gost 270414
Veoma poznat
- Poruka
- 13.578
BOG JE JEDAN!Nikakav mi odgovor nisi dao.
Bog je JEDAN ili ih ima vise ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
BOG JE JEDAN!Nikakav mi odgovor nisi dao.
Bog je JEDAN ili ih ima vise ?
Da, samo su tumačenja različita, zbog skladnosti verskih zajednica i Božije promisli.Svi pisu sve.
Znaci BOG JE JEDAN ZA SVE

Da, samo su tumačenja različita, zbog skladnosti verskih zajednica i Božije promisli.![]()
Zbog okupljanja sveg naroda i civilizacije. Svako shodno svojoj Naciji i području na kome žive, kao i Božije Promisli, koje svaka vera po svom rasporedu i ulozi čini sklad na spasenje sveopšteg čovečanstva.Mozda nije u redu ali ajde jos jedno pitanje : zasto toliko verskih zajednica ?

Pretpostavite da postoji jedan Bog (radi diskusije)...
i pretpostavite da postoji Sotona - ličnost koja je odlučila da napravi pobunu protiv AUTORITETA STVORITELJA.
Da li je teško razumeti da je Sotona & Co. proizvođač mnogih lažnih religija (falsifikata)?
Ako pogledate biblijski crtani Prince of Egypt, videćete da su svi glavni bogovi Egipta ćutali pred biblijskim Bogom - JHVH!
...

Heh, pa i Isus Hrist je težio tome, i teži... Jedna vera i jedna Crkva.Ako i postoji bog onda treba da postoji SAMO JEDAN i SAMO JEDNA RELIGIJA ZA SVE.
Zbog mnostva religija su se i ratovi vodili

BOG JE JEDAN!
Znaci bilo je jos bogova "glavnih" i onih sporednih ?
A glavni od najglavnijih je bio taj JHVH [ne znam sta znace ova cetiri slova]
ne nije, svaka religija ima drugacije shvatanje Boga, svako ima svog Boga i svako tvrdi da je njihov Bog onaj pravi. Zbog cega su se vodili krtaski ratovi? mislim znamo svi da je zbog plena ali su se kao vodili da bi istrebili one koji ne veruju u njihovog Boga.

Razumi razliku između Boga i čoveka.![]()

Prvo, sebe nemožeš ravnati sa Bogom, prema tome zato ne razumeš ništa, ni šta je Bog, ni zašto su ljudi ratovali iz pogrešnih ubeđenja.ne mozes vrsiti komparaciju necega sto je materijalno i necega sto je "duhovno", vecina ljudi na ovim prostorima veruje u religiju koju im okolina namece bez ikakvih pitanja uzmi lepo bibliju procitaj uzmi kuran itd i onda ces mozda shvatiti nesto i neces slepo verovati propovedanjima. svako ce ti prepricati tu knjigu onako kako je on razumeo i ti ces da mu verujes to je idiotizam..![]()

Ako sam dobro razumeo bog je JEDAN i ondase vera, religija, crkva........racva na milion stvari.
Zato postoji pojam hiljadu bogova a ustvari je jedan ako uopste i postoji.
Jel sam dobro rekao ?
Razumi razliku između Boga i čoveka.![]()
kad se kaže da je bog jedan ne misli se na određeni entitet ili božansku individuu, biće ograničeno vremenom i prostorom koje u istom deluje, stvara, uništava itd.
A to je ono što ni veliki vernici ovde ne razumeju, te se nisu makli od antropološkog shvatanja boga karakterističnog za sve prehrišćanske religije uključujući i stari zavet koji transcendentnost božanstva ideološki samo nazire ali je u problemu sa samim sobom
i ja to kao nevernik ovde moram da ističem, nešto što bi za vernika moralo biti činjenica koja se podrazumeva, ne, krstarica vernici se ne miču od čike koji maše čarobnim štapićem i stvara svet u 7 dana
A gdje kad se kaže?
Zašto generaliziraš?
Kazati ima za sobom uvijek kontekst a konteksta je mnogo.
Mozda nije u redu ali ajde jos jedno pitanje : zasto toliko verskih zajednica ?
Sad ce sve filozofi da ti odgovaraju! Znas jedan nije jedan,vec kako ga zamislis ti!Taj jedan moze biti i mnogo i malo i nula i kvadrat i trougao.Sta si zamislis,to ti je!
Si ti pijan? Bog umire???Bog i čovjek nemaju nikakve razlike.Oboje pate,umiru uskrsavaju..
Kao ateista moram da pitam : zasto ima toliko bogova ?
Ako se kaze da je bog jedan koji je na ovaj ili onaj nacin napravio zivot na zemlji onda znaci da je JEDAN
Citam ovde na forumu da ima oko hiljadu bogova pa ne razumem ?
Dal su svi oni seli za jedan okrugli sto i dogovorili se ?
Dakle, jedan ili hiljadu, pojasnite vernici, izvolite![]()
Si ti pijan? Bog umire???