skura58
Zaslužan član
- Poruka
- 100.439
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Četnici su imali više frakcija.Ko bi ih sve upratio.A topla braca bugari i ljoticevci?
Daj mi taj podatak da su bili na 500 metara.4 godine na 500 metara od logora i ni metak a kao brane narod???
Verovatno zbog toga što su bili zatečeni kao i svi. I da su se oglasili šta bi to na kraju promenilo? Sovjeti su imali svojih briga i nikako ne bi mogli da pomognu.1. Zasto se KPJ nikada nije oglasio povodom osnivanja NDH?
Kako su onda odmah digli ustanka ako se nisu spremali? Bez podrške SSSR-a partizanski ustanak ne bi imao nikakvog uspeha. To ti je isto kao da pitaš zašto Srbi nisu svake godine dizali ustanke protiv Turaka. Ustanak se diže kada postoje povoljne okolnosti inače je osuđen na propast.2 . Nasa tadasnja drzava, Kraljevina Jugoslavija, je napadnuta 6. Aprila 1941. KPJ je cutao i apsolutno nista nije preduzimao sve dok Hitler nije napao SSSR 22. Juna. Tek kada je Staljin pozvao na borbu protiv nacista KPJ pocinje da se organizuje. Da li je KPJ bila u sluzbi SSSR ili naroda Jugoslavije?
Gde stoji datum osim što je naknadno dodat? Znači Tito samo što je preživeo Desant na Drvar otišao da se vidi sa papom? Meni ovo deluje kao još jedna banderaška podvala.
Pogledaj mapu. Bili sa druge strane Save.Daj mi taj podatak da su bili na 500 metara.
Verovatno zbog toga što su bili zatečeni kao i svi. I da su se oglasili šta bi to na kraju promenilo? Sovjeti su imali svojih briga i nikako ne bi mogli da pomognu.
Kako su onda odmah digli ustanka ako se nisu spremali? Bez podrške SSSR-a partizanski ustanak ne bi imao nikakvog uspeha. To ti je isto kao da pitaš zašto Srbi nisu svake godine dizali ustanke protiv Turaka. Ustanak se diže kada postoje povoljne okolnosti inače je osuđen na propast.
Tvoja dijagnoza je banderizam. Nažalost nisi jedini. Svaka dalja diskusija je suvišna.Pogledaj mapu. Bili sa druge strane Save.
Zasto se nisu oglasili? Nije im smetalo?
I dakle.... Jugoslovenskim komunistima je bila bitnija SSSR i njihovi interesi od sopstvene drzave i naroda? Cekali signal trece strabe da bi ustaki da brane svoju zemlju???.?
A paralela sa Turcima ti je besmislena.
Naravno kada nemas odgovore vec samo mantras.Tvoja dijagnoza je banderizam. Nažalost nisi jedini. Svaka dalja diskusija je suvišna.
Već sam ti dao odgovor da se ustanak diže organzovano i kada postoje povoljne okolnosti za tako nešto. Inače ustanak nema nikakvog smisla. Dajem ja tebi odgovarajuće odgovore ali to ne dopire do tebe ili ipak dopire ali uživaš u provokacijama.Naravno kada nemas odgovore vec samo mantras.
Logicno je da KPJ cuti dok nacisti razaraju njihovu drzavu sve dok ne napadnu neku drugu steanu drzavu....
1.Digli ustanak 22.6 jer su prije bili u savezu s nacistimaZasto "mojim"????
Ni jednom recju ih nisam pomenuo?
Pistavio sam ti jednostavno pitanje, imas li odgovor ili samo prosipas mantre?
4 godine na 500 metara od logora i ni metak a kao brane narod???
I ako moze jos dva pitanja:
1. Zasto se KPJ nikada nije oglasio povodom osnivanja NDH?
2 . Nasa tadasnja drzava, Kraljevina Jugoslavija, je napadnuta 6. Aprila 1941. KPJ je cutao i apsolutno nista nije preduzimao sve dok Hitler nije napao SSSR 22. Juna. Tek kada je Staljin pozvao na borbu protiv nacista KPJ pocinje da se organizuje. Da li je KPJ bila u sluzbi SSSR ili naroda Jugoslavi
Ustanak se digneVeć sam ti dao odgovor da se ustanak diže organzovano i kada postoje povoljne okolnosti za tako nešto. Inače ustanak nema nikakvog smisla. Dajem ja tebi odgovarajuće odgovore ali to ne dopire do tebe ili ipak dopire ali uživaš u provokacijama.
Dakle okolnost nije kada ti napadnu i razore zemlju i kada marionetska drzava stvorena na teritoriji tvoje zemlje uveliko cini zlodela i masovno ubija ali je okolnost onda kada je napadnuta druga drzava, koja je do tada bila u savezu sa Hitlerom, i kada predsednik te druge drzave pozove na ustanak protiv svojih dojucerasnjih saveznika?Već sam ti dao odgovor da se ustanak diže organzovano i kada postoje povoljne okolnosti za tako nešto. Inače ustanak nema nikakvog smisla. Dajem ja tebi odgovarajuće odgovore ali to ne dopire do tebe ili ipak dopire ali uživaš u provokacijama.
Trebao im je jak saveznik kojeg cetnici nisu imali pa su nakon pola godine presli na suparnicku stranuDakle okolnost nije kada ti napadnu i razore zemlju i kada marionetska drzava stvorena na teritoriji tvoje zemlje uveliko cini zlodela i masovno ubija ali je okolnost onda kada je napadnuta druga drzava, koja je do tada bila u savezu sa Hitlerom, i kada predsednik te druge drzave pozove na ustanak protiv svojih dojucerasnjih saveznika?
Interesantno.
Pa te logike nema ni u Mikijevom Zabavniku
Sovjetski Savez nije bio u savezu sa Hitlerom, to su banderaške podmetačine. Kao što napravih paralelu nisu Srbi odmah digli ustanak kada je Srbija pala 1459. nego su vekovima čekali pravu priliku. ''Šta bi bilo kada bi bilo'' bi mogli do sutra, ali se pokazalo ''ko je vjera a ko nevjera''. A ''nevjera'' sigurno nisu bili partizani. Partizani su spasili Srbe od uništenja, kada bi završili sa Srbima u NDH prešli bi na Srbe u Nedićevoj Srbiji. Takva je bila Hitlerova ideologija.Dakle okolnost nije kada ti napadnu i razore zemlju i kada marionetska drzava stvorena na teritoriji tvoje zemlje uveliko cini zlodela i masovno ubija ali je okolnost onda kada je napadnuta druga drzava, koja je do tada bila u savezu sa Hitlerom, i kada predsednik te druge drzave pozove na ustanak protiv svojih dojucerasnjih saveznika?
Interesantno.
Pa te logike nema ni u Mikijevom Zabavniku
Pakt Molotov - Ribentrop potpisan u Avgustu 1939.godine.Sovjetski Savez nije bio u savezu sa Hitlerom, to su banderaške podmetačine. Kao što napravih paralelu nisu Srbi odmah digli ustanak kada je Srbija pala 1459. nego su vekovima čekali pravu priliku. ''Šta bi bilo kada bi bilo'' bi mogli do sutra, ali se pokazalo ''ko je vjera a ko nevjera''. A ''nevjera'' sigurno nisu bili partizani. Partizani su spasili Srbe od uništenja, kada bi završili sa Srbima u NDH prešli bi na Srbe u Nedićevoj Srbiji. Takva je bila Hitlerova ideologija.
Sporazum o nenapadanju nije sporazum o savezništvu. Minhenski sporazum iz 1938. kada su zapadne sile predale Čehoslovačku Hitleru niko ne naziva savezništvom zapadnih sila i Nemačke jer on to i nije. Ti sam sebe negiraš svojim citatom.Pakt Molotov - Ribentrop potpisan u Avgustu 1939.godine.
Na osnovu tog pakta Nemacka i SSSR podelile Poljsku. Pakt bio aktivan do 22.juna 1941 oko 3 casa ujutro kada je Nemacka napala SSSR. Tek tada se Jugoslovenski komunisti setili da bi mozda mogli i da se pobune protiv okupatora sopstvene zemlje.
Crno dete.... pa ti zaista ne znas istoriju????
Pakt Ribentrop-Molotov ili kako se službeno zvao Pakt o nenapadanju između Njemačke i Saveza Sovjetskih socijalističkih Republika je u stvari bio sporazum o nenapadanju između Njemačkog Trećeg Reicha i Sovjetskog Saveza. Potpisan je 23. 8. 1939. u Moskvi od strane sovjetskog ministra vanjskih poslova Vjačeslava Molotova i njemačkog ministra vanjskih poslova Joachima von Ribbentropa. Međusobni pakt o nenapadanju je osigurao da SSSR ne bude uključen u Evropski rat i da spriječi stvaranje njemačko-japanskog saveza protiv Moskve. Međutim, pakt se nije odnosio i na nenapadanje drugih, manjih država te je imao i šire ciljeve, poglavito u sovjetsko-njemačkoj podjeli Istočne Evrope na sfere interesa vojnom silom. Ovo je početkom septembra 1939. kulminiralo njemačkom invazijom Poljske odnosno britanskom i francuskom objavom rata Hitleru čime se rasplamsao Drugi svjetski rat. Pakt Ribbentrop-Molotov bio je na snazi do početka Operacije Barbarossa 22. 6. 1941. kada je Njemačka napala SSSR.
Bili tihi do 22.6 igra slučaja čini seSporazum o nenapadanju nije sporazum o savezništvu. Minhenski sporazum iz 1938. kada su zapadne sile predale Čehoslovačku Hitleru niko ne naziva savezništvom zapadnih sila i Nemačke jer on to i nije. Ti sam sebe negiraš svojim citatom.
Sporazum o nenapadanju je bio sporazum o nekoj vrsti saveznistva poput zajednicke podele Poljske. Takodje taj sporazum je podrazumevao razmenu Ruskih sirovina za nemacku tehniku kao i obuku oficira Crvene Armije u odredjenim oblastima. Saveznistvo ne podrazumeva samo zajednicke vojne operacije vec i druge vidive saradnje sto je ovde slucaj. I upravo zbog tog sporazuma KPJ nije dirala okupatore sopstvene zemlje da ne bi nastetila stranoj drzavi koju su voleli vise od svoje.Sporazum o nenapadanju nije sporazum o savezništvu. Minhenski sporazum iz 1938. kada su zapadne sile predale Čehoslovačku Hitleru niko ne naziva savezništvom zapadnih sila i Nemačke jer on to i nije. Ti sam sebe negiraš svojim citatom.
''Tiha voda breg roni'' postoji izreka. Na kraju je tako i bilo.Bili tihi do 22.6 igra slučaja čini se
To nije savezništvo to je posao. SSSR je imao sirovine ali mu je falilo tehničih dostignuća. Najobičnija trampa.Sporazum o nenapadanju je bio sporazum o nekoj vrsti saveznistva poput zajednicke podele Poljske. Takodje taj sporazum je podrazumevao razmenu Ruskih sirovina za nemacku tehniku kao i obuku oficira Crvene Armije u odredjenim oblastima. Saveznistvo ne podrazumeva samo zajednicke vojne operacije vec i druge vidive saradnje sto je ovde slucaj. I upravo zbog tog sporazuma KPJ nije dirala okupatore sopstvene zemlje da ne bi nastetila stranoj drzavi koju su voleli vise od svoje.
Knjigu u saku dete.
2. јул 1945.