Zasto toliko mrzite Ruse?

Ne bih rekao da si u pravu. Pogledaj samo koje su države deo EU i NATO, sve su suverene, uređene, sa jakim institucijama i visokim standardom. Nijedna nije ničija kolonija niti plen za eksploataciju. Naprotiv, to su zemlje koje odlučuju same o sebi jer imaju sistem, pravila i odgovornost.

Problem sa Rusijom je upravo u tome što nikada nije razvila institucije već neguje kult ličnosti. Kad se sve svodi na jednog čoveka, onda logično i postoji strah da će "sve pasti" ako car padne. To nije stabilna država, to je personalni režim.

Okretanje zapadu nije pitanje pokoravanja nego izgradnje uređenog društva gde se vlast kontroliše, a ne obožava. Nisu zapadne zemlje idealne, ali imaju temelj: institucije, sudove, slobodne medije. A dokle god se oslanjamo na "vođu" umesto na sistem, i mi i Rusi ćemo tapkati u mestu.

Tvoja poruka je toliko puna neistina da bih mogao pisati do sutra, ako bih hteo detaljno da odgovorim. Prvo je smešno što ti u isti koš stavljaš USA i Englesku sa npr Švedskom, Švajcarskom, Danskom... Porediš tri normalne države sa onima koji žive na ubijanju i pljačkanju drugih, krv im nije do ramena nego se kupaju u njoj , prebroj koliko su civila širom sveta pobili nakon 1945. Samo prebroj pa dodji da kažeś cifru.
Ti gledaš formu a ne suštinu . Šta mene boli patka ako ta Amerika ima slobodne medije ( ima ih al u khurcu) , sudove koji mogu da ponište odluku predsednika i slično kada ta ista država može sutra opet da mene ili tebe sprži u putničkom vozu, na radnom mestu, bilo gde, potpuno nekažnjeno? Evo sada bez ikakvog sudjenja, ikakvog dokaza,, prže ljude u čamcima u TUDJIM državama , kako se to zove, šta je to?
U Siriji i dalje uredno pljačkaju naftu.

www.middleeastmonitor.com/20241231-us-troops-continue-illegal-occupation-of-syrian-oil-fields-warns-minister/%3famp

O genocidu u Iraku da ne pričamo ili podržavanju Izraela da napravi svoj u Gazi.

Kako neko može njih da podržava a da se ne stidi onoga koga vidi u ogledalu? Ne mogu to shvatiti. Stvarno ne mogu.

Poslednja izmena:
Nit sam ih mrzela nit volela dok nisu počeli da se dovlače ovamo. Sad ih mrzim.
Nemam o njima ništa bolje mišljenje nego o avganistancima, sirijcima, indijcima,nepalcima i kojim sve još majmunima što su se dovukli

O čemu ti pričaš? Koja debilana.
Bogatstvo i visok standard ima Saudijska Arabija a srednjovekovna je despotija i to šerijatskog tipa.
Saudijska Arabija to ima samo i jedino zbog ogromnih nalazišta nafte. Ništa drugo.
Ovde je reč o izgradnji funkcionalnog sistema moderne pravne države, kao sve ostale zemlje srednje i južne Evrope, a to je sistem koji većini građana daje slobodu i priliku(ne garanciju) da žive dobar život. Kakvi izumi i industrijski giganti...
Od čega onda misliš da se živi dobar život bez jake industrije? Odakle novac i kapital? Da pada s neba?
Niko normalan ne očekuje da Srbija postane Singapur ili Norveška.
Ovo što ti mantraš je udbaška fatalistička glupost sa jedinim ciljem da drži ljude pokornim i bez ambicija na istoj frekvenciji sa "zapad nas mrzi...zato sedi gde si. "
Mene ni najmanje ne zanima kuda, gde i kome će da se prikloni Srbija. Samo repliciram na delulu objave koje mantraju kako je moglo ovo ili ono, a nikada nije.

A u njegovo vreme nije bila periferija? Lol

У његово време је трка кренула. Сви народи источне Европе су кренули у трку. Па су, тако, Пољаци сад једна од виђенијих нација у НАТО и ЕУ и врло респектабилан партнер у међународним односима. Такође су Чеси, Словаци, Словенци далеко одмакли. Румуни такође. Шугави Бугари нас шију по свим критеријумима.

У његово време је требало да се посади семе, а данас да се убирају плодови.

Ми смо засадили погрешно семе, па убирамо горке плодове.

Tvoja poruka je toliko puna neistina da bih mogao pisati do sutra, ako bih hteo detaljno da odgovorim. Prvo je smešno što ti u isti koš stavljaš USA i Englesku sa npr Švedskom, Švajcarskom, Danskom... Porediš tri normalne države sa onima koji žive na ubijanju i pljačkanju drugih, krv im nije do ramena nego se kupaju u njoj , prebroj koliko su civila širom sveta pobili nakon 1945. Samo prebroj pa dodji da kažeś cifru.
Ti gledaš formu a ne suštinu . Šta mene boli patka ako ta Amerika ima slobodne medije ( ima ih al u khurcu) , sudove koji mogu da ponište odluku predsednika i slično kada ta ista država može sutra opet da mene ili tebe sprži u putničkom vozu, na radnom mestu, bilo gde, potpuno nekažnjeno? Evo sada bez ikakvog sudjenja, ikakvog dokaza,, prže ljude u čamcima u TUDJIM državama , kako se to zove, šta je to?

www.middleeastmonitor.com/20241231-us-troops-continue-illegal-occupation-of-syrian-oil-fields-warns-minister/%3famp

O genocidu u Iraku da ne pričamo ili podržavanju Izraela da napravi svoj u Gazi.

Kako neko može njih da podržava a da se ne stidi onoga noga vidi u ogledalu? Ne mogu to shvatiti. Stvarno ne mogu.
lepo si to rekao, kako se bogati zapad, o njihovoj siledzijskoj politici mozemo do sutra.kakvi to podrzavaju u srb-glupi, bednici i kukavice.misle-ne mozemo protiv njih daj sve da im predamo.traze rudnike i izvore to valjda znamo.vrv i sume.traze sve.negde traze naftu, uvek nesto traze naravno.normalan covek ce da se bori pa kako bude, kukavica i poltron nece.znamo dobro sta rade kukavice i poltroni imamo ih u medijima svaki dan

У његово време је трка кренула. Сви народи источне Европе су кренули у трку. Па су, тако, Пољаци сад једна од виђенијих нација у НАТО и ЕУ и врло респектабилан партнер у међународним односима. Такође су Чеси, Словаци, Словенци далеко одмакли. Румуни такође. Шугави Бугари нас шију по свим критеријумима.

ne pricaj o sloveniji, znam odlicno kako je tamo.zdravstveni sistem je gori nego nas verovali ili ne.za ove ostale periferne zemlje eu ne znam ali cvrsto sumnjam da je bolje

У његово време је трка кренула. Сви народи источне Европе су кренули у трку. Па су, тако, Пољаци сад једна од виђенијих нација у НАТО и ЕУ и врло респектабилан партнер у међународним односима. Такође су Чеси, Словаци, Словенци далеко одмакли.
Uvek su bili ispred.
Румуни такође. Шугави Бугари нас шију по свим критеријумима.
ali ništa drastično. Nisu imali ratove, sankcije, skoro 20 godina ih pumpaju EU gibsima i gde je zapelo.

Da su Srbi inteligentna nacije to se ne iznova ponavljalo.

Porediš tri normalne države sa onima koji žive na ubijanju i pljačkanju drugih, krv im nije do ramena nego se kupaju u njoj , prebroj koliko su civila širom sveta pobili nakon 1945. Samo prebroj pa dodji da kažeś cifru.

Ja vreme računam samo od svog postojanja. Ne zanima me šta je bilo 1945 godine. Niti sam učestvovao niti me je neko pitao.

Inače, ne živi se u prošlosti nego u sadašnjosti.

Šta mene boli patka ako ta Amerika ima slobodne medije ( ima ih al u khurcu) , sudove koji mogu da ponište odluku predsednika i slično kada ta ista država može sutra opet da mene ili tebe sprži u putničkom vozu, na radnom mestu, bilo gde, potpuno nekažnjeno? Evo sada bez ikakvog sudjenja, ikakvog dokaza,, prže ljude u čamcima u TUDJIM državama , kako se to zove, šta je to?

Pa ako tražiš neku univerzalnu pravdu, to ćeš teško naći. Svet nikad nije bio ni fer ni čist, niti je to bajka gde su jedni "dobri", a drugi "zli". Sve što zameraš Americi, u istoj ili goroj meri važi i za Rusiju. Tamo se opozicioni lideri, novinari i tajkuni koji zasmetaju vlasti ne "sprže" iz drona već jednostavno nestanu, padnu sa balkona ili se "udave u kadi".

A što se tiče "pljačke nafte", pogledaj malo Afriku, gde Wagner drži kolonijalne rudnike i ubira danak kao u 19. veku. Kod nas je isto, NIS je praktično ruska firma koja crpi našu naftu, a podaci o zalihama su državna tajna. Znaš i sam šta to znači, da niko ne zna koliko su uzeli i odneli. Misliš da je to slučajno?

Dakle, nema nevinih. Sve velike sile funkcionišu po principu interesa i sile. Razlika je samo u tome što se na zapadu bar vodi neka debata, postoji sud i mediji koji mogu da postave pitanje. U sistemima poput ruskog, postavlja se cvet na grob onome ko ga je postavio.

ne pricaj o sloveniji, znam odlicno kako je tamo.zdravstveni sistem je gori nego nas verovali ili ne.za ove ostale periferne zemlje eu ne znam ali cvrsto sumnjam da je bolje

Да не причам о Словенији године 2025? И то зато што ти одлично знаш какав је тамо здравствени систем, јер си га, можда, осетио на својој кожи или кожи ближњег?

Године 2025. не морамо о нечему да причамо само ако смо имали лична искуства, већ можемо о нечему да причамо и на основу истраживања која свако од нас може да направи преко интернета.

Опет, имао сам и имам одговарајућу сарадњу са Словенијом (чак и део даље фамилије), те, ако је то критеријум, то би ме квалификовало да је поменем, па, опет, мислим да то није критеријум, већ је истраживање преко интернета прави начин за дискусију на форуму.

Словенија сасвим добро напредује за малену земљу и очувала је свој идентитет. Можемо само да завидимо становницима Словеније.

2025 godina

Srbi nemaju svest o životnoj sredini, smeće svugde, leševe po rekama, sve živo je zagađeno i usrano.

Stopa zaposlenosti 51.5%, verovatno najniža u Evropi. Retko ko ne mulja, ne radi na crno, potkrada državu na ovaj ili onaj način. Političari ili običan "narod" svi to rade. Na kraju krajeva, političari i jesu ogledalo nacije.

Jednostavno nema tu pomoći. Gomila hajdučije, divljaka, lopova i lažova.

Nikad neće biti civilizovana država

Да не причам о Словенији године 2025? И то зато што ти одлично знаш какав је тамо здравствени систем, јер си га, можда, осетио на својој кожи или кожи ближњег?

Године 2025. не морамо о нечему да причамо само ако смо имали лична искуства, већ можемо о нечему да причамо и на основу истраживања која свако од нас може да направи преко интернета.

Опет, имао сам и имам одговарајућу сарадњу са Словенијом (чак и део даље фамилије), те, ако је то критеријум, то би ме квалификовало да је поменем, па, опет, мислим да то није критеријум, већ је истраживање преко интернета прави начин за дискусију на форуму.

Словенија сасвим добро напредује за малену земљу и очувала је свој идентитет. Можемо само да завидимо становницима Словеније.
slovenija ne napreduje nikako, sad tamo ima struja koje su protiv eu.nisu sacuvali identitet, nista svoje vise nemaju, pokupovali stranci sve.jel si preko neta istrazio da rusi gladuju i da su srecni kad imaju da pojedu jedno jaje na dan, tako pisalo na netu

2025 godina

Srbi nemaju svest o životnoj sredini, smeće svugde, leševe po rekama, sve živo je zagađeno i usrano.

Stopa zaposlenosti 51.5%, verovatno najniža u Evropi. Retko ko ne mulja, ne radi na crno, potkrada državu na ovaj ili onaj način. Političari ili običan "narod" svi to rade. Na kraju krajeva, političari i jesu ogledalo nacije.

Jednostavno nema tu pomoći. Gomila hajdučije, divljaka, lopova i lažova.

Nikad neće biti civilizovana država
Do sistema je. =U= dbaski sistem bi i od Norveske napravio to.

Do sistema je. =U= dbaski sistem bi i od Norveske napravio to.
Nije. Srbistanci i kad odu u bolji sistem nastave po starom.

1000037052.jpg

Po kriminalu i zločinima zamalo u rangu divljaka sa Bliskog Istoka i Magreba.

slovenija ne napreduje nikako, sad tamo ima struja koje su protiv eu.nisu sacuvali identitet, nista svoje vise nemaju, pokupovali stranci sve.jel si preko neta istrazio da rusi gladuju i da su srecni kad imaju da pojedu jedno jaje na dan, tako pisalo na netu

Преко нета можда пише да Руси гладују и имају један боршч на дан, али има и других података о Русији, тако да можемо да правимо селекцију текстова.

Словенија напредује. Нису изгубили идентитет. Зашто мора нека фабрика у Словенији да буде у власништву неког Словенца? Какве везе има да ли је власник Словенац, Чех, Мађар, Немац, Американац или Рус?

Ko zna sta je sve uracunato u taj prosek. Verovatno i siptari s Kosova i tako ti.
Kocobo je Srbija, ne

Srbe i ostale balkanske nesrećnike Nemci nazivaju KANAKEN. Potpuno isto kao Turke, Marokance, Sirijce, Avganistance... Ne razlikuju ih po izgledu, "kulturi", kriminalu i ostalom.

Taj izraz nije postojao do sedamdesetih godina, dok nisu došli tamo pa ih ovi upoznali.

Srbija je izgubila Kosovo i propustila EU integracije i postala izolovana koruptivna kolonija zbog ruskog uticaja.

Da nismo imali taj negativan uticaj, sad bi bili poštovana država zapada sa svim teritorijama i dobrim standardom.

Naravno, to ne znači da se Rusi mrze kao narod, narod je uvek ok, oni su vrlo slični nama i tu nema nikakvih konflikata, problem je uvek režim, koji je u njihovom slučaju odlučio da idu azijskim putem dok smo mi bili i ostali država zapadnog sveta. Prosto putevi su nam se razišli i to je to.
Srbija NIJE izgubila KiM jer je oko 100 svetskih država protiv priznanja lažne države na teritoriji Srbije i par EU članica takođe.I na zapadu imaš korupciju ali se drugačije zove,tamo je zovu lobiranje,nemoj da si "naivan" po tom pitanju.Tvoji zapadni bogovi su rešili da nam otmu deo teritorije i Rusi tu nisu baš ništa krivi.Lobisto.

Back