- Poruka
- 7.211
nikako
nije tacno

Nego kako?
nemas pojma

Evo vam odgovora u ovom filmu:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nikako
Nego kako?
Imate ljude koji vas teraju u zlo i negativnost, i one koji vas teraju u ljubav i dobrotu...
Neuki ljudi ga zovu djavo, odnosno đavo. Izmislili su ga i dali mu svoje negativne osobine.
Ja imam argumente. Ona nema ništa.
Ona ima meku, ja nemam baš neku tvrdu, a ti nikakvu. Tako nekako? Trudiš se da pokažeš da si zao? Ili?
Pa zabavi i nas malo pa napisi sta ti mislis, kakva opravdanja ljudi nalaze za zlodelaNe bih rekao da sam zao, iako sam uradio neke loše stvari, kao i svi drugi. E sad, mene zanima kakva opravdanja ljudi nalaze za zlodela, pošto očigledno kreator univerzuma nema ništa s tim, sudeći po odgovorima vernika, a meni je to presmešno....
Mislim da odgovor leži u ekonomskom sistemu u kojem živimo, pa nema dovoljno resursa za sve, pa su neki ljudi primorani da se služe zlom da bi preživeli. To je moje mišljenje koje može biti netačno, naravno. Ali mene zabavljaju tvrdjenja vernika da je to neka viša sila, djavo, slobodna volja, štagod...Prosto je neverovatno šta se sve neće napisati na internetu i shvatiti ozbiljno...To je jedan od razloga što sam ovde, zabavno mi je![]()
Pa zabavi i nas malo pa napisi sta ti mislis, kakva opravdanja ljudi nalaze za zlodela
hoces reci da ljudi cine zlo bez slobodne volje![]()
hoces reci da ljudi cine zlo bez slobodne volje
Ja na primer bi mogao reci da,
nije uvek moguce upotrebiti slobodnu volju za dobar izbor,
ljudi su naterani da budu zli, da napadaju i unistavaju jedni druge,
oni duboko u srce veruju da cine time Bogu sluzbu, i nisu ni svesni da jedino kome cine sluzbu to je crkva koja od toga ima materijalnu korist.
I ne samo crkva, svaka drzava, svaka vlast, svaki poglavica, uticu na ljude da budu 'dobri', ljudi 'odabiru' to 'dobro' i kao posledica svih tih dobrih odabira evo nam ratova i svega loseg na sve strane po celom svetu.
Da li neko misli da ljudi namerno odabiru patnju i nistavilo, ja ne bi rekao, oni su prevareni i natrani da to odaberu.
![]()
Šta misliš o sebi, da li si dobra ili loša osoba?
Mona, ti, bas kao i ostali pripadnici drugih hriscanskih denominacija, pravdate zlodela "slobodnom voljom" koju nam je podario Jahveh (sic). Pa, kad imas slobodnu volju, zasto ne zaronis u dubine mora i tamo, posto imas slobodnu volju i zelju, ne ostnes nekoliko sati. Ili, imas slobodnu volju da poletis. Pa sto ne poleltis. Imas i slobodnu volju da nestanu ateisti, ali se ta tvoja slobodna volja ne moze ostvarju. Ponasanje i ta, tzv. slobodna volja" je determinisana mnogim ciniocima, pa i mojom "slobodnom voljom." Ne mozes uci u moj stan ako ti ja ne dozvolim svojom "slobodnom voljom", ali ne mogu ni zabraniti policiji da, ako imaju odredjena ovlascenja, izvrsi premetacinu u mom stanu. Pretpostavimo da imam slobodnu volju da s tobom delim krevet, ali to ne mogu da ostvarim, jer ti to, mozda, ne zelis. Dakle, moja slobodna volja je determinisana brojnim determinantama, medju kojima je i tvoja "slobodna volja" da li cemo ili necemo spavati u istom krevetu.Pa zabavi i nas malo pa napisi sta ti mislis, kakva opravdanja ljudi nalaze za zlodela
hoces reci da ljudi cine zlo bez slobodne volje![]()
Ko sam ja da ramisljam o tome sta je Bog mogao i trebao?
Covek je sam izabrao zlo i neposlusnost kad je ubrao sa drveta poznanja dobra i zla.
Pa receno im je da ne jedu sa tog drveta, tako da su znali da im je to zabranjeno.
Kljucno je da su znali da je zabranjeno!