Zasto su ljudi zli?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Kome sam covek, coveku mozda,
kamen je kamenu nepoznat.
Tek za ljude kamen znaci,
kamen ne zna da je kamen."

Biti zao... verovatno sa odredjenim ciljem, povderiti nekog, uzdici sebe...
Sa druge strane svi ti "alati" sluze konacnom proizvodu - sreci. Hocu da kazem da pojedinici cine sebi izvesna zadovoljstva takvim svojim "delima", osecaju se bolje, zadovoljnije, srecnije...

nikodim:
"Kome sam covek, coveku mozda,
kamen je kamenu nepoznat.
Tek za ljude kamen znaci,
kamen ne zna da je kamen."

Biti zao... verovatno sa odredjenim ciljem, povderiti nekog, uzdici sebe...
Sa druge strane svi ti "alati" sluze konacnom proizvodu - sreci. Hocu da kazem da pojedinici cine sebi izvesna zadovoljstva takvim svojim "delima", osecaju se bolje, zadovoljnije, srecnije...

'Radovan III', jel da?
Kako se toga doseti :)?

Људи су зли јер нису при Богу.
Тко је при Богу зла чинити не може.
Нормално је грешити, а то је зло, зато се покајемо за опрост.
Треба што мање грешити, уопште трудити се у савршености, то јест довршености.
Има и добрих људи који не познају Бога, али Божје је у њима, јер животом смо позвани на добро.
Све зло, је оно што није по закону Божјем.

SELONACELNIK:
Različiti bogovi navode ljude na različite stvari, a istorija nas uči da bogova barem ima u izobilju. A ako ti znaš zašto ne treba činiti ono što ti preko raznoraznih proroka u ljudskom obliku nalažu neki drugi bogovi, ja ću ti reći zašto je i tvoj bog pogrešan.

kad smo vec kod bogova. da li vam se cini da sve ovo sto se upravo dogadja po arapskim zemljama (zaista bez namere da zvucim kao neko ko bi zeleo da kaze kako su neke vere lose a druge dobre! ovde pisem o ljudima i na sta su sve spremni isti koji sebe nazivaju tako bez obzira na veru, rasu, pol, pripadnost...) dokazuje moje tvrdnje da je u svima nama zlo u koje samo treba malo 'pirnuti' da izadje u svom najgorem obliku? zar covek nije jedna od retkih zivotinja koja ubija iz zadovoljstva a ne da bi preziveo? nekako me je tesko ubediti u suprotno... posebno u svetu danas, ovakvom kakvim smo ga svi mi stvorili...

Pre bih rekla da je danas tesko biti dobar. Jednostavno to je posledica vremena u kome zivimo. Sistem vrednosti je unisten, a sa njim i norme i pravila o ponasanju...ljudi su izgubljeni...svako gleda da se snadje na neki svoj nacin i uglavnom tada ne pazi da li ce se moralno ponasati ili ne. Odredjenja morala i dobrog ponasanja nemaju nikakav znacaj.
U masi problema,covek gubi identitet i postaje zao.
Barem ja tako tumacim zlo oko sebe i ni malo se ne cudim svemu tome. Najgore je sto je zlo-zlo i ne moze biti manje ili vece...a kada ga osetite na svojoj kozi, klonite ga se!

SELONACELNIK:
Тко је при Богу зла чинити не може.
Нормално је грешити, а то је зло, зато се покајемо за опрост.
Треба што мање грешити, уопште трудити се у савршености, то јест довршености.
Има и добрих људи који не познају Бога, али Божје је у њима, јер животом смо позвани на добро.
Све зло, је оно што није по закону Божјем. -
Уводни део, Грађанског законика Српске Федерације... 8)

Ово је стварно екстра... јел смем да искористим??

Cecaa:
Pre bih rekla da je danas tesko biti dobar. Jednostavno to je posledica vremena u kome zivimo. Sistem vrednosti je unisten, a sa njim i norme i pravila o ponasanju...ljudi su izgubljeni...svako gleda da se snadje na neki svoj nacin i uglavnom tada ne pazi da li ce se moralno ponasati ili ne. Odredjenja morala i dobrog ponasanja nemaju nikakav znacaj.
U masi problema,covek gubi identitet i postaje zao.
Barem ja tako tumacim zlo oko sebe i ni malo se ne cudim svemu tome. Najgore je sto je zlo-zlo i ne moze biti manje ili vece...a kada ga osetite na svojoj kozi, klonite ga se!

"...волите свог непријатеља, молите се за њега, и држите га срцу ближе него пријатеља, јер која је плаћа у томе кад волите онога који вас воли.. "- Исус Христ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back