Zasto su ljudi zli?

Има нечега у томе што кажеш. Намерно не кажем да има истине, нисам ја ко разни "гласници" овде који "знају истину".
Од Великог Праска сматра се да је прошло 14 милијарди година. Међутим, да ли је нешто пре постојало, да ли одувек постоји како је сматрао Ајнштајн - то не можемо искључити. Филозофски гледано, то што нешто вечно постоји не значи да нема неки Апсолут, Тао, Бог како га зову на Западу, јер то је Биће које нема одлике "претходи" осталим логички, а не временски. (Ето управо читам Историју кинеске филозофије, но да не смарам више с тим). Мало, мало па се и овде појави нека тема о комсологији. Кад се удубиш види се да физика ту не може без метафизике. Само треба имати меру, а неки генијални физичари (Хокинг рецимо) је радо прелазе из разлога популарности...

па баш вала
често сам говорио да се модерна наука заснива на Светим Књигама, а мене зезали због тога.
коме би пао напамет велики прасак да у Библији није прочитао "нека буде светлост":D
или оно
"Нека пусти земља из себе траву, биље, што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у коме ће бити семе његово на земљи. И би тако.
Нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховим, стоку и ситне животиње и звери земаљске по врстама њиховим. И би тако."

Sve više mislim da je većina ljudi bagra, da je većina Facebook učitelja, astrologa, duhovnjaka, vidovnjaka i ostalih kurcopalaca samo ista ta bagra koja koristi pametne stvari da bi se mogli usvinjiti, kao i ostale svinje. Yeah, negativan sam, crnjak, i sebi sam zbog toga prejak, jer sam egoistični smrad, za razliku od vas naprednih duhovnjaka i prosvetljenih klinaca, matoraca, vanzemaljaca i ostalih, koji na prvo mesto stavljate ljubav, svetlo, pozitivu, a patite kao i ovi ostali. Ili nemate para, ili vas drma nejebica, ili patite od nekakvog ego tripa da morate biti u centru pažnje. Vi patite, samo serete kako biste privukli na sebe pažnju i stekli respect. A, ako je za vas stvarno realista = pesimista, onda ste vi u većim govnima nego što sam mislio.

hahaha..
Kao da slusam mog druga jednog.. A mozda si i ti on z:hm:
Ja na tvoj realizam mogu reci(ako se link tako moze nazvati) samo ovo:
happiness-smiley-awesome-happiness-happy-epic-fail-demotivational-poster-1269667638.jpg

A da potpisem, samo duhovnjaci odnosno ljudi koji mastaju mogu da naprave promene u svetu i da naprave bolji svet, realisti je dovoljno da pogleda u nebo pa da shvati da je nedostizno(zahvali coveku sa vizijom na avionu). Jer su vizionari ljudi ispred svog vremena, ne realisti.

Ha ha ha. Vrh. Koja materija je zaslužna za tako nešto? Ja im lepo rekoh da me zanima bog, a ne bogohulno obrezani ljudski primerci, na kojima insistiraju.
Bese da je Avram, osnivac tvoje vere, bio obrezan. Da li bogohulno? I, gle cuda, Jeshua, ili kako ga ti pogresno nazivas Isus, navodni sin boziji, bese obrezan, takodje. Hriscani slave taj dan kao veliki verski praznik. Sta ti znas sta je "bogohulno obrezani ljudski primerci"? Da si hriscanin, da verujes u tog bradatog i obrezanog boga, koji je jos uvek opsednut ljudskim prepucijama, ti bi se, bez pogovora, poput muslimana i jevreja, obrezao i ne bi se sa tim seirio.

Avram, hvala bogu, nije osnivač moje vere. Kada bi bio osnivač moje vere - istog časa bih sam sebi brutalno presudio. Ja sam barem naveo neke stvari na temi zbog kojih su ljudi zli. Zato što su protivprirodni. Neću nikada da verujem u ljude. Ponavljam, zanima me božanstvo i božanska ljubav, a ne jadni obrezani ljudski primerci i njihov mizerni strah. Ne razumem turski jezik. Šta znači reč "seirio"?

Tema je zašto su ljudi zli. I ja sam odgovorio. Zato jedu meso i pristaju na GMO, zato što su članovi crkava koje podržavaju GMO i HACCP, i zaprašivanje ljudi avionima iz vazduha, kao komaraca (Chemtrails), čime su protiv ljudi, zato što mnogi zdravi i normalni ljudi veruju u obrezane i bolesne jadne ljude i njihove strahove... A ti si (i vi ste) totalno promašili temu baveći se time šta sam ja. Paganin sam. Moja religija je starija od vaše. Da li vam to smeta? I šta ćete preduzeti po tom pitanju?

Avram, hvala bogu, nije osnivač moje vere. Kada bi bio osnivač moje vere - istog časa bih sam sebi brutalno presudio. Ja sam barem naveo neke stvari na temi zbog kojih su ljudi zli. Zato što su protivprirodni. Neću nikada da verujem u ljude. Ponavljam, zanima me božanstvo i božanska ljubav, a ne jadni obrezani ljudski primerci i njihov mizerni strah.
Delujes mi kao svetosavski pravoslavac, a ako nisi, onda nisi ni bolji od njih. Sta vise, negativniji.

Ne razumem turski jezik. Šta znači reč "seirio"?
Razumes, razumes, u svakodnevnom zivotu koristi najmanje nekoliko stotina turskih reci koje su postale standarne reci u srpskom jeziku. Tako kad kusas corbu iz canceta ti koristis kasiku. I za tvoj porod koristis tursku rec. Vidi sada koliko tu ima turskih reci? Sta vise znas da je ta rec, koju, navodno, ne razumes, iz turske leksike. Da bi razumeo znacenje ove reci, umesto definicije, evo jedne anegdote, koju mi je pre par godina ispricao moj drugar, koja nedvosmisleno objasnjava njenu sustinu:

"- sinoć dođem kući kasno, čujem neko vrišrti. poslušam po kući čuje se iz spavaće sobe. priđem, odškrinem vrata, vidim neki kuronja, sa kur-cem od tridesetak santimetara, mi taslači ženu. u . a ona vrišti. stenje od bolova."
- "pa šta si uradio?" pitam ga, a on odgovara
- "samo sam se seirio."

Da li ti je sad jasno?

Činjenica je da ima i ljudi koji nisu zli. A ako se sve dešava sa Božjom promišlju, onda zli postoje jer Bog nije sprečio njihovo začeće. (On unapred zna da će biti zli.) Šta više, toliko dece umire u prvoj godini života, (po Božjoj promisli), - čitali smo objašnjenja da Bog toj deci ustvari čini uslugu jer zna da bi ona postala zli ljudi i završila u paklu- da Bog može i na taj način da unapred eliminiše zle. Ali on to ne radi možda da bi na svetu bilo malo uzbudljivije- dosada je loša stvar...

Činjenica je da ima i ljudi koji nisu zli. A ako se sve dešava sa Božjom promišlju, onda zli postoje jer Bog nije sprečio njihovo začeće. (On unapred zna da će biti zli.) Šta više, toliko dece umire u prvoj godini života, (po Božjoj promisli), - čitali smo objašnjenja da Bog toj deci ustvari čini uslugu jer zna da bi ona postala zli ljudi i završila u paklu- da Bog može i na taj način da unapred eliminiše zle. Ali on to ne radi možda da bi na svetu bilo malo uzbudljivije- dosada je loša stvar...

Ili jednostavno, ljudi su zli jer ih je Bog takvima napravio... Simple as that

Mozda je i on naklonjen pedofiliji, pa bira samo decu da mu budu drustvo u raju, a sve sto je starije salje u pakao.

Poslednja izmena:

Back