Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.059
Kako da nemogu?
A kad kucka ima 7 kucica a neka i 14 ?

A kad kucka ima 7 kucica a neka i 14 ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Popis plemena iz Otkrivenja 7:4-8 razlikuje se od uobicajenog popisa izraelskih plemena (4. Mojsijeva 1:17, 47).
Očigledno svrha ovog popisa nije ukazati na doslovne Jevreje po njihovim plemenima, već pokazati da duhovni Izrael ima sličnu organizacijsku strukturu.
Nije niš novo da Jevrejsku doktrinu kršćani navlače na svoj mlin..
"Јер који су по телу телесно мисле, а који су по духу духовно мисле".
Subota nikada nije bila sen hrista nego znak stvaranja. Da ljudi nisu zgresili i danas bi subotu svetkovali.
Subote o kojima Pavle ovde govori su 7 praznicne subote i sve ove ceremonije koje su ukazivale na Hrista.
Ali ne sedmicna subota koja je deo moralnog zakona koju su jevreji posebno svetkovali.Pogeldajte stihove ovako.
3 Mojsijeva 23 glava 7,8,21,25,28,35,36, stih.
Ovi dani odmora jevrejski subote su bili praznici slavili su se osim subota Gospodnjih
3 Mojsijeva. 23.38.
Na to misli Pavle ne na sedmicnu subotu.
Ona je kao dei Bozjeg zakona nedeljiva i jevreji ju nisu svetkovali li radi Hrista vec radi stvaranja.
2 Mojsijeva 20. 8-11.
Pa ako pravo slavis Boga onda je bitno koji dan slavis.
A to je onaj koji je Bog odredio.
Inace nisi pravi pravoslvac.
Ovde nikome nije problem nedelja.
Nego zapovest Bozja o suboti koja nemoze da se ukida.
A ako neko hoce da slavi nedelju radi cega god, neka cini kako mi volja.
Hrišćani su oni koji slede Hrista, zato daj da vidimo šta Hristos kaže: "Nemojte misliti dа sаm došаo dа ukinem Zаkon(Toru, 5 Mojsijevih knjiga), već dа gа ispunim. Zаistа vаm kаžem dа dok su nebesа i zemljа, slovo jedno ni tаčkа jednа neće se ukinuti iz Zаkonа ili Proročkih knjigа dok se sve ne ispuni. I ko prestupi i nаjmаnju reč iz tih zаpovesti i tаko nаuči druge, ništаvnim će se zvаti u cаrstvu nebeskom. A ko ispuni i pouči, velikim će se zvаti u cаrstvu nebeskom." (Matej 5,17-18)Pitanje subote i nedelje se već duze vreme postavlja od strane samozvanih tumača svetog Pisma: “Kako to da hrišćani ne svetkuju subotu, nego svetkuju nedelju kad u Deset bozijih zapovesti piše...” itd.
Prvo: Hrišćani veruju da je Hristos uspostavio Novi Zavet ili bolje svezu između Boga i ljudi, stoga više ne slede stari Zavet ni u čemu, pa ni u poštovanju subote. Ovo pak ne znači da Stari Zavet nema svoju ulogu u spasenju. Na njega se gleda kao na pripremu dolaska Hristovog, prvo kao spasitelja, a zatim i kao sudije na kraju istorije. Na taj način se gleda i na subotu: kao prasliku spasenja i vaskrsenja.
A gde piše u Starom Zavetu da se pod preljubom nije smatralo to što je Isus naglasio?Čini se da oni koji navode deset Bozijih zapovesti zaboravljaju da je Hristos rekao da je onaj ko samo pogleda drugu zenu vec ucinio preljubu, a o krađi i drugim gresima i da ne govorimo. Hristos je mnogo vise produbio Zapovesti načinivši od njih veliki zadatak za ljudski rod. A ko ga moze ispuniti?
Pa naravno da treba. Uostalom, zašto nam Bog ne bi rekao..."svetkujte sedmi dan do Isusovog dolaska, a onda slavite dan kada je vaskrsao." Zašto sam Isus to nije naglasio? Zašto to nige ne piše u Svetom Pismu? Zašto da se oslanjamo na ono što je ljudsko?E sada, Hristos jeste postovao subotu da ne bi imao greha pred Jevrejima, ali su ga oni opet uhvatili i osudili.
I nije se tu sve završilo, koliko ja znam. Hristovi sledbenici (apostoli i njihovi učenici) behu proganjani i ubijani, ali srećni i radosni jer je Hristos vaskrsao. I to treći dan po pismu-u nedelju. Ima li šta radosnije? I da li onda treba svetkovati subotu?
Ja tebi postavljam kontra pitanje. Da li bi svetkovanje nedelje išta značilo prvim hrišćanima, koji su morali da se sklanjaju i kriju od progonitelja? Gde bi se oni sklanjali i kako ako bi svetkovali nedelju?Drugo razmislite da li bi svetkovanje subote išta značilo prvim hrišćanima, koji su morali da se sklanjaju i kriju od progonitelja? Gde bi se oni sklanjali i kako ako bi svetkovali subotu? Naime, zar ne bi bilo čudno što tamo neki Jevreji ne idu u Hram već se okupljaju po kućama? Na kraju vaskrsenje je velika pobeda nad smrću, mnogo veća nego izlazak Jevreja iz Egipta.
Mislim da je ovo gledište na osnovu svega, sem na osnovu Svetog Pisma. Niko ne brani ljudima da se mole Bogu nedlejim, kao ni ponedeljkom, utorkom i td... Ovde se kaže da postoji dan koji je Bog namenio da se svetkuje...o čemu nedvosmisleno govori Sveto Pismo. Mi možemo da se hvatamo spisa nezavisnih od Biblije, ali je pitanje koliko smo onda ozbiljni.I opet: Hrišćani nedeljom molitveno slave POBEDU NAD SMRĆU I GREHOM. Zato se hrišćani i okupljaju tog dana na molitve u crkvama. A ako se pogleda i malo dublje u zivot Crkve, moze da se uoci da se proslavlja i svaki dan. Posebno u manastirima.
Ovako ja gledam na to pitanje na osnovu čitanja Svetog Pisma i različitih knjiga koje su pisale o toj temi.
Jer je Isus jagnje koje je platilo grehe. Ostali sitem žrtvovanja je vezan za Hram koji dans ne postoji, U skoroj budućnosti će se Hram ponovo izgraditi i prinositi žrtve.ako je Zakon Boziji nedeljiv onako kako ti kazes zasto se onda ne zrtvuju mladi jaganjci?
To je stvar pojedinca. Mi danas sa naučnog aspekta vidimo da je to higijenski ispravno. A to što je izabrani narod(Izrael) bio obavezan da se obrezuje je zbog toga što je to bio jedan od uslova da se sklopi savez sa Bogom.Ili zasto se ne obrezujemo?
Gde apostoli govore da zakon više ne treba slediti?I ako apostoli na svom prvom saboru doslovce govore o tome da Zakon ne treba više slediti (ne izdvajajući subotu ili deset Bozijih zapovesti) da li to onda znači da su svi hrišćani do tvog rođenja ili bolje da kazem rođenja Helen Vajt ili Čarlsa Tejz Rasela nisu spaseni? Da su onolike ljudske zrtve date u odbranu Hrista i hrišćanstva uzalud? Hmmmmm!![]()
Pa da bi cinio dobra djela treba da postujes zapovijesti Bozije. A jedna od njih kaze da se svetkuje subota.
Papstvo je stvorilo nedelju. A sta kazu stari pravoslavni duhovnicari za papu?
Odakle ti ideja da je papstvo stvorilo nedelju? Neki dokazi o tome? I pravoslavna crkva slavi nedelju kao sedmi dan. Cak i neke sekte slave nedelju kao sedmi dan, recimo Jehovini svedoci.
Mi ovde govorimo o onima koji poznaju i znaju.
Sta ce biti sa onima koji znaju a ne cine?
A sta ce biti sa onima koji neznaju?
Od svakoga ce se traziti koliko mu je dato.
Da li ti je poznata Isuova prica o talantima:
14 Jer kao što čovek polazeći dozva sluge svoje i predade im blago svoje;
15 I jednom, dakle, dade pet talanata, a drugom dva, a trećem jedan, svakom prema njegovoj moći; i otide odmah.
16 A onaj što primi pet talanata otide te radi s njima, i dobi još pet talanata.
17 Tako i onaj što primi dva dobi i on još dva.
18 A koji primi jedan otide te ga zakopa u zemlju i sakri srebro gospodara svog.
19 A po dugom vremenu dođe gospodar tih sluga, i stade se računati s njima.
20 I pristupivši onaj što je primio pet talanata, donese još pet talanata govoreći: Gospodaru! Predao si mi pet talanata; evo još pet talanata ja sam dobio s njima.
21 A gospodar njegov reče mu: Dobro, slugo dobri i verni! U malom bio si mi veran, nad mnogim ću te postaviti; uđi u radost gospodara svog.
22 A pristupivši i onaj što je primio dva talanta reče: Gospodaru! Predao si mi dva talanta; evo još dva talanta ja sam dobio s njima.
23 A gospodar njegov reče mu: Dobro, slugo dobri i verni! U malom bio si mi veran, nad mnogim ću te postaviti; uđi u radost gospodara svog.
24 A pristupivši i onaj što je primio jedan talanat reče: Gospodaru! Znao sam da si ti tvrd čovek: žnješ gde nisi sejao, i kupiš gde nisi vejao;
25 Pa se pobojah i otidoh te sakrih talanat tvoj u zemlju; i evo ti svoje.
26 A gospodar njegov odgovarajući reče mu: Zli i lenjivi slugo! Znao si da ja žnjem gde nisam sejao, i kupim gde nisam vejao:
27 Trebalo je dakle moje srebro da daš trgovcima; i ja došavši uzeo bih svoje s dobitkom.
28 Uzmite dakle od njega talanat, i podajte onom što ima deset talanata.
29 Jer svakom koji ima, daće se, i preteći će mu; a od onog koji nema, i šta ima uzeće se od njega.
30 I nevaljalog slugu bacite u tamu najkrajnju; onde će biti plač i škrgut zuba.
matej 25.
Kome je koliko dato, toliko ce traziti od njega.
Onima kojima je dao znanje o suboti i nedelji to ce traziti od njih na primer.
Nece biti izgovora.
Zato nas Bog jos trpi i daje nam vreme.
Ali nece dugo trajati.
Röm 2:14 Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon: