Zasto su Dveri propale ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa de ces veci link od izbornog rezultata

Misliš na SNS? U pravu si.

- - - - - - - - - -

Sada ste zadovoljni rezultatom, a niste presli cenzus ?:hahaha:

Zamisli, da, vi ćete nestati posle dve godine.

- - - - - - - - - -

Znaci li to da smo postali zemlja u kojoj preovladjuje pro nato raspolozenje?

Onaj ko je glasao za SNS, zna da mora u NATO. Ili ne zna...:hahaha:

- - - - - - - - - -

3 miliona glasaca su NATO glasaci.

Samo što toga nisu svesni.

- - - - - - - - - -

Znaci li to da smo postali zemlja u kojoj preovladjuje pro nato raspolozenje?

Pitaš, a sve znaš. U čemu je štos...:think:

Знате шта је најјаче? Цео дан данас кукају и псују амере и нато и слава херојима итд . . . а онда се сетим да су гласали за вУЧКа и нато. хихихиихих . . .

To s Rusima nije bas naislo na dobar prijem, a sto se ekonomije tice, slabo su pricali o njoj, a i to bolje da nisu. Ona voditeljka B92 je ispreskakala Boska najstrasnije bas oko ekonomije. Vidi se da se on u tome ne snalazi.

Сви подржавају савез са Русијом, а што се тиче економије, нудили су конкретна решења за разлику од већине странака.

Sta mislis da li bi u bilo kojoj zemlji razvijenog zapada prosle ovakve cifre bez kazni?
Ne bi, zato ja i zelim da buidemo deo uredjenog sveta, pa nece moci ni ovde.

Odakle bre milioni evra, covece?
Ali, nije meni to problem. Nekada ce se ustanoviti odakle, kao sto se sada ustanovljava kome je davo Miskovic a kome Saric, Beko,.....
Osnovni problem, za mene, je ono sto vi svesno ne vidite: zasto se ne postuju osnovne odredbe zakona o izboru narodnih poslanika i zasto o tome SVI (osim Dveri) cute?
Zato sto su ih krsili svi. Odakle milioni nekim strankama mozemo trenutno samo da nagadjamo. Saznacemo valjda jednog dana.

- - - - - - - - - -

Interesantno mi je da niko ne pominje SPS koaliciju kao gubitnika. Iz ovih zvanicnih rezultata se vidi da su oni dobili 83.082 glasa manje nego 2012. a imali su sve resurse na raspolaganju za kampanju bas kao i LDP, DSS, DS i URS za koje znamo da su pali.

Vazno je da stoji tema da su "Dveri propale". :per:
Propale u smislu da nisu usle u parlament. SPS jeste, makar i sa manje glasaca. Najvise je izgubila DS, ali je zapravo Kostunica tragicar jer je ostao ispod crte.

Eto, tebi je jedna emisija od 20 minuta bila dovoljna da zakljucis nesto a ne postavljas pitanje zasto Dveri nigde nije bilo gde je bila panel diskusija po odredjenim temama? Mozda bi neko "kompetentniji" od Boska u razmeni argumenata sa npr. SNS frazerima pokazao suprotno? Sta mislis, zasto je SNS zabranila svojim clanovima da ucestvuju u emisijama na bilo kojoj tv gde su ucesnici i Dveri?
Za Dveri nista ne zna 80% onih koji izlaze na glasanje a pola od onih koji nesto znaju je u negativnom kontekstu sa B92 povodom gej parada ili sa PINK-a gde je do poslednjeg dana vodjena antikampanja preko "Trece Srbije".
Televiziju retko pratim, tako da je cela kampanja na tom mestu prosla mimo mene. Ponekad radio, ono sam cuo vise slucajno. I bez toga sam davno zakljucio da Dverima ekonomija nije prioritet i o tome sam bas tebi i pisao mnogo pre izbora. Nije mi bas jasno kako mislis da SNS smatra DVERI najvecom opasnoscu, a ne neke vece stranke.

- - - - - - - - - -

Сви подржавају савез са Русијом, а што се тиче економије, нудили су конкретна решења за разлику од већине странака.
Aha, kako da ne.

Nije suština u nacionalizmu, već o govorenju istine. Oni su izrekli najviše tačnih stavova koji opisuju situaciju u Srbiji. Sledeći put će imati još više glasača.
Ne znam kako si izmerila da su oni imali najvise tacnih stavova o situaciji, ali ocigledno nisu imali ubedljiva resenja.

Ne snalazi se niko. Vučić se snalazi? Bota...!? Još jedan dokaz da je čovek pošten.
Svoje postenje dokazuje time sto nema pojma o ekonomiji?? :hahaha:

Ослобођење од НАТО окупације само уз помоћ савезничке Русије
Sada je za dveri legitimna vlast u Srbiji za koju je glasao narod ''nato vlast'' i ''Srbija je okupirana'' . Glisa i Bole ce uz pomoc Rusije da ''sruse nato vlast'', verovatno ce da sruse i srpski narod koji je glasao takvu vlast.....

Пропали су јрдино радикали...
Сви други су преливоде.
А ови људи из Двери и нису политичка странка у правом смислу те ријечи.
Ако желе да то буду, мораће да пазе, јер политика упрља и најчистијег...
А све док гласачи буду користили доњи стомак умјесто мозга, спаса нам нема.
Ни лијево, ни десно од Дрине.

Ne bi, zato ja i zelim da buidemo deo uredjenog sveta, pa nece moci ni ovde.

Propale u smislu da nisu usle u parlament. SPS jeste, makar i sa manje glasaca. Najvise je izgubila DS, ali je zapravo Kostunica tragicar jer je ostao ispod crte.
Televiziju retko pratim, tako da je cela kampanja na tom mestu prosla mimo mene. Ponekad radio, ono sam cuo vise slucajno. I bez toga sam davno zakljucio da Dverima ekonomija nije prioritet i o tome sam bas tebi i pisao mnogo pre izbora. Nije mi bas jasno kako mislis da SNS smatra DVERI najvecom opasnoscu, a ne neke vece stranke.:

Greska. Jadni smo ako mislimo da nas neko sa strane treba naterati da budemo organizovani i posteni.
"Deo uredjenog sveta" postajemo po automatizmu kada sami sebe uredimo a ne kada nas neko natera u neki tor.

Nesto nisam primetio da postoje otvorene teme za sve "propale stranke" sa ovakvim nazivom. Zar je veca propast kada vanparlamentarna stranka ne udje u parlament a pritome ostvari bolju rezultat od do juce parlamentarnih ili ako su iz parlamenta ispale i one koje su u parlamentu bile i po 10 - 20 godina? Pogledaj ko je postavio ovu temu, pogledaj ko je u medijskoj blokadi i posle izbora i pogledaj zasto SNS ne dozvoljava ucesce svojih clanova u emisijama sa Dverima, pa sam zakljuci zasto oni smatraju Dveri a ne nekog drugog za nezgodnu opoziciju. Ipak, reci cu ti. Zato sto bi onda njihovi glasaci culi argumentovanu kritiku prakticnog ponasanja SNS-a na vlasti a koje je u suprotnosti sa onim sto oni sebi nikako da objasne posto ne mogu cuti drugacije misljenje od onoga sa PINK-a i RTS-a potkrepljenog velikim naslovima u Kuriru i Informeru.
O ekonomiji za koju se zalazu Dveri tesko da zna bilo sta neko ko se nije sam zainteresovao i otisao na sajt. Zato ja imam primedbe samo na medijsku cenzuru Dveri. Pobogu, ako su im ideje "nikakve" zasto ih ne raskrinkaju javno a ne zabranom?

Poslednja izmena:
Zašto su Dveri propale?
Zato što njihova politika nema podršku.
Pri tom ne mislim samo na podršku naroda, nego nemaju logističku podršku.

Sve te deklarisane proruske stranke napokon treba da se upitaju samo jedno. Zašto Rusija ne podržava prorusku opciju u Srbiji?
Da li je Rusiji uopšte stalo da na vlastu Srbiji dodju proruske snage? Ja nemam pojma.
Meni se čini da mi Rusima u tom pogledu nismo zanimljivi.
Da jesmo, pretpostavljam da bi Rusi prvo delovali kao integrativni faktor, pa pozvali za sto sve proruske opcije, Dveri, DSS i SRS i napravili koaliciju...a potom bi uložili koje milionče u kvalitetnu predizbornu kampanju.
To nisu veliki novci, a efekat ne bi izostao...
Skoro sam siguran da uz jednu agresivnu i kvalitetno odradjenu kampanju...ova koalicija bi na ovim izborima bila odmah iza SNS-a po snazi.

Ali meni se čini da Rusija nije zainteresovana za Srbiju u tom smislu.

Posto imamo temu koja se bavi propascu radikala na izborima
http://forum.krstarica.com/showthread.php/679707-Zašto-su-radikali-tako-politički-propali
Treba da se vidi, zasto su i dveri propale na izborima. Da li je njihov program bio slab ( da se da svakom ko hoce na selo 10.000eur i da ne placa porez, da zene koje imaju decu ne rade, a da ide radni snaz,prekid odnosa sa Amerikom i Eu....) ili njihovo agresivno promociranje ili nesto trece ili sve zajedno...:think:
Dveri: Imaćemo dvocifren rezultat
Užice -- Na ovim izborima pokret Dveri će biti najveće iznenađenje i ne samo da je iznad cenzusa, već se približava dvocifrenom izbornom rezultatu, kaže Boško Obradović.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=819114

Zasto su propali??
To pitaj njihovog osnivaca..Botu

Menja se politička mapa Srbije...
Sledeći izbori će verovatno po većinskom ili još verovatnije,po
kombinovanom sistemu...To će naterati opoziciju na fuzionisanje
gde je to moguće...
Za godinu dana ćemo imati svega nekoliko stranaka...

Posto imamo temu koja se bavi propascu radikala na izborima
http://forum.krstarica.com/showthread.php/679707-Zašto-su-radikali-tako-politički-propali
Treba da se vidi, zasto su i dveri propale na izborima. Da li je njihov program bio slab ( da se da svakom ko hoce na selo 10.000eur i da ne placa porez, da zene koje imaju decu ne rade, a da ide radni snaz,prekid odnosa sa Amerikom i Eu....) ili njihovo agresivno promociranje ili nesto trece ili sve zajedno...:think:
Dveri: Imaćemo dvocifren rezultat
Užice -- Na ovim izborima pokret Dveri će biti najveće iznenađenje i ne samo da je iznad cenzusa, već se približava dvocifrenom izbornom rezultatu, kaže Boško Obradović.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=819114

Novac, nez novca nema ništa.Još nešto?Narodu je još svježe sjećanje na bomabrdovanje Srbije, pa se narod boji više ratova i svih onih koji bi nešto na tu temu.Naravno mladi ljudi ne žele da ih neko eventualno mobiliše da idu na Kosovo i Metohiju, jer su svjesni da se to ne može vratiti pričom.Znači narodu je dosta priče o nebeskim stvarima, jer bi malo posla, hljeba i pravde na zemlji, a za nebo , koga brihga nebo?Ljudi žele da se radi i tako to.

Čak i da su osvojili i 40% glasova, opet bi ih izolirali kao što su politički izloirale tadašnje radikale, kad su bili najajača stranka u Srbiji, prije njihovog rascjepa.

Poslednja izmena:
Zašto su Dveri propale?
Zato što njihova politika nema podršku.
Pri tom ne mislim samo na podršku naroda, nego nemaju logističku podršku.

Sve te deklarisane proruske stranke napokon treba da se upitaju samo jedno. Zašto Rusija ne podržava prorusku opciju u Srbiji?
Da li je Rusiji uopšte stalo da na vlastu Srbiji dodju proruske snage? Ja nemam pojma.
Meni se čini da mi Rusima u tom pogledu nismo zanimljivi.
Da jesmo, pretpostavljam da bi Rusi prvo delovali kao integrativni faktor, pa pozvali za sto sve proruske opcije, Dveri, DSS i SRS i napravili koaliciju...a potom bi uložili koje milionče u kvalitetnu predizbornu kampanju.
To nisu veliki novci, a efekat ne bi izostao...
Skoro sam siguran da uz jednu agresivnu i kvalitetno odradjenu kampanju...ova koalicija bi na ovim izborima bila odmah iza SNS-a po snazi.

Ali meni se čini da Rusija nije zainteresovana za Srbiju u tom smislu.

Srbija nije u strateškoj ruskoj sferi uticaja.I suviše je daleko i premala je sa Rusiju.I još nešto opšte siromaštvo.Niko to ne želi "sebi za vrat"...

Poslednja izmena:
Нису Двери ништа ни имале, па нису могле ни да "пропадну".
Пропала је једна друга ствар која се градила у току прошле године и сасвим јасно указивала који је пут за супротстављање "Безалтернативном" блоку, без обзира на страначку диференцијацију. Онога тренутка када није и формално створен Патриотски фронт и то не као коалиција странака , него са јасним надстраначким државотворно одговорним политичким определењем, десило се ово што се десило и мико ко је иоле политички писмен није могао да буде изненађен. Причати о Дверима издвојено као "губитницима" је бесмислено или циљано тенденциозно.

- - - - - - - - - -

Nije tacno.Rusi imaju interese i Srbiji, sami su to jos davno rekli. Medjutim, Srbi sami rade protiv sebe. A Rusi nemaju nameru da zalegnu za nekoga ko sam nece da se trgne.

И увек се стигне до кључног питања : " Има ли овде Срба?"

Најбољи резултат Двери у Србији остварен је у Чачку, једини двоцифрени: освојили смо 11,66% гласова и заузели треће место иза СНС и СПС, док су сви остали испод цензуса: и Ђиласова ДС, и Тадићева НДС, и УРС, и ЛДП, и ДСС, и СРС. Двери су у Чачку, дакле, самостално јаче од свих ових шест донедавно великих политичких странака заједно, и једине су изнад цензуса уз СНС и СПС.

Исти случај је и у Краљеву, Лучанима, Пожеги и Горњем Милановцу, где су Двери такође на трећем месту, а сем у Пожеги где је цензус још прешла ДС - све друге политичке странке изузев СНС и СПС су испод цензуса. У Краљеву смо освојили, 6,75%, у Пожеги 6,17%, Лучанима, 5,76%, у Горњем Милановцу, 5,62%. Овоме треба додати и прелазак цензуса у Косјерићу, 6,15%, Новој Вароши, 5,6% и Ариљу, 5,43%.

Посебно истичемо резултате на северу Косова и Метохије, где су Двери такође преко цензуса: у Косовској Митровици 5,85%, у Звечану 6,29% и у Лепосавићу 6,5%.

Два друга најбоља резултата Двери забележена су у Расејању (7, 29%) и Љигу (7, 47%). Најбољи окрузи по резултатима Двери у Србији – гледано само за оне који су преко 4% и идући од мањег ка већем проценту - су Златиборски и Колубарски са по 4,22%, град Београд са 4,75%, Косовско-митровачки са 5,29%, Расејање са 7,29% и Моравички округ са 8,62%.

Треба поменути и да су у граду Београду преко цензуса општине Вождовац (5, 07%), Звездара (5, 08%), Нови Београд (5, 18%) и Чукарица (5, 28%), у Нишу општина Медијана (5, 40%), док су у Расејању преко цензуса бирачка места у Чешкој (5, 62%), Хрватској (5, 63%), Словенији (5, 81%), Италији (7, 07%), Француској (7, 69%), Немачкој (7, 98%), Аустрији (8,14%), Швајцарској (9, 43%) и Великој Британији (9, 52%), а најбољи резултати су у Холандији (15, 29%), Америци (15, 68%), Руској Федерацији (17, 80%) и Норвешкој (26, 24%).

Треба нагласити и да су Двери - иако испод цензуса – често треће, четврте или пете по изборном резултату и у многим великим градовима, попут Ниша, Ваљева, Крагујевца, Пријепоља..., и то јесте политичка нада за даље. Цензус смо прешли и на локалним изборима у Аранђеловцу и добили два одборника на челу са Владаном Глишићем.

Оно што је важно нагласити у закључку ове анализе најбољих изборних резултата Двери јесте да се Србија од Пријепоља до Београда, и од Лепосавића до Аранђеловца, плус Српско Расејање, може сматрати нашим бирачким упориштем које Двери види међу првих 3-5 политичких опција.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back