Pešadinac
Ističe se
- Poruka
- 2.849
Ne bih rekao da si u pravu. Pogledaj samo koje su države deo EU i NATO, sve su suverene, uređene, sa jakim institucijama i visokim standardom. Nijedna nije ničija kolonija niti plen za eksploataciju. Naprotiv, to su zemlje koje odlučuju same o sebi jer imaju sistem, pravila i odgovornost.
Problem sa Rusijom je upravo u tome što nikada nije razvila institucije već neguje kult ličnosti. Kad se sve svodi na jednog čoveka, onda logično i postoji strah da će "sve pasti" ako car padne. To nije stabilna država, to je personalni režim.
Okretanje zapadu nije pitanje pokoravanja nego izgradnje uređenog društva gde se vlast kontroliše, a ne obožava. Nisu zapadne zemlje idealne, ali imaju temelj: institucije, sudove, slobodne medije. A dokle god se oslanjamo na "vođu" umesto na sistem, i mi i Rusi ćemo tapkati u mestu.
Tvoja poruka je toliko puna neistina da bih mogao pisati do sutra, ako bih hteo detaljno da odgovorim. Prvo je smešno što ti u isti koš stavljaš USA i Englesku sa npr Švedskom, Švajcarskom, Danskom... Porediš tri normalne države sa onima koji žive na ubijanju i pljačkanju drugih, krv im nije do ramena nego se kupaju u njoj , prebroj koliko su civila širom sveta pobili nakon 1945. Samo prebroj pa dodji da kažeś cifru.
Ti gledaš formu a ne suštinu . Šta mene boli patka ako ta Amerika ima slobodne medije ( ima ih al u khurcu) , sudove koji mogu da ponište odluku predsednika i slično kada ta ista država može sutra opet da mene ili tebe sprži u putničkom vozu, na radnom mestu, bilo gde, potpuno nekažnjeno? Evo sada bez ikakvog sudjenja, ikakvog dokaza,, prže ljude u čamcima u TUDJIM državama , kako se to zove, šta je to?
U Siriji i dalje uredno pljačkaju naftu.
www.middleeastmonitor.com/20241231-us-troops-continue-illegal-occupation-of-syrian-oil-fields-warns-minister/%3famp
O genocidu u Iraku da ne pričamo ili podržavanju Izraela da napravi svoj u Gazi.
Kako neko može njih da podržava a da se ne stidi onoga koga vidi u ogledalu? Ne mogu to shvatiti. Stvarno ne mogu.
Poslednja izmena: