Perperius
Veoma poznat
- Poruka
- 14.410
Mislio sam da ljudi kao 3D bića ne mogu biti svesni postojanja bilo koje složenije dimenzije. Sve što bi eventuano došlo iz recimo 4D sveta bi u našem 3D svetu imalo svoju 3D refleksiju i mi kao 3D bića bi taj objekat mogli posmatrati isključivo kroz njegovu 3D refleksiju iako je sam objekat mnogo složeniji.Sto se tice 3D bica, teorija relativnosti je i to pokrila
Ako zamislimo da postoje 2D bića a mi u njihov svet pošaljemo neki 3D objekat, sve što bi oni mogli videti bile bi obične linije, odnosno njegova 2D refleksija. Mi 2D svet možemo videti perfektno samo jednim pogledom, ne samo linije nego i njihove čitave 2D oblike, pa čak i da ih zamislimo u 3D svetu. Tako isto ako postoje 4D bića oni nas mogu videti u složenijem obliku nego što mi sami sebe možemo videti. Mogli bi sam jednim "pogledom" videti sve naše atome i sve ostale 3D karakteristike a pri tome videli bi i sve naše druge osobine i pojave kojih ni sami nismo svesni, uključujući i 4D pojave koje su složenije i od samih dimenzija. Da li postoji 4D svet i 4D bića? Nikad nećemo saznati, bez obzira na razvoj nauke. Znamo samo da je eventualno 4D moguć, s 'obzirom da već postoje druge i treća dimenzija.