Zasto toliko bogova ?

Prvo, sebe nemožeš ravnati sa Bogom, prema tome zato ne razumeš ništa, ni šta je Bog, ni zašto su ljudi ratovali iz pogrešnih ubeđenja.

Nesmatraj za sebe da si suviše pametan. :)

ne smatram se suvise pametan niti sam, zato sto ste vecina vas veoma ograniceni i zatucani.raligija je filozofija teologja je nauka koja proucava religiju, drustvena nauka, podgrupa filozofije tako da ti na religiju posmatras iz vernickog aspekta a ja iz naucnog i zato ti i ja ne mozemo nista da diskutujemo :)

Ali da li se misli na jedan u smislu aritmetike: Aritmetika je grana matematike koja proučava računske operacije s brojevima. Dolazi od grčke riječi arithmetike, koja se sastoji od riječi: arithmos (broj) i techne (umijeće).
Četiri su osnovne računske operacije:
zbrajanje
oduzimanje
množenje i
dijeljenje

ili geometrije Geometrija (grč. γεωμετρία; geo = Zemlja, metria = mjerenje) je grana matematike koja se bavi matematičkom formalizacijom i proučavanjem raznih tipova prostora.
U antičko doba vrhunsko djelo geometrije Euklidovi su "Elementi" koji su posvećeni aksiomatskom pristupu tzv. euklidske geometrije. Osnove tzv. projektivne geometrije su također započete u antičko doba, što je poznato iz radova Pappusa.Osnovni pojmovi geometrije su: točka, pravac, ravnina i prostor.
Pošto je Bog tvorac neba i zemlje (prostora) mi bi na njega trebali primeniti geometriju a ne aritmetiku, dakle tačka nema dimenziju i to je 0, prava ima samo dužinu i to je 1. ravan ima dužinu i širinu a to je 2. i kocka ima širinu, dužinu i visinu i ona je 3....problem je samo u tome što bilo koja može stati beskonačno puta u sledeću, beskonačno mnogo prava ide u ravan, međutim kad bi neko rekao da ravan nije isto što i beskonačno mnogo prava on bi pogrešio jer RAVAN JESTE BESKONAČNO MNOGO PRAVA! ;)

Si ti pijan? Bog umire???

Ne ja nego pisci evandjelja jer bog pati,umire,uskrsava...

- - - - - - - - - -

Daleko bi mu bolje bilo da je pijan.

Ali ne, on ne robuje Bibliji ali zato kadi kraljici nebeskoj i ljeva joj naljeve.
.....Čitaj ovde.... .

Pijan nije loše biti ako se otrezniš no tebi nikako to da pođe za rukom..

Nisi čuo za Isusa boga koji pati,umire i uskrsava?

Što ti uopće radiš na religiji kad nisi čuo za Isusa?

Svatko ima svoje teze .

Evo jedne moje. Devica (ljudska duša) oplođena Duhom Svetim, rađa Bogomladenaca (malog boga) a naravno da je i pre i posle toga ostala devica jer je ona nematerijalna duša...i sve to nema veze sa Marijom (pizdarijaom) i sa njenim kresanjem sa nekim gardistom Panderasom, kao šro ni bog Tor oličen u pričama o Marku Kraljeviću nema veze sa poturicom i vazalom Markom Mrnjavčevićem...al narod je sklon profanizovanju uzvišenih istina. ;)

Evo jedne moje. Devica (ljudska duša) oplođena Duhom Svetim, rađa Bogomladenaca (malog boga) a naravno da je i pre i posle toga ostala devica jer je ona nematerijalna duša...i sve to nema veze sa Marijom (pizdarijaom) i sa njenim kresanjem sa nekim gardistom Panderasom, kao šro ni bog Tor oličen u pričama o Marku Kraljeviću nema veze sa poturicom i vazalom Markom Mrnjavčevićem...al narod je sklon profanizovanju uzvišenih istina. ;)

Djevica je Mem ili primordijalne vode elemenat a Ruah je duh(zrak) nad vodama koji ju oplođuje i nastaje svjetlost svijeta.

To je misterij postanka iz biblije prenesen u evandjelja preko priče Marija i Isus..

NEMA DRUGOG BOGA - OSIM - Jahve!
Svi ostali su lažnjaci, izmišljotine ljudi.

PONOVLJENI ZAKON 4,35
Tebi je to pokazano da znaš da je Jahve pravi Bog i da nema drugoga uz njega.
1. KRALJEVIMA 8,60
ne bi li tako svi narodi zemlje spoznali da je Jahve jedini Bog i da nema drugoga.
IZAIJA 45,5
Ja sam Jahve i nema drugoga; osim mene Boga nema. Iako me ne poznaš, naoružah te:
IZAIJA 45,6
nek` se znade od istoka do zapada da izvan mene sve je ništavilo." Ja sam Jahve i nema drugoga;
IZAIJA 45,14
Ovako govori Jahve: "Ratari Egipta i trgovci Kuša, i Sebejci, ljudi rasta visoka, prijeći će tebi i tvoji će biti; za tobom će ići okovani, tebi će se klanjati i molit će ti se: `Jedino je kod tebe Bog, nema drugoga; ništavni su bogovi.`
IZAIJA 45,18
Da, ovako govori Jahve, nebesa Stvoritelj - on je Bog - koji je oblikovao i sazdao zemlju, koji ju je učvrstio i nije je stvorio pustu, već ju je uobličio za obitavanje: "Ja sam Jahve i nema drugoga.
IZAIJA 45,21
Objavite, iznesite svoje dokaze, svjetujte se zajedno: tko je to od davnine navijestio i od tada prorekao? Nisam li ja, Jahve? Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema.
IZAIJA 45,22
Obratite se k meni da se spasite, svi krajevi zemlje, jer ja sam Bog i nema drugoga!
IZAIJA 46,9
sjetite se prošlosti pradavne: ja sam Bog i nema drugoga; Bog, nitko mi sličan nije!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nema drugoga Boga!
Nema boga SD.
Nema boga Isusa.

NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ

Marko 12,29
Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini.
MARKO 12,32
Nato će mu pismoznanac: "Dobro, učitelju! Po istini si kazao: On je jedini, nema drugoga osim njega.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Isus sam kaže da On - Isus - nije Bog.
Isus sam kaže da postoji samo Jedan Jedini Bog - TAJ JE JAHVE!

Back