u situaciju da proda svijet

Nema sama Nirvana kao ni pomenuti Hendrix, Dorsi itd dovoljan " rok trajanja" i neki duzi muzicki opus, da bi se svrstavali u najutjecajnije muzicare, grupe svih vremena, pa cijena njihove " precjenjene" slave je kao sto si sam rekao, prerana tragicna smrt i Kobejna i Hendrixa i Morrisona.Nirvana je najvažniji bend devedesetih i najuticajniji za naše vreme jer su izveli underground u mejnstrim i sve što dolazi posle njih potiče baš od njih. Oni su devedesetih bili ono što su Elvis, Bitlsi, Bouvi, Dorsi, Bob Dilan, Pink Floyd, GnR, Dženis Džoplin, Hendriks, Led Zeppelin, Sex Pistolsi... bili ranije. Neka vrsta pionira samo za naše vreme. Dodatno im daje težinu samoubistvo pevača. Može se reći da je 'Smells like teen spirit' objektivna himna devedesetih, a 'Nevermind' album najvažniji rok album u naše moderno vreme. Američki kongres ga je pohranio u svoju biblioteku da se čuva za buduće generacije zbog ogromne istorijske važnosti. To je zaista prekretnica bila.
Uz to se može reći i da je Kobejn poslednja velika tragična rok zvezda. I posle je bilo velikih bendova (Artic Monkeys), ali više nema velikih rok ličnosti, Kobejn je bio poslednja te vrste. Sad imamo jedino Lanu del Rej da predstavlja nešto tako, ali samo donekle i ona nije rok ikona.
Nije slučajnost da je Grol bubnjar, bubnjar je kičma benda, daje podlogu, temelj i ritam (simbolika jarca). Isto tako za Jarca je tipično da bude i frontmen i pevač kao Elvis i Bouvi zbog ambicije.
Naravno Bouvi je isto pionir u svoje vreme, sve su to velike ličnosti za muzičku istoriju. Meni je npr. omiljen Morison. Ne možemo sad nikoga od njih odvajati, ali tragično je što takvih rok ikona posle Kobejna više nema. Bila je Amy Winehouse ali mislim da ona nije taj tip zvezde. Evo šta su rekli muzički kritičari za Nirvanin album Nevermind:
"No album in recent history had such an overpowering impact on a generation—a nation of teens suddenly turned punk—and such a catastrophic effect on its main creator." Gary Gersh, who signed Nirvana to Geffen Records, added that "There is a pre-Nirvana and post-Nirvana record business...'Nevermind' showed that this wasn't some alternative thing happening off in a corner, and then back to reality. This is reality."
Jare prvi prekucao brojku od milijardu pregleda na Youtubu, davnih dana
Nema sama Nirvana kao ni pomenuti Hendrix, Dorsi itd dovoljan " rok trajanja" i neki duzi muzicki opus, da bi se svrstavali u najutjecajnije muzicare, grupe svih vremena, pa cijena njihove " precjenjene" slave je kao sto si sam rekao, prerana tragicna smrt i Kobejna i Hendrixa i Morrisona.
Ima Nirvana par kvalitetnih pjesama svakako, ali muzickim kvalitetom su licno meni mnogo blizi i drazi, U2, Depeche mode,Bili Idol ili ako hoces Duran Duran, ali oni su karijere poceli nesto ranije.
To ti je kao u F1, sto veliki broj nostalgicara i dan danas pokojnog Ayrtona Sennu, za kojeg sam i ja navijao, smatra najvecim svih vremena, iako to po statistici i rezultatima nije ni blizu.Ali rana i tragicna smrt mladu ili relativno mladu osobu ucini " vecom" nego sto realno jeste bila ili bio.
Elvis je vise plijenio pojavom, bojom glasa, nastupom, karizmom, on je bio i glumac, kulturno muzicki revolucionar a glumac je bio i Bowie, ali Bowie je bio i autor svih svojih pjesama.
I frontmen Metalice, bubnjar Lars Ulrich je Jarac.
Nego mi je ovaj Korejanac tek kad se pojavio bio fascinatan, nisam ni znao da je Jarac do nedavno.Ono prvi prekuco milijardu pregleda na Youtubu, prije 5, 6 godina. Ono kada ga ne razumijes nista, a melodija te pogodi
Never Mind the Bollocks changed everything. There had never been anything like it before and really there's never been anything quite like it since. The closest was probably Nirvana, a band very heavily influenced by the Sex Pistols.
Kurt Cobain from Nirvana listed the album on his Top 50 favourite albums, and the title of Nirvana's second album, Nevermind was inspired by the Sex Pistols' album, which at the time, angered Rotten.
American composer and conductor Leonard Bernstein said, "Elvis Presley is the greatest cultural force in the twentieth century. He introduced the beat to everything and he changed everything—music, language, clothes. It's a whole new social revolution—the sixties came from it.
I nije mi namjera bila da Korejanca stavljam u isti rang sa Elvisom, sto bi bilo smijesno , ali imajuci u vidu da dolazi iz daleke Koreje, da je ovu pjesmu " uradio" ne na planetarno jedino uvazenom engleskom nego na korejanskom jeziku, gdje je takodjer osmislio posebnu vrstu " plesa" nastupa, i da je izdominirao svjetskom muzickom " Net" scenom, onda je to za svakoga postovanja.Više sam govorio u kontekstu klasika, prosto postoje legendarne muzičke grupe i izvodjači koji su ostavili najvećeg traga. I Metallica spada u taj domen legendarnih, kao i Iron Maiden, AC/DC, The Clash, Bob Marli u regeu... u repu su npr. klasici 2pac, Biggie, Eminem, Nas, Jay Z, NWA, Dr Dre, Snoop Dogg... to su ljudi koji su obeležili istoriju svog žanra.
Nebitno je koliki je opus, npr. Sex Pistolsi su snimili samo jedan album ali su ušli u istoriju popularne muzike kao pioniri panka i od njih sve kreće, oni su referentna tačka. Isto je i sa albumom Bitlsa Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ili sa onim što je Elvis radio, kako je probio led za rokenrol i izumeo ga zapravo. Ili Frenk Sinatra koji je isto klasik u svom žanru.
In an interview during 2002, Rolling Stone journalist Charles M. Young stated:
Imaš istu stvar i na filmu, Bogart kog si već pomenuo, Čarli Čaplin, Brando, De Niro, Al Paćino, Entoni Hopkins (koji je isto Jarac), Džim Keri, Denzel Vašington od crnaca (on je najveći crni glumac pored Morgana Freemana)... u svemu postoje klasici, Brus Li npr. je začetnik borilačkog žanra itd.
Kod nas isto imaš te klasike - Bijelo Dugme, Azra, Riblja Čorba, Indexi... s tim što smo manja sredina ali se zna ko su klasici ex yu rokenrola.
U pop muzici je to npr. Majkl Džekson, u soulu i fanku James Brown. Itd itd.
Što se tiče tog Korejca znam za njega, lepo što je prekucao ali on je sprdnja u poredjenju sa Elvisom koji je otac rokenrola i cele moderne muzike, najprodavaniji muzičar u istoriji i najveći simbol Amerike. Može se reći i da je uticao na sve što mi danas živimo jer pop kultura zapravo kreće od njega kao i šezdesete koje su koren današnjeg vremena i stila života.
Isto ko što je Muhamed Ali najveći sportista svih vremena. Smešno je ovog korejca porediti sa njima.