Zasto toliko mrzite Ruse?

Zasto toliko mrzite Ruse, i navijate da i dalje fasisticko-teroristicki rezim u Moskvi vlada nad njima?

Zasto ih toliko mrzite, zar vi niste kobajagi 'rusofili'?

Kakvi ste vi rusofili kada zelite da Rusima i Rusijom vladaju onakvi FSB banditi, mafijasi i diktatori? :dontunderstand:
Можда си ти и у праву. Можда заиста постоје у Русији људи, који би боље водили русску федерацију и боље, ефикасније и ефектније хебали нану западу. Но, све у свему, ти си огорчени мали дечко, без икакве представе о свету око себе, о српству, српској идеји и српским заветима.

kako su tek ziveli pod jeljcinom kad su mislili da su prijatelji amerima..pamte oni dobro to rasulo i svesni su sta je putin uradio za zemlju, zato ce da vlada dozivotno.ja samo ne znam sta je jos potrebno da nam zapad uradi da se okanemo eu integracija-doduse sad velika vecina ljudi nije za to.ljudi prosto nece da im zapad pustosi zemlju, da rade u rudnicima i celu platu trose na vodu, struju i parizer.opasno su se nameracili na rudnike i izvore

Боље да су гледали да изграде систем у коме владају институције,

уместо што су изградили систем у коме зависе од владара, био то Јељцин или Путин.

Боље да су гледали да изграде систем у коме владају институције,

уместо што су изградили систем у коме зависе од владара, био то Јељцин или Путин.
nema toga nigde, ni u usa.evo tramp radi sta hoce.ja se iskreno nadam u napredak AI-ja.da preuzme te stvari.da kontrolise, institucije, trgovinu, bukvalno sve.matematicki precizno.bice bice.samo sto mi jbg necemo da docekamo

nema toga nigde, ni u usa.evo tramp radi sta hoce.ja se iskreno nadam u napredak AI-ja.da preuzme te stvari.da kontrolise, institucije, trgovinu, bukvalno sve.matematicki precizno.bice bice.samo sto mi jbg necemo da docekamo

Не ради шта хоће.

Нпр. не може да смени председника Федералних резерви Пауела.

А ево одлука које су му пале на суду.

које трампове одлуке су пале на суду?

ChatGPT said:​

Ево неколико примера судских одлука које су пале на Трампове мере / политику — значајни случајеви где су судови блокирали или поништили његове одлуке:

Примери Трампових одлука које су поништиле судови​

1. Ограничење азила због породичног насиља и банди
    Трампова администрација је у једном тренутку одлучила да жртве породичног насиља и насиља од стране банда неће моћи да траже азил у САД-у. Федерални суд је ту политику поништио, уз образложење да таква мера крши америчке и међународне законе. CNBC
  2. „Title 42” политика
    Ово је политика која је омогућавала брзо враћање илегалних миграната на граници, на основу аргумената о јавном здрављу током пандемије. Суд је у једном тренутку поништио Title 42, тврдећи да није доказано да политика има нужне здравствене користи, и да доноси велике штете. The Washington Post
  3. Политика која забрањује азил за Централноамериканце који прелазе кроз треће земље
    Суд је поништио привремену или сталну меру по којој је тражиоцима азила из Хондураса, Ел Салвадора, Гватемале и других земаља одбијан азил ако прво нису покушали да траже азил у земљама через које су пролазили. Судови су рекли да је кршење закона о административним процедурама (неонајављивање промене, etc.). The Washington Post
  4. Ограничење изборне дисквалификације на основу 14. амандмана (insurrection clause)
    Била је покушана дисквалификација Трампа на одређеним државним гласачким листама на основу 14. амандмана (забране особама које су "учествовале у побуни" да обављају функције). Врховни суд САД је пресудио да државе не могу ту дисквалификацију да спроводе — то је искључива надлежност Конгреса. Wikipedia+1
  5. Ограничења да федерални суди издају националне забране (nationwide injunctions)
    Врховни суд је донио одлуку да појединачни судови (федерални судови) не могу давати забране које се примењују на целу земљу сваки пут, већ само на стране које су укључене у конкретан случај. Ово је утицало на више Трампових политика, јер су судови често блокирали његове мере националним наредбама. Al Jazeera+1

Ако хоћеш, могу направити списак „свих“ важних случајева где је Трампове одлуке суд понишио, за бољу слику — да ли желиш?

tamo se demokrate i republikanci smenjuju mnogo cesto, taman posla da moze da im se preokrece zemlja na svake cetiri god.imaju i ove ultra bogate.komplikovana stvar.uglavnom ne moze niko da funkcionise na taj nacin sem njih.evo u francuskoj kog vlada, sta su uradili sa lepen.eu je kolonija.pa rumunija.

gospodo iz opozicije, posto se zalazete za vladavinu prava i postovanje institucija, jel vam znaci nesto hebeni ustav?sta pise tamo za kosovo?zamislite da u americi tako gaazite ustav sta bi vam se desilo
Nista pametnije nisi smislio, pa nas optuzujes da smo mi potpisali brisleski sporazum, prihvatili Ohridski francuskonemacki plan, dali siptarima 4 srpske opstine, tablice, pozivni broj, Gazivode, postu i sve ostale srpske institucije?

Бочка, басс, колбасeр
Бочка, басс, басс, колбасeр
Бочка, басс, колбасeр
Голый, голый, колбасeр
Бочка, басс, колбасeр
Бочка, басс, басс, колбасeр
Бочка, басс, колбасeр
Голый, голый, колбасeр
Голый
А мнe мама говорила, колбасeры это сила

Ne bih rekao da si u pravu. Pogledaj samo koje su države deo EU i NATO, sve su suverene, uređene, sa jakim institucijama i visokim standardom. Nijedna nije ničija kolonija niti plen za eksploataciju. Naprotiv, to su zemlje koje odlučuju same o sebi jer imaju sistem, pravila i odgovornost.

Problem sa Rusijom je upravo u tome što nikada nije razvila institucije već neguje kult ličnosti. Kad se sve svodi na jednog čoveka, onda logično i postoji strah da će "sve pasti" ako car padne. To nije stabilna država, to je personalni režim.

Okretanje zapadu nije pitanje pokoravanja nego izgradnje uređenog društva gde se vlast kontroliše, a ne obožava. Nisu zapadne zemlje idealne, ali imaju temelj: institucije, sudove, slobodne medije. A dokle god se oslanjamo na "vođu" umesto na sistem, i mi i Rusi ćemo tapkati u mestu.
Bravo.
Ne bih imao šta dodati samo još jednom citirati suštinu koja dok se ne shvati, efektivno će voditi ks i držati Srbiju na dnu:
Okretanje zapadu nije pitanje pokoravanja nego izgradnje uređenog društva gde se vlast kontroliše, a ne obožava. Nisu zapadne zemlje idealne, ali imaju temelj: institucije, sudove, slobodne medije. A dokle god se oslanjamo na "vođu" umesto na sistem, i mi i Rusi ćemo tapkati u mestu.

opozicija i vucic su ista stvar, tu se radi samo o tome ko ce da bude u boljoj prilici da pljacka.a za to sto si naveo videli smo kako je opozicija reagovala-nikako.znamo svi da bi to isto radila tepicka i djilas.totalno jasna stvar.

Objava je teška glupost. Srbija je oduvek bila na dnu, ekonomski i tehnološki šupak Evrope.

To će uvek i biti.

Анте Марковић нам је то, одавно, предвидео.

images

473044582_623988000316046_646507128602063760_n.jpg

Zasto toliko mrzite Ruse, i navijate da i dalje fasisticko-teroristicki rezim u Moskvi vlada nad njima?

Kakvi ste vi rusofili kada zelite da Rusima i Rusijom vladaju onakvi FSB banditi, mafijasi i diktatori? :dontunderstand:
Srbi su rusofili samo, i samo, zato sto u nasim glavama postoji logika da ako nas je NATO bombardovao (zbog nase gluposti i kratkovidosti), a Rusi nisu, a Rusi sada ratuju protiv NATO(iako ratuju protiv pravoslavne brace, a u njihovim iluzijama biju svetsku bitku), e onda cu ja da budem za Ruse ma sta oni radili.

Да су најбитнији политичари у Србији 1990. године схватили да је Берлински зид пао,

данас би Србија изгледала сасвим другачије. Много боље од овога данас.

Шире мишљење да би тактика кишне глисте донела благостање. Што је најцрње и сами у то верују.

ево само од данас две тактике кишне глисте

Vučić nakon sastanka sa Fon der Lajen: "Za Srbiju je članstvo u EU strateško opredeljenje, to se neće menjati do sledećih izbora"​

"NE MOGU DA TVRDIM DA JE TO RUSKA SLUŽBA" Vučić o kampu kod Loznice: Utvrdili smo prisustvo trojice ruskih državljana​

ево само од данас две тактике кишне глисте

Vučić nakon sastanka sa Fon der Lajen: "Za Srbiju je članstvo u EU strateško opredeljenje, to se neće menjati do sledećih izbora"​

"NE MOGU DA TVRDIM DA JE TO RUSKA SLUŽBA" Vučić o kampu kod Loznice: Utvrdili smo prisustvo trojice ruskih državljana​

Да, а то је само епизода.

Да су најбитнији политичари у Србији 1990. године схватили да је Берлински зид пао,

данас би Србија изгледала сасвим другачије. Много боље од овога данас.
Berlinski zid pada, varsavski se pakt rusi, a sovjetski savez raspada, svi narodi hrle ka zapadu i sklanjaju se pod NATO i EU kisobran, a sta radi Srbija? U smrtonosnom zagrljaju ruske komunisticke anakonde iz Kremlja, ostaje iza svih, slepa, i nemocna da se iz zagrljaja iscupa. I dan danas dobijamo po usima zbog pogresnih odluka, a i dalje nam nije jasno.

Zato sto je jedina prihvatljiva ruska drzava za zapad raspnadnuta uboga drzava, dosta puta koz istorijupotvrdjeno.
Sami ste otvarali teeo podeli Rusije.

Back