arttim
Zainteresovan član
- Poruka
- 477
Sta je to sto ih cini da budu zli? Koje je objasnjenje za to??? Sta ih tera na zlo....?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Truman:Ljudi nisu ni dobri ni zli. Nista ih ne tera, osim sopstvenih karakternih osobina.
arttim:Sta je to sto ih cini da budu zli? Koje je objasnjenje za to??? Sta ih tera na zlo....?
zli kaludjer:Postovani,
To da li je neko zao ili ne je relativna stvar. Relativnost je osnova analitickog razmisljanja. Njeno nerazumevanje dovodi do preterane subjektivnosti odnosno teznji ka stvaranju neobjektivnih stavova.
primer1:
Postoji velika mogucnost da je za jednog americkog gradjanina pripadnik ekstremisticke militantne islamisticke organizacije - zao. S druge strane postoji veoma visoka mogucnost da je za pripadnike jedne ekstremne militantne islamisticke organizacije jedan njihov clan - dobar i da cini dobro.
primer2:
Jedna profesorka zlostavlja ucenika. Ucenik smatra da je profesorka zla. Medjutim profesorka smatra za sebe da je dobra odnosno da cini dobro jer pokusava da zainteresuje ucenika za predmet proucavanja.
"Relativnost je osnova analitickog razmisljanja"...
Ova izjava moze da se relativizuje. Ona je u stvari samo subjektivna misao. To se odnosi i na zlobu nekih humanoida.
GlasNick:. Ako neki klinac, dete, otkine kokoški glavu samo da bi video krv, jel to zlo, ili je to možda uradio da bi kokoški učinio neko dobro?
marlon:Glasnik objasni Brandicu molim te, jel ovo bre nesto kao na inicijaciji Crne Ruze?
GlasNick:E, nećeš verovati, ali štrecnuo si me s tim. Mene su u srednjoj prozivali da sam član Crne Ruže. Idi bre...
GlasNick:E, pa I_tekako je onda psihik
GlasNick:E, nemo zezaš. Prijavio sam već ko sve zna ko sam. I to je sve. Ali veruj mi, nisam ja nimalo zanimljiv lik da bi se iko bavio mojom prošlošću. Tako da... Eto... Tako
naravno, jer je za dobrotu potreban trud i napor........dr. mengele:Ljudi su zli jer im je lakse da budu zli a ne dobri.
dragonfromdarkness:Prvi razog je BES I OSVETA koju taj zli nosi u sebi jer je nekad od nekog, davno, pretrpeo (ili i dalje trpi) teror bilo koje vrste a nije u mogucnosti ili nije sposoban da se svom "teroristi" suprotstavi, da se od njega odbrani, pa onda svboj bes iskaljuje tamo gde moze. Taj tip licnosti uzmice jedino ako naidje na "tvrdo", sto jednostavnije receno znaci da se radi o kukavici (takav je postao sticajem okolnosti, ne znaci da je takav po prirodi)..........
Drugi razlog (a pretpostavljam da je ovaj drugi u stvari odgovor koji je arttim trazila) je sto taj zli to jednostavno nosi u sebi, TAKAV JE! Ovaj tip licnosti je skoro nemoguce prepoznati! To su u najvecem broju slucajeva "dobri" ljudi, okolina ih postuje, uvazava njihovo misljenje, zauzimaju relativno visoke pozicije u svom okruzenju (bez obzira na status). Poseduju veoma visok nivo inteligencije i upravo je to no sto im omogucuje da ostanu neprimeceni, da sakriju svoju pravu prirodu. Medjutim, ako se postupci takvih ljudi posmatraju duzi niz godina, deceniju recimo, moze da se "prokuzi" o kakvoj osobi se radi. ALi velikom vecinom oni ostaju "neotkriveni" jer je "dubina" njihovog razmisljanja tolika da je u to jednostavno nemoguce verovati......
I za zlo je potreban užasan napor!arttim:naravno, jer je za dobrotu potreban trud i napor........
Za Tuna: nisu SVI glupi i SVI slabi ljudi obavezno zli, ali su SVi zli ljudi ili slabi ili glupi ili mešano.AntunTun:ja znam puno glupih ljudi koji nisu nimalo zli....chak su i dobri ljud totalno....isto vazhi i za slabe....chak bi se usudio retji za sebe da sam slab....naravno sad mozhesh retji i da sam zao....al nisam