Zasto su ljudi zli?

A evo ja ću ti izneti jedan banalan dokaz da Isus nije postojao, a i da nije "uskrsnuo". Svi istorijski događaji imaju tačan datum, a svi izmišljeni (mitološki) događaji nemaju tačan datum. Nema pravog datuma Isusovog rođenja - nema ni Isusa. Nema pravog datuma raspeća - nema ni raspeća. Uskrs se slavi svake godine na različlit datum. Pametnom dosta. Naravno, ti ovo nećeš prihvatiti, iako je očigledno, jer ti je u mozak usađen strah od uništenja, i jer si umesto ljubavi izabrao strah. Štaš. Nisi ti kriv.
Lupaš kao Maksim po diviziji. Opet dolazimo na pitanje od kada se računa vreme? Isus je raspet na Pashu. Nisi upoznat sa Biblijskim kalendarom pa je ovo tvoje lupanje obrazloeno.
Koji si ti ovde dokaz izneo da bi me ubedio?

Dalje, jedan hrišćanin, propovednik, inače totalni idiot, rekao mi je jednom prilikom kako je Josif Flavije napisao da je Isus uskrsnuo. Naravno da nije tako nešto napisao, jer da jeste to ne bi bio istorijski spis, već najobičnija mitologija. Taman posla da istoričar napiše kako se neko povampirio - pa on više nikada ne bi mogao biti istoričar.
Xaxaxa... toliko o tvojoj ozbiljnosti. Tražiš neke dokaze za Bog, ali da su atesitički utemljeni...auuuu koliko si ti odlepio.
I ovde mlatiš praznu slamu kako ti slediš činjenice, istinu... Pa kako je slediš kada se zaglupljuješ jednoumljem? Tražiš dokaz za nešto, a onda to pripisuješ mitologiji...pfff koji debilizam.
Josif Flavije nije jedini istoričar koji govori o Isusu, ima ih dotsa, ali neozbiljnim ljudima poput tebe trebaju umirivači savesti koji će vam reći da oni nisu dobro videli, da su oni prolupali, da je sve mitologija....
"Nađi mi istoričara koji govori o Isusu" a kada mu nađeš, on će: "Pa Isus nije postojao, taj istoričar govori o mitologiji". - Razmišljanje na nivou deteta.

Lupaš kao Maksim po diviziji. Opet dolazimo na pitanje od kada se računa vreme? Isus je raspet na Pashu. Nisi upoznat sa Biblijskim kalendarom pa je ovo tvoje lupanje obrazloeno.
Koji si ti ovde dokaz izneo da bi me ubedio?

Zašto lupaš kao Maksim po diviziji? Zato što poznaješ samo jednu religiju. I uz to misliš da si samo ti u pravu. I još misliš da sa tim nickom polažeš neko ekskluzivno pravo za odnos sa bogom; da si uhvatio boga za bradu. Nisi upoznat ni sa kakvim kalendarom, pa je sve što napišeš lupanje. Sve što se dogodilo u istoriji - obeležava se na tačan, ponavljam TAČAN datum. Nema pomeranja. Ono što se stalno pomera - nije se dogodilo. Koji si ti dokaz bilo gde izneo i bilo koga u bilo šta ubedio?

O pa ti sebe smataš životinjom? I izmet treba da se jede, a ne da se zakopava?

Da, i šta je tu loše. Naravno. Kad gladna puma u nedođiji Kalifornije napadne čoveka koji joj je ušao na teritoriju - to je napad životinje na životinju. Glava i noga, recimo, je deo životinjskog tela. Ende. Ne razumem se u izmet, pošto ne verujem u Stari zavet i Deuteronom. Ha ha ha.

Xaxaxa... toliko o tvojoj ozbiljnosti. Tražiš neke dokaze za Bog, ali da su atesitički utemljeni...auuuu koliko si ti odlepio.
I ovde mlatiš praznu slamu kako ti slediš činjenice, istinu... Pa kako je slediš kada se zaglupljuješ jednoumljem? Tražiš dokaz za nešto, a onda to pripisuješ mitologiji...pfff koji debilizam.
Josif Flavije nije jedini istoričar koji govori o Isusu, ima ih dotsa, ali neozbiljnim ljudima poput tebe trebaju umirivači savesti koji će vam reći da oni nisu dobro videli, da su oni prolupali, da je sve mitologija....
"Nađi mi istoričara koji govori o Isusu" a kada mu nađeš, on će: "Pa Isus nije postojao, taj istoričar govori o mitologiji". - Razmišljanje na nivou deteta.

Ha ha ha. Toliko o tvojoj ozbiljnosti. Ponavljaš 1000000 puta prežvakane priče, a ništa iz svoje glave. Veruješ da bog govori idiuotima gde i mkako da kake iza šatora. AU koliko si ti odlepio. Rugaš se onome što ne razumeš. Au koliko sio ti zatucan. Poznaješ samo jednu relčigiju, a živiš u XXI veku. Kuku lele. Zašto se zaglupljuješ jednoumljem? Zato što bi u suprotnom morao pogledati na još nekoliko strana, a ne samo u jednu ljudsku knjigu. Josif Flavije nigde nije napisao da je Isus uskrsnuo, jer da jeste ne bi bio istoričar, već budala. To bi bila mitologija, a ne istorija. Niti se ikada iko povampirio, pardon, uskrsnuo, niti će ikada iko. Zašto ste prolupali. Čemu vređanje deteta? Decxa su pametnija od vernika, jer žive u skladu sa svojim vremenom.

Zanči ipak se ne šišaš, ne kidaš nokte,... pa super...drago mi je da razogvaram sa nekim "pirodnjakom".
Ma gde bre, rak grlića materice i to je mitologija...

Obrezuješ se i time prkosiš bogu (ili to podržavaš), a ne šišaš se i ne sečeš nokte? Koji perverznjak.

Pa dobro je, ja mislio da je veći rezultat...ipak si ti prvoligaš.

Samo toliko? Ma ne, ja sam GMO kokoš, da ne kažem tuki od ovce, ali te razbih argumentima kao staru kantu. I naterah te da me vređaš i ponašaš se kao uličar. Vidiš li da te pomeram na daljinski? Ha ha ha.

Zašto lupaš kao Maksim po diviziji? Zato što poznaješ samo jednu religiju. I uz to misliš da si samo ti u pravu. I još misliš da sa tim nickom polažeš neko ekskluzivno pravo za odnos sa bogom; da si uhvatio boga za bradu. Nisi upoznat ni sa kakvim kalendarom, pa je sve što napišeš lupanje. Sve što se dogodilo u istoriji - obeležava se na tačan, ponavljam TAČAN datum. Nema pomeranja. Ono što se stalno pomera - nije se dogodilo. Koji si ti dokaz bilo gde izneo i bilo koga u bilo šta ubedio?

Da, i šta je tu loše. Naravno. Kad gladna puma u nedođiji Kalifornije napadne čoveka koji joj je ušao na teritoriju - to je napad životinje na životinju. Glava i noga, recimo, je deo životinjskog tela. Ende. Ne razumem se u izmet, pošto ne verujem u Stari zavet i Deuteronom. Ha ha ha.
I onda te vređa kada ti kažem da nisi čitao Bibliju. Da si čitao znao bi za Biblijski kalendar i kada pada Pasha.

Ha ha ha. Toliko o tvojoj ozbiljnosti. Ponavljaš 1000000 puta prežvakane priče, a ništa iz svoje glave. Veruješ da bog govori idiuotima gde i mkako da kake iza šatora. AU koliko si ti odlepio. Rugaš se onome što ne razumeš. Au koliko sio ti zatucan. Poznaješ samo jednu relčigiju, a živiš u XXI veku. Kuku lele. Zašto se zaglupljuješ jednoumljem? Zato što bi u suprotnom morao pogledati na još nekoliko strana, a ne samo u jednu ljudsku knjigu. Josif Flavije nigde nije napisao da je Isus uskrsnuo, jer da jeste ne bi bio istoričar, već budala. To bi bila mitologija, a ne istorija. Niti se ikada iko povampirio, pardon, uskrsnuo, niti će ikada iko. Zašto ste prolupali. Čemu vređanje deteta? Decxa su pametnija od vernika, jer žive u skladu sa svojim vremenom.
Mislim da je vreme da se naša diskusija prekine.
Imaš potencijala da nadvisiš mnoge ovde na forumu po neozbiljnosti.

I onda te vređa kada ti kažem da nisi čitao Bibliju. Da si čitao znao bi za Biblijski kalendar i kada pada Pasha.

I onda te vređa kad te pitam zašto nisi čitao Bibliju. Da si čitao znao bi za kalendar u najširem smislu. Ako je razapet na Pashu, a to je bilo, recimo, 15. aprila te godine, sledeće godine (i svake sledeće) bi se obeležavalo 15. aprila, a ne na petak i taj praznik. Kraj priče. Iz tebe govore strahovi i programi, glava ti je prazna.

Mislim da je vreme da se naša diskusija prekine.
Imaš potencijala da nadvisiš mnoge ovde na forumu po neozbiljnosti.

Misli šta hoćeš, ne ulazim u to. Nemaš nikakvog potencijala. Ja sam barem izneo odnos između dobra i zla i nešto rekao, a ti baš ništa. Da vidim da li ćeš održati reč i prekinuti prepisku, odnosno koliki ti je karakter. Samo te posmatram.

Onaj što daje život.

Ko je stradao težom smrću od Isusa? Da li ti znaš uopšte na koji način umire osoba razapeta na krstu? Razapinjanje na krstu je najteža moguća smrt koja može nekog da zadesi.
Sa druge strane nisi upoznat sa svrhom Isusovog stradanja. Mi zaslužujemo da stradamo, ali Isus je dobrovoljno stradao, nevin, potpuno čist, da bi ti imao šansu da se pokaješ i vratiš sa zlog puta, sve to ako hoćeš. Da Isus nije stradao svet ne bi imao svrhu postojanja.

Кажу паган сам од како користим интернет. Смешно. Још као тинејџер провалио сам контрадикције у хришћанској причи. Прво они сладуњави холивудски филмови типа Бен Хур (молим лепо, јесу ремек-дела, али сладуњави такође). Као терали су хришћане да се одрекну Христа. Кад оно видим да су их у ствари терали да признају богове државног култа формалним чином (што би рекли модерни испоштују), а после нека верују у шта хоће. У самим тим филмовима нема речи о томе да је неко теран да каже како је Исус лажан бог, пљуне на статуу или крст, и сл... Једноставно, у Риму си могао упражњавати култ Изиде, Митре или Кибеле, па што не би могао и јеврејског бога, ако одаш пошту Јупитеру. То да је некоме толико сметало да баци шаку пшенице у ватру је сујеверје, равно сујеверју неког данашњег атеисте коме смета што је скенер освештан. Дакле контрадикторно сујеверје (јер се не признаје оно од чега се зазире). Ово је била дигресија.

А сад мало о овоме, изреченом. Јесу физичке муке, али да ли је смрт?! Је ли Христос данас жив, а?! Ако јесте, онда као и да није умро. Ако је знао да ће васкрснути то умањује величину његове жртве. И Один је био разапет, не три него девет дана на Игг дрвету, како би сазнао тајну руна. И то доноси неке патње... Дакле, једноставно логиком. Само не треба ићи оном линијом да мора бити логично јер је неко пре мене веровао у то (а "чврст ти стојим", што би рек'о Басара да часни преци нису много размишљали о Библији).

п.с. А ту ли си Слуго. Видех успут не смета ти хируршки захват, а вакцинација ти смета. Па што не примениш исту логику да здраво тело мора бити јаче? Рецимо од тумора...

Sve više mislim da je većina ljudi bagra, da je većina Facebook učitelja, astrologa, duhovnjaka, vidovnjaka i ostalih kurcopalaca samo ista ta bagra koja koristi pametne stvari da bi se mogli usvinjiti, kao i ostale svinje. Yeah, negativan sam, crnjak, i sebi sam zbog toga prejak, jer sam egoistični smrad, za razliku od vas naprednih duhovnjaka i prosvetljenih klinaca, matoraca, vanzemaljaca i ostalih, koji na prvo mesto stavljate ljubav, svetlo, pozitivu, a patite kao i ovi ostali. Ili nemate para, ili vas drma nejebica, ili patite od nekakvog ego tripa da morate biti u centru pažnje. Vi patite, samo serete kako biste privukli na sebe pažnju i stekli respect. A, ako je za vas stvarno realista = pesimista, onda ste vi u većim govnima nego što sam mislio.

Ko kaže da se nisam zapitao? Protiv nijednog monoteizma nemam ništa, pa tako ni protiv muslimana. O hinduizmu, budizmu, paganizmu možemo na odgovarajuću temu - ja kažem da njihova ideologija dovodi do samouništenja, tj do destrukcije. To se lako vidi, ne trebaju ti akademske titule, već samo zdrav razum.
Država Izrael je osnovana još pre 3500 god. To što su bili proterani sa njihove teritorije, pa se u zadnjih 100 god. vratili, je samo jedno od Biblijksih proročanstava. Hitler je poslužio u tome. Ali ja sam Hitlera upotrebio kao primer mržnje koju je imao Konstantin prema svim monoteistima, a na kraju ipak prihvatio monoteizam.

Буахахахах
Опет лупаш за медаљу.
Је ли синак, колико дуго постоје Кинези? Колико Индуси?!
Видим, до сада су се већ милион пута самоуништили.

п.с. Имаш историјске доказе да је држава Израел толико стара. Ја читао нешто у Ларусу и нигде се не помиње...

Dakle, ti ne želiš da slediš činjenice gde te odvedu, već si sada stao i ne želiš da napreduješ...ok tvoja slobodna volja da stagniraš u mestu.
Sa druge strane, ja ću prihvatiti sve, ali baš sve što mi ti izneseš i dokažeš. Dakle, ako imaš bilo koji dokaz, činjenicu da Biblijski Bog nije Bog, već obična laž, da sve to vodi ka samouništenju, ja ću to prihvatiti jer mi je istina na prvom mestu.

Имам ја!
Пише да је тај бог (намерно не пишем великим словом) побио неке људе. Моје питање за тебе:
Да ли је Бог тако морао?!
Подсећам да су његови атрибути да је савршено добар и свемогућ.
Тако пише...

Vladari ne rade greške zato što na to na što bi ljudi gledali kao greške se oni ne obaziru (to je tajna). Srušiti ih se može i hoće, i to će se dogoditi. A to o vibracijama je stvar samo vibracija na fizičkom nivou, duše mogu raditi šta god a za to neče biti kažnjene. Duša se vrača nakon ovog fizičkog iskustva u zajednicu duhovnog svijeta koji nema veze sa ničim do tada što je napravila. Ja mogu biti največi žločinac u povijesti i može me karma ili kako god to želiš nazvati odvuči u najdublje i najzlobnije krajeve "dno-dna" postojanja, ali i tamo ću postojati i tamo mogu biti najgori (a gdje će me onda "bacti"?) mogu me konvertirati-kažnjavati-pretvarati ali me ne mogu uništiti makar me razdvojili na najmanje moguće djelove duhovnog svijeta, a opet ću postojati i biti podjednak onom največem jer sam ja dio njega, a on dio mene...Niti je on veći od mene, niti sam ja veći od njega. Ja nemam u planu prepušteti ovaj fizički svijet nikome, jer sam i došao da se "igram" i zajebajem pa makar i pod cijenu spuštanja vibracija, jer kad ga napustim opet po defaultu nastavljam tamo gdje sam stao na duhovnom nivou. Stare duše su se vratile u ovakvu realnost isto kao da se osmaš vrati u treći razred jer mu fali diploma iz trećeg da bi upisao srednju školu, a kakav će učenik biti u tom trećem ovisi samo o njemu samom. Dali će položiti sa 5 i biti štreber i klanjati se svakoj babi ili će biti zajebant koji će položiti sa 2 i zajebavati se cijelo vrijeme i uživati, ali nakon završenog razreda obadva prolaze samo što je se ovaj zajebavao i igrao sa stvarnosti, a ovaj je to prošao pognutom glavom i ulizivanjem. Pitanje je izbora. Ovaj svijet ne treba prepuštati nikom jer nikakve vibracije me ne mogu uništiti, mogu me razdvojiti i konvertirati, ali ću uvijek postojati i biti će mi dobro gdje god budem i koliko god loša situacija me okruživala. Znanje o tome da te nitko ne može uništiti znači znanje o sebi kao glavnom kralju samog sebe kao pojedinca i čak kao sveprisutne cjeline. A to o tom projektu izolirane djece: da to će se uvijek dogoditi, jer taj jedan mora postojati inače bi se doživio potpuni disbalans LJUBAVI-POZITIVNOSTI što naravno nikako nisu svemirski zakoni ove stvarnosti, kada bi prevagnula potpuna ljubav bilo podjednako štetno kao i da prevagne potpuna MRŽNJA I DESTRUKCIJA. Ne pričam ja o društvu koje bi se temeljilo na LJUBAVI, zato sam i rekao da usporedbu tom društvu ne mogu naći nigdje u ovom društvu jer je disbalansirano. Da je taj jedan što ih je sve pokvario uspio pokvariti točno 50% i da je se tada kada podjednako ima loših i dobrih uključila treća strana koja bi taj broj održavala u potpunom balansu 50-50 onda bi ta treća strana mogla izvlačiti korist (ISTO KAO ŠTO ŽARULJA IZVLAČI KORIST OD "+" POLA I "-" POLA) zato se tako i ponašaju ta društva o kojima pričaš. Oni su shvatili da tako držeći po dvojicu ispod sebe oni mogu izvlačiti korist, i kada se takav sistem složi onda svi izvlače korist od onih ispod, (ZAKON SPIRALE) i samo je pitanje koliko smo spremni tu spiralu produžiti tako da nitko ne bude bez koristi, a srazmijerno i da onaj na višem nivou ima više koristi (jer onaj tko bi bio zadnji bi trpio izvlačenje koristi, a sam ne bi imao iz koga izvlačiti energiju, i kada bi taj zadnji ostao bez energije onda niti onaj iznad tih zadnjih dvoje ne bi mogao od njih izvlačiti korist i ne bi imao energije da proslijediti dalje I TAKO BI SE SVE URUŠILO PO SISTEMU "DOMINO EFEKTA") eto to je ta famozna ""PERPETUUM MOBILE"" koju svi traže. Po tom principu je se i urušila prošla "sveukupna cjelina" o kojoj si pričao gore iznad. A isto tako je i nastala nova "sveukupna cjelina". Zato ti kažem da je moguće promijeniti ovaj sistem i mi ga možemo promijeniti, jer smo mi iskra prve probuđene iskre koja je krenula u fizički svijet da se u njemu ogleda kao u ogledalu i da se tako SPOZNA. Mi možemo to učiniti zato što je i naš """"TATA-MAMA (on-ona-ONO)"""" učinila isto to i plod toga smo mi "DJECA-SVEUKUPNE-CJELINE", a pošto jabuka ne pada daleko od stabla, nismo ni mi pali daleko od njega, štoviše tu smo dio njega. Zato treba spoznati svoju snagu, a ne vjerovati u nju, vjera je izmišljena tako da se geni ljudi tisućama godina izmijene u religiozne gene i taku vjeruju u svaša, aistovremeno ne spoznavši ništa. Mi imamo religija raznih, one ne moraju biti križ, buda, itd... ona može biti naše "UVJERENJE" znači opet VJERA-VJERA-VJERA. Zašto masoni i ta tajna društva primaju članove koji su se negdje na nekom području dokazala, a posebno ako napuštaju religiju i ukazuju okolini na štetu religije, onda ih ovi pozovu i spremu im klopku pod firmom ""VI STE MOĆ, A OSTALI SU LJUDSKA STOKA"" jest da su ljudi stoka, ali njima tako povlađuju i bude im EGO da su vredniji od ostalih i tako ih ponovno vrate u novu religiju koja se temelji na masonstvu, zbog toga kao oni traže religijozne, jer religijozna osoba je opet spremna vjerovati kada joj ovi podvale svoju religiju, tada tu osobu imaju u svojoj "vojsci". Dokle sama glava tog društva te svoje vjernike drži isto kako su naučili te iste vjernike da gledaju one koji nisu dio tog društva tj. kao STOKU (smijući se njihovom ne znanju).

Možda i više... a ne pre nekih 6000 godina, kako govori Biblija, jer bi najveća razdaljina u svemiru morala biti 6000 svetlosnih godina. Ha ha ha.

Рек'о ја то Слузи, а он ко из топа извали "данас знамо да се светлост кретала десет милијарди пута брже" :cepanje:
После је била и расправица, имају они екипицу која гледа да силује чињенице како би се уклапало у њихову теорију.
Боље за Слугу што је отишао ;)

Рек'о ја то Слузи, а он ко из топа извали "данас знамо да се светлост кретала десет милијарди пута брже" :cepanje:
После је била и расправица, имају они екипицу која гледа да силује чињенице како би се уклапало у њихову теорију.
Боље за Слугу што је отишао ;)

Ha ha ha. Vrh. Koja materija je zaslužna za tako nešto? Ja im lepo rekoh da me zanima bog, a ne bogohulno obrezani ljudski primerci, na kojima insistiraju.

а пре тога су се звезде договарале где ће која да се настани у неком простору.
ма ко зна од када време тече:D

Има нечега у томе што кажеш. Намерно не кажем да има истине, нисам ја ко разни "гласници" овде који "знају истину".
Од Великог Праска сматра се да је прошло 14 милијарди година. Међутим, да ли је нешто пре постојало, да ли одувек постоји како је сматрао Ајнштајн - то не можемо искључити. Филозофски гледано, то што нешто вечно постоји не значи да нема неки Апсолут, Тао, Бог како га зову на Западу, јер то је Биће које нема одлике "претходи" осталим логички, а не временски. (Ето управо читам Историју кинеске филозофије, но да не смарам више с тим). Мало, мало па се и овде појави нека тема о комсологији. Кад се удубиш види се да физика ту не може без метафизике. Само треба имати меру, а неки генијални физичари (Хокинг рецимо) је радо прелазе из разлога популарности...

Back