Marko Mare Jaric
Poznat
- Poruka
- 9.913
Pa ako su oslobadjali onda je normalno sto su dobili odlikovanja... imas slucaj i kada su cetnici stavili prst na celo i presli u partizane , na oslobodilackoj strani a to ne pominjes!? zasto?
Četnici nisu isto što i ustaše,
Četnici su bili prvi gerilci protiv nacista u okupiranoj Evropi a ustaša su se i sami nacisti gadili!
Hrvatska je bila jedina zemlja u okupiranoj Evropi gde su sami hrvati pravili logore,u ostalim zemljama su to radili isključibvo nemci!
- - - - - - - - - -
Pa ako su oslobadjali onda je normalno sto su dobili odlikovanja... imas slucaj i kada su cetnici stavili prst na celo i presli u partizane , na oslobodilackoj strani a to ne pominjes!? zasto?
a taj ustaša iz moga potpisa nikada nije prešao u partizane,čak se u zahvalnici josipu i čudio zbog čega je odlikovan i na kraju pisma-zahvalnice zaključuje da je to najverovatnije zbog njegovih ranijih ''zasluga''(klanje i pokatoličavanje srpske nejači)
'' -Kako biskup nije mogao lično da primi odlikovanje, on je uputio zahvalnicu onom koji ga je odlikovao:
„Zahvala
na dan predaje ordena Bratstva i Jedinstva I-voga reda po uglednom članu izvršnoga Odbora Sabora Maršalu Titu.
Na dan 27. svibnja ove godine objavile su svi naši dnevnici u Jugoslaviji -visoko odlikovanje, koje je izvolio Maršal Tito
milostivo podijeliti meni starcu, koji ulazim u 85. godinu života. Ovo visoko odlikovanje ordena Bratstva i Jedinstva I-
voga reda, koje danas primam nije zasluga sadašnjega rada, budući sam za svaki rad nemoćan i starac sam sklerozom
opterećen, nego je blagonaklonjeno priznanje Njegove Excelencije Maršala Tita za prijašnja djela
17. rujna 1959.
Dr. Antun Akšamović, biskup"
Poslednja izmena od moderatora: