Zasto su ljudi zli?

Onaj što daje život.

Ko je stradao težom smrću od Isusa? Da li ti znaš uopšte na koji način umire osoba razapeta na krstu? Razapinjanje na krstu je najteža moguća smrt koja može nekog da zadesi.
Sa druge strane nisi upoznat sa svrhom Isusovog stradanja. Mi zaslužujemo da stradamo, ali Isus je dobrovoljno stradao, nevin, potpuno čist, da bi ti imao šansu da se pokaješ i vratiš sa zlog puta, sve to ako hoćeš. Da Isus nije stradao svet ne bi imao svrhu postojanja.

prvo raspece isusovo verovatno nije bio stvaran cin..mislim da je kada je rec o raspecu i uskrsnucu isusa poenta u simbolici i onom sto takav cin predtavlja. primici sve grehe ovoga sveta na sebe isus se povezao sa onim sustinskim sto je u svima nama, povezao se na sustinskom planu sa svim ljudima a vecina ljudi nepoznajuci tu sustinu cinila je dela samo za svoju dobit ne mareci za druge. u tom smislu sigurno je jako bolno iskustvo osetiti svu tugu ovog sveta u sebi, ta tuga, nesreca, zlo (uslovno receno) su razapele isusa i na kraju i razorile njegovo bice. medjutim to saznanje jednog sa celim svetom vodi do sjedinjavanja sa bozanskim, to je vaskrsnuce.
ja bih to pre tako posmatrala, a ne kao stvarne dogadjaje...uostalom u mracnim godinama istorije smo imali daleko "mastovitije" metode i sprave za mucenje, i verujem da su nekiu tim trenucima pozeleli da bolje budu razapeti na krst...
http://www.*************/slike/2010/10/dark-ages-instruments-of-torture01
http://listverse.com/2009/07/20/top-10-gruesome-medieval-torture-devices/
posebno jeziva stolica za ispovedanje......

Poslednja izmena:
Isusova zrtva ima drugaciju vrednost, on je da osvoj savrseni zivot za otkup greha covecanstva....

Na osnovu te zrtve imamo nadu vaskrsenja i vecnog zivota....

Vidim da ljudi tvrde da je Isus ziv i da ce se vratiti, tako da ne vidim da je ista zrtvovao... A otkup greha? Pa reklo bi se da je greh postojao i pre Isusa, evo postoji i danas, tako da ne vidim da je ista postigao.
Fail :/

цитирам:

"Nerviranje je odlika glupih ljudi...ako mozeš nešto da učiniš u vezi toga nemoj da se nerviraš, nego to učini.
Ako ne možeš ništa , nemoj da se nerviraš...i onako ne možeš ništa da učiniš."
Ja sam "hladan ko spricer", al' ti si pao u bedaka zbog bulje. Mnogo si se uzbudio cim se spomene bulja. Zaista, ako te ja nerviram, prestacu da te oslovljavam. Molim te, budi hrabar i ne nerviraj se. Savetujem ti da uzmes neki antidepresiv, bilo u pilulama bilo u tecnosti.

prvo raspece isusovo verovatno nije bio stvaran cin..mislim da je kada je rec o raspecu i uskrsnucu isusa poenta u simbolici i onom sto takav cin predtavlja. primici sve grehe ovoga sveta na sebe isus se povezao sa onim sustinskim sto je u svima nama, povezao se na sustinskom planu sa svim ljudima a vecina ljudi nepoznajuci tu sustinu cinila je dela samo za svoju dobit ne mareci za druge. u tom smislu sigurno je jako bolno iskustvo osetiti svu tugu ovog sveta u sebi, ta tuga, nesreca, zlo (uslovno receno) su razapele isusa i na kraju i razorile njegovo bice. medjutim to saznanje jednog sa celim svetom vodi do sjedinjavanja sa bozanskim, to je vaskrsnuce.
ja bih to pre tako posmatrala, a ne kao stvarne dogadjaje...uostalom u mracnim godinama istorije smo imali daleko "mastovitije" metode i sprave za mucenje, i verujem da su nekiu tim trenucima pozeleli da bolje budu razapeti na krst...
http://www.*************/slike/2010/10/dark-ages-instruments-of-torture01
http://listverse.com/2009/07/20/top-10-gruesome-medieval-torture-devices/
posebno jeziva stolica za ispovedanje......
Ma verovatno... :lol:
Sve što nam ne odgovara je simbolika. :deda:

Kod razapinjanja, klinovi prolaze kroz živac u zglobovima (sigurno si imala priliku da se malo udariš u lakat, pa da osetiš pomenutu bol na trenutak), da bi osoba udahnula, ona mora svaki put da se odupre tj osloni na zadobijene rane...na kraju umire ili od gubitka krvi, ili zbog nemogućnosti da udahne. O tome uče studenti na sudskoj medicini.

Nije mi bila namera da te ubedim u Isusovo postojanje, jer je to i više nego besmisleno. Isus kaže da nekima i mrtvaci počnu da vakskrsavaju neće verovati.
Već koliko je razapinjanje bolno, i da se smatra najtežom mogućom smrću.

opet...raspece isusovo je po meni, ako sto sam vec objasnila, raspece u duhovnom smislu, jedna etapa koju je isus prosao na putu ka bogu, obozenju, spoznaji istine, prosvetljenju...i sigurno jeste vrlo bolno i to sam objasnila :)

opet...raspece isusovo je po meni, ako sto sam vec objasnila, raspece u duhovnom smislu, jedna etapa koju je isus prosao na putu ka bogu, obozenju, spoznaji istine, prosvetljenju...i sigurno jeste vrlo bolno i to sam objasnila :)
Ja ne ulazim u tvoje razmišljanje - za mene previše neozbiljno. Već govorim o fizičkom razapinjanju. Ako je Isus zaista tako stradao, onda je stradao veoma strašnom smrću.

Ne postoji "raspeće u duhovnom smislu". Sve je samo mit, preuzet od Rimljana, pretvoren u religiju. Ljudi treba da traže boga, a ne neke ljude "koji uskrsavaju". Ha ha ha.
Pa da sam na tvom mestu, zapito bih se zašto je jedan Konstantin, najveći paganin, koji je mrzeo monoteizam, koji ga nije mogao smisliti, baš on da prihvati Isusa Hrista... Da si makar malo upoznat sa tim video bi koliko je to apsurdno, da jedan paganin, prihvati koncept monoteizma...neko će reći politika.. Pa to je kao da je Hitler zbog politike prihvatio Jevrejski narod. Znači nikada. U pitanju su neoborive istorijske činjenice.

Pa da sam na tvom mestu, zapito bih se zašto je jedan Konstantin, najveći paganin, koji je mrzeo monoteizam, koji ga nije mogao smisliti, baš on da prihvati Isusa Hrista... Da si makar malo upoznat sa tim video bi koliko je to apsurdno, da jedan paganin, prihvati koncept monoteizma...neko će reći politika.. Pa to je kao da je Hitler zbog politike prihvatio Jevrejski narod. Znači nikada. U pitanju su neoborive istorijske činjenice.

Pa nisi na mom mestu. Niti sam ja, hvala bogu, na tvom mestu. Da sam, ne daj bože, na tvom mestu, zapitao bih se po čemu su moja verovanja i uverenja tačnija od verovanja i uverenja jednog muslimana, hinduiste, budiste, paganina... ili bilo koga. Hitler je progonio Jevreje da bi nakon WW II isti dobili državu, a ceo WW II je politička igra, unapred pripremljena od strane jevrejske elite. To su neoborive istorijske činjenice.

Hteo sam da dodam, da pametnog čoveka zanima bog, božanstvo, božanska "sveta geometrija", a oni što mlate praznu slamu tu su samo zato da bi što više "ovaca" oterali sa pravih vrednosti na krv (hrišćanstvo) ili jihad (islam). Što su ljudi zli? Zato što su protivprirodni. Svako ko se obrezuje - on je protiv boga. I on je protivprirodan. Bog je stvorio sve delove tela za neku funkciju, a ne za seckanje. Klasična zamena teza. A za onoga ko neće da je prihvati tu su pretnje paklom... večnim uništenjem... i ostale gluposti. Bog je ljubav, a ne strah. I bog nije ono što je opisano u Bibliji, Kuranu... ili bilo kojoj ljudskoj knjizi.

Zašto su ljudi zli? Zato što jedu meso, iako su po prirodi vegetarijanci. Pa da barem jedu pravo meso, nego jedu GMO organizme. Pih. A te jadne životinje su najobespravljenija živa bića na planeti. Izem ti hrišćanina i bilo kog vernika koji "veruje u boga" a prelazi preko teških protivprirodnih činjenja u društvu, u kojima još i učestvuje, i koja još i odobrava. Teška hipokrizija, no sasvim normalna i uobičajena za vernike.

Back