Zasto svetkujemo nedjelju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li si ti imao spoznaju Boga?

Ne jednu nego više u toku moga razvoja i ovisno mome trenutnom potencijalu primanja.
Što ne znači da tebi to može koristiti niti bilo kome drugome a niti znači da ću ja to da natačem nekome kao deafulte kao što su neki činili do sada.

Priznajem, nisam ocekivao ovakvu izjavu.

Da li pored Boga postoje i druga duhovna bica? Ako je odgovor da, onda me interesuje: Kako znas da nisi obmanut od njih tako da si bio uveren da imas komunikaciju sa Bogom a u stvari si komunicirao sa tim bicima?

Nisam ja komunnicirao s nikim već je stvar bila spoznajne vrste.

Kako koji primjer ja ti kažem da u mene nema nikakvih komunikacija s nikakvim bićima već je sve vezano na spoznajni umni proces a ti kažeš ono što si rekao.

"potencijalu primanja"

Potencijal primanja, ja ne smatram unutrasnjim saznajnim umnim procesom.

Da bi neko primao neko mora davati.

"Nisam ja komunnicirao s nikim "

(Znam da znas gramatiku bolje od recenog pa je to bio dodatni razlog da se zapitam s kim razmenjujem postove.)

To sto nisi komunicirao ne uskracuje da si mogao primati. Ja pod komunikacijom podrazumevam da obe strane aktivno ucestvuju, ako jedna strana samo prima onda to po meni nije komunikacija u njenom punom smislu.

Da se ne ponavljam, ako hoces procitaj posle ovih mojih komentara moje prvo pitanje u ovom postu (koje je samo kopirano ranije pitanje) i tvoj odgovor na njega. Rado cu procitati tvoje misljenje.

"potencijalu primanja"

Potencijal primanja, ja ne smatram unutrasnjim saznajnim umnim procesom.

Da bi neko primao neko mora davati.

"Nisam ja komunnicirao s nikim "

(Znam da znas gramatiku bolje od recenog pa je to bio dodatni razlog da se zapitam s kim razmenjujem postove.)

To sto nisi komunicirao ne uskracuje da si mogao primati. Ja pod komunikacijom podrazumevam da obe strane aktivno ucestvuju, ako jedna strana samo prima onda to po meni nije komunikacija u njenom punom smislu.

Da se ne ponavljam, ako hoces procitaj posle ovih mojih komentara moje prvo pitanje u ovom postu (koje je samo kopirano ranije pitanje) i tvoj odgovor na njega. Rado cu procitati tvoje misljenje.

Onda se pitaj i dalje..

Niko nije negirao to sto tvrdis pa je samim tim to u ovoj raspravi uzeto kao tacno.

Meni je posebno znacajno to saznanje.

To sto i pored nadahnutosti apostola od strane Svetog duha ,,, ne mogu da prihvatim takav nacin negiranja cetvrte zapovesti ...

Umesto odmaraj sedmi dan, odmaraj prvi dan. Bas i nije u skladu sa Bozjom naredbom.
E pa,sta da ti kazem.Nisam ja doneo takvu odluku.:)

И од најстрожег поста постоји разрешење за поједине вернике. Мислим да се ради о радницима који се баве нарочито тешким пословима, трудницама и малој деци.
Тако је са свим празницима. Вера није баш толико нефлексибилна каквом желите да је прикажете.
Због чега увек покушавате да буквализмом омаловажите или умањите нечију светињу? Је л` остварујете неко задовољство тиме?

Niti sam postavio pitanje Vama, niti sam pitao o postu.
Pitanje je bilo o radu nedeljom, postavljeno koleginici koja tako žarko kritikuje sve koji rade nedeljom, i tvrdi kako je to velik greh, a siguran sam da je bar nekoliko puta bila u radnji nedeljom, ili se vozila javnim transportom, ili gledala vesti na tv ili...nadam se da sam jasan? Da bi se to sve desilo, neko mora da greši, a ona onda od tog greha ima direktne koristi, što meni zvuči malo licemerno.
Ja uopšte ne pokušavam da kažem da je vera nefleksibilna, naprotiv, pokušavam da kažem da je totalno proizvoljna, jer eto, imamo vernika koji tvrdi da je svaki rad nedeljom greh, a uredno se koristi plodovima tog greha. Pa nije valjda u bibliji predviđeno "rad nedeljom je greh, ali je u redu ako si vozač gradskog autobusa"? Ako ovo nema napisano, a koliko se sećam nema, onda se mora konstatovati da je skup verskih pravila potpuno proizvoljan i da ih tumači ko kako stigne.
Sigurno ne pokušavam da omalovažim nečiju svetinju, ali me svakako možete optužiti da pokušavam da omalovažim pokušaje da se kroz prizmu takvih proizvoljnih verskih tumačenja komentariše život svih ostalih ljudi.

Da ponovim,posto nisi odgovorio:
YHWH,kad si se tako slatko nasmejao,jel to znaci da si procitao knjigu?Evo,ako moze u deset recenica da mi ispricas sustinu?
Ja jos uvek nisam dobio TVOJE obrazlozenje kako uklopiti odluku apostolskog sabora sa tvojim misljenje da su zapovesti neosporive i moraju se bezuslovno postovati.
Znaci,kada neko kaze da treba kamenovati decu koja opsuju roditelje,to nije zlo?
Kada neko poubija sve zivotinje i ljude u Jerihonu,ukljucujuci i BEBE,to nije zlo?
Kada neko pobije svu madijansku decu,sve muskarce,zene i decu Siona,10 000 Hananejaca i isto toliko Moavaca,185 000 Asirijaca,sve stanovnike Gavaona,Makida,Livna,Lahisa,Jeglona,Hevrona i ostalih gradova,to nije zlo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back