- Poruka
- 77.429
Има нечега у томе што кажеш. Намерно не кажем да има истине, нисам ја ко разни "гласници" овде који "знају истину".
Од Великог Праска сматра се да је прошло 14 милијарди година. Међутим, да ли је нешто пре постојало, да ли одувек постоји како је сматрао Ајнштајн - то не можемо искључити. Филозофски гледано, то што нешто вечно постоји не значи да нема неки Апсолут, Тао, Бог како га зову на Западу, јер то је Биће које нема одлике "претходи" осталим логички, а не временски. (Ето управо читам Историју кинеске филозофије, но да не смарам више с тим). Мало, мало па се и овде појави нека тема о комсологији. Кад се удубиш види се да физика ту не може без метафизике. Само треба имати меру, а неки генијални физичари (Хокинг рецимо) је радо прелазе из разлога популарности...
па баш вала
често сам говорио да се модерна наука заснива на Светим Књигама, а мене зезали због тога.
коме би пао напамет велики прасак да у Библији није прочитао "нека буде светлост"

или оно
"Нека пусти земља из себе траву, биље, што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у коме ће бити семе његово на земљи. И би тако.
Нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховим, стоку и ситне животиње и звери земаљске по врстама њиховим. И би тако."