Zasto toliko mrzite Ruse?

Ne bih rekao da si u pravu. Pogledaj samo koje su države deo EU i NATO, sve su suverene, uređene, sa jakim institucijama i visokim standardom. Nijedna nije ničija kolonija niti plen za eksploataciju. Naprotiv, to su zemlje koje odlučuju same o sebi jer imaju sistem, pravila i odgovornost.

Problem sa Rusijom je upravo u tome što nikada nije razvila institucije već neguje kult ličnosti. Kad se sve svodi na jednog čoveka, onda logično i postoji strah da će "sve pasti" ako car padne. To nije stabilna država, to je personalni režim.

Okretanje zapadu nije pitanje pokoravanja nego izgradnje uređenog društva gde se vlast kontroliše, a ne obožava. Nisu zapadne zemlje idealne, ali imaju temelj: institucije, sudove, slobodne medije. A dokle god se oslanjamo na "vođu" umesto na sistem, i mi i Rusi ćemo tapkati u mestu.
1760542123481.png

Pogledaj kako skrećeš priču,vidi šta ti je čovek napisao,a vidi šta si ti prokomentarisao.
Čovek je napisao bukvalno ono što se dešavalo pod vlašću prozapadno orjentisanog Jeljcina.A ti pišeš...Bajke.

Хаос у Русији деведесетих није настао због Јељцина или због запада, већ због распада неодрживог система.

Све источноевропске земље су прошле исти тај пут. У овом или оном облику. Пољска, Словачка, Чешка, Словенија су успешно прошле транзицију, иако су имале тешке деведесете. Попут Русије и Србије.

И идентитет им није угрожен, иако су у потпуности интегрисане у запад.
Ja mislim da grešiš.Zamo kako je stao haos,a nije stao sam od sebe,zar ne?Putin je sve to sredio,To nema veze sa tranzicijom nego upravo sa čvrstom rukom u ogromnoj državi,a to nije samo od sebe krenulo jer su huškani kojekakvi opskurni likovi da se nametnu kao lideri.Izdvojio bih Gajdara i Čubajsa.

Ja mislim da grešiš.Zamo kako je stao haos,a nije stao sam od sebe,zar ne?Putin je sve to sredio,To nema veze sa tranzicijom nego upravo sa čvrstom rukom u ogromnoj državi,a to nije samo od sebe krenulo jer su huškani kojekakvi opskurni likovi da se nametnu kao lideri.Izdvojio bih Gajdara i Čubajsa.
Da, trebao ********* da ih sve drzi u shaci sa svojom mafijom. Doduse veci patriota jeste od Aljeka koji je odradio dobar deo tog modela, samo na štetu Srba i ličnu korist.

Ja vreme računam samo od svog postojanja. Ne zanima me šta je bilo 1945 godine. Niti sam učestvovao niti me je neko pitao.

Inače, ne živi se u prošlosti nego u sadašnjosti.

Pa ako tražiš neku univerzalnu pravdu, to ćeš teško naći. Svet nikad nije bio ni fer ni čist, niti je to bajka gde su jedni "dobri", a drugi "zli". Sve što zameraš Americi, u istoj ili goroj meri važi i za Rusiju. Tamo se opozicioni lideri, novinari i tajkuni koji zasmetaju vlasti ne "sprže" iz drona već jednostavno nestanu, padnu sa balkona ili se "udave u kadi".

A što se tiče "pljačke nafte", pogledaj malo Afriku, gde Wagner drži kolonijalne rudnike i ubira danak kao u 19. veku. Kod nas je isto, NIS je praktično ruska firma koja crpi našu naftu, a podaci o zalihama su državna tajna. Znaš i sam šta to znači, da niko ne zna koliko su uzeli i odneli. Misliš da je to slučajno?

Dakle, nema nevinih. Sve velike sile funkcionišu po principu interesa i sile. Razlika je samo u tome što se na zapadu bar vodi neka debata, postoji sud i mediji koji mogu da postave pitanje. U sistemima poput ruskog, postavlja se cvet na grob onome ko ga je postavio.

Ti vreme računaš samo od datuma svog rodjenja? Jel to neka zahebancija? Znači neka država bacila atomku npr 1990 , pobila milione ljudi a ti se rodiš 1995 i posle kažeś kad odrasteš, ma oni su oni meni super, divna država a šta je bilo pre mog postojanje me ne zanima. Da li si ti realan?

Amerika i Rusija po broju napadnutih država i pobijenih ljudi ne mogu nikako da se porede . Ma koliko se ti trudio.

From the end of World War II to 2001, among the 248 armed conflicts that occurred in 153 regions of the world, 201 were initiated by the United States.

https://english.news.cn/20220902/735703a45cfd458791179d4c0a80e727/c.html

Uz to su bombardujući Irak i Srbiju koristili zabranjeni osiromašeni uranijum i kasetne bombe a zbog ovoga prvoga se broj kancera i dece rodjenje sa užasnim deformitetima povećao nekoliko puta. Ukucaj depleted uranium Iraq child, pogledaj fotografije i probaj nakon toga da zaspiš. Ja nisam mogao.
Ovo na kraju, za debate u medijima, i cveće na grobu ruskih opozionara. Šta briga one milione koje su Ameri pobili za to što će neki opskurni časopis ili Noam Čomski da to pomene, šta oni ili njihove porodice imaju od toga? A ti rusi opozicionari , njih desetina ili stotina što su završili na groblju su mogli da se ne bave politikom pa bi bili živi dok ova deca u Iraku koja se radjaju bez očiju, noseva, ušiju, sa pola glave, nisu imala izbor.

Ali šta vredi slepom opisivati boje.

Zasto toliko mrzite Ruse, i navijate da i dalje fasisticko-teroristicki rezim u Moskvi vlada nad njima?

Zasto ih toliko mrzite, zar vi niste kobajagi 'rusofili'?

Kakvi ste vi rusofili kada zelite da Rusima i Rusijom vladaju onakvi FSB banditi, mafijasi i diktatori? :dontunderstand:
Мораш да одвојиш русофиле од путинофила.
Такође, постоје различите групације русофоби, путинофоби, англофоби.

У суштини, не треба ти неко знање да би знао како треба да се геополитички поставиш ... само копираш државу која у главном граду има највећи храм који носи име руског свеца, једно време и највећи у свету ... то су Бугари.

Ако Бугари иду уз Трећи Рајх, трчи тамо и буди већи фашиста од њих (већа аутономија, сачуваћеш народ и друге мањине чак и Јевреје, а не јуденфрај Белград), ако Бугари иду под СССР контролу, лети у Москву и буду већи стаљиниста од њих (а не Југославија и усташки вођа Тито да ти црта мапу Србије), ако Бугари иду у НАТО и ЕУ, трчи тамо и не питај зашто.
Сутра ће ти исти Бугари да се приклоне Русима, и ти исти Руси ће много више поштовати њих, него нас. Ево живи били па видели.
Најбољи пример је Орбан, увео им санкције, а Руси више чине Мађарима, него нама.

Pre neki dan pričam ovde sa jednom ruskinjom i ona podrzava putina. Iz nemacke. Ne valjaju joj ukrajince. Da se vrate da grade zemlju. Rece ona iz nemacke.
Rusi vecinom dosta umisljena stoka. (Predrasuda, znam, ali prosto imaju taj imperijalni stav, kao ameri, samo izrecen na vise prostacki nacin)

Мораш да одвојиш русофиле од путинофила.
Такође, постоје различите групације русофоби, путинофоби, англофоби.

У суштини, не треба ти неко знање да би знао како треба да се геополитички поставиш ... само копираш државу која у главном граду има највећи храм који носи име руског свеца, једно време и највећи у свету ... то су Бугари.

Ако Бугари иду уз Трећи Рајх, трчи тамо и буди већи фашиста од њих (већа аутономија, сачуваћеш народ и друге мањине чак и Јевреје, а не јуденфрај Белград), ако Бугари иду под СССР контролу, лети у Москву и буду већи стаљиниста од њих (а не Југославија и усташки вођа Тито да ти црта мапу Србије), ако Бугари иду у НАТО и ЕУ, трчи тамо и не питај зашто.
Сутра ће ти исти Бугари да се приклоне Русима, и ти исти Руси ће много више поштовати њих, него нас. Ево живи били па видели.
Најбољи пример је Орбан, увео им санкције, а Руси више чине Мађарима, него нама.
Vala su i Bugari uspjesni u p.m. 😀

Ма то ове комуњаре праве ШАраду..Тито је хабсбурговац,ванбрачни Син Франца Јосефа лично..
Он уопште не почива у Београду..он је тамо у породичној гробници хабсбурговаца у Бечу.
svejedno, Srbija mu odaje najvece drzavne pocasti

Pre neki dan pričam ovde sa jednom ruskinjom i ona podrzava putina. Iz nemacke. Ne valjaju joj ukrajince. Da se vrate da grade zemlju. Rece ona iz nemacke.
Rusi vecinom dosta umisljena stoka. (Predrasuda, znam, ali prosto imaju taj imperijalni stav, kao ameri, samo izrecen na vise prostacki nacin)
Ja сам у Београду упознао доста Руса, али апсолутно нико није за Путина.
Опет за разлику од тебе не генерализујем тај народ и не мислим да су сви Руси против Путина. Генерализовање је одлика ћација.

Rusi su ovde OK, ja ih srećem relativno često ništa nisam primetio loše, iako se dosta ljudi žale na njihovo ponašanje.
Više mi smetaju kada odem na more, u Crnu Goru ili Grčku (mada ih tamo ređe srećem.) Baš su bahati a posebno su im nevaspitana deca. Ali, takvi su i drugi, Englzi (posebno oni), Italijani, prošle godine su nas maltretirali Česi. Možda je to sindrom odmora, platio sam 15 dana mogu da radim šta hoćem. NIšta ni mi nismo bolji.

Što se geopolitike tiče, ja, a i još neki moji poznanici, smo više razočarani . Zaglavili su u blatu Ukrajine, vode ovaj nepotrebni rat i barem da pobeđuju a ne ovako. Teško je biti njihov saveznik.

Ja сам у Београду упознао доста Руса, али апсолутно нико није за Путина.
Опет за разлику од тебе не генерализујем тај народ и не мислим да су сви Руси против Путина. Генерализовање је одлика ћација.
Generalizacija i predrasude su odlika svakog coveka, to su takozvane wahrnehmungsfehler, greske u percepciji. Jedino ako si robot, onda nemas predrasude.

I gde su ti ona 163 Nemca, jadniče? Čak ni ovaj pdf ne podržava tvoje afd smećarske izvore, ljudski odronu.
Taj pdf upravo potvrđuje stopu za Nemce:

männlich - 272 osumnjičena muškarca na 100.000 muške populacije.
weiblich - 60 osumnjičenih žena na 100.000 ženske populacije.
insgesamt - 163 je kombinovana stopa i ponderisani zbir za celu nemačku populaciju, jer muškaraca i žena nema istim brojem u istoj

Statistika je nedostižna nauka za klozetare, očito.

Back