Ne razumem zašto to meni pišeš kakve veze ima ono što sam ja napisao sa ovim što si ti napisao. Da ponovim još jednom
Za Srbiju treba živeti rađati i stvarati a ne umirati.
Imas poentu , ali jako malo Srba je za to , bas jako malo , ne znam da li ih ima 1000 , nije malo koliko je malo postenih , ali stvarno , ili jos manje svesnih , savesnih ....
Ali je ipak malo i tih nazovimo ih zivucih zdravorazumskih , a ne jajare, zvuci isto i jajarama kiad pricas, najvaznije je preziveti , ali to je jajarizam, to ne donosi nista dobro , jedino sto je dobro je sto su prilagodljivi na sve za sve samo ne za one koji bi nesto vredno ..
Razlika izmedju bezvrednog u zivotu postoji...
Uzmimo sta sve moze biti bezvredno..
Anarhija, bezvredna je jer ne vrednuje nista, red je bezvredan, svaki red pa i red po nekoj vrednosti , sve je slucajno i impulsivno
pozitivna selekcija izostanak....ako nema nekih pozitivnih selekcija, bilo kakvih , onda nema nikakvih orjentira ka kojima ide razvoj drustva, npr skupljanje bilo kakvih plodova, dovodi do toga da ne postoji nagradjivanje pa ni razvoj kulture drustva ka izboru kvalitetnijih i boljih po razvoj pojedinca prisustva hrane, nesto slicno postoji u Africi..
Ko nije gledao onaj moj video o africi , jedno selo imao ogromne kolicine krompira zato sto zive ispod kilimandzara, a druga sela gladuju i otimaju sta stignu jer jedu svaki 3 dan...
Otud je cesto u takvim kulturama, kad bude bice, nista planiranje, sve od danas do sutra, sto je ocigledno i za Srbe u spontanom nacinu ponasanja...
nepostovanje ikakvog znanja i vestine...
Zasto sam ovo izdvojio?
Nisam trebao jer je to tema lopovluk, a lopovluk Srba je na visokom mestu znacaja, sve sto pokrades ne moras da trosis...Akko pokrades iskustvo , vestinu drugoga, znanje drugoga, ne moras da trosis, niti da postujes...
I to se prvo vidi na cuvenoj odvajkada metodi , u selu , svi cekaju da neko prvi proba a onda iskopiraju ako dobro prodje..
To je duboko u seoskom mentalitetu...|takodje pokazuje koliko je Srpski narod glup i kukavica...ali lukav...naravno srpski narod se laze da je pametan, ali pametan na lopovski nacin...tako se zamaskira rec lukav...u sustini glup..
Sta se krije iza svega, pazelja da tog istog koga ne postuju kad je znanje i vestina u pitanju , ne omoce puno , sto je takodje vrlo glup potez, vrlo sebican i vrlo sujetan...Jer ako omocis onog ko je snalazljiv i inteligentan i pametan, mozes imati korist od razvoja i njega i sebe, a ako ga ne omocis, imas korist samo na dva polja, ebes lepse zene nego on , i manje si siromasan nego on.
Znaci da skratim, samo posmatranje, vazno je preziveti ne donosi dugotrajnu prednost drustvu takvih pojedinaca jer ce biti pokupljeni od bilo koje uredjene grupe , jaci doprinos svakog pojedinca grupi...
Dok vazno je biti okrenut ka prezivljavanju i unapredjenju prezivljavanja donosi drastican skok, ali toga nema, ili je vrlo retko , narocito ako je oportunizam prisutan, a jeste , jos utreniran..
Oportunizam je mnogo jaka sila, kad se izdresira narod ili bilo koji pojedinac, mozes preko oportunizma na brzinu da mu kontrolises sve, raspolozenje, aktivnost, spremnost, bes, ljutnju , ljubav, sve mu kontrolises a da sam ne primecuje toliko sta mu radis..
Propusteni oportunizam, kiselost, vise puta propusteni oportunizam ili oportunizam sa namernim naglasavanjem od koga propusten ili zbog koga propusten, javlja se bes, vec usmeravas mrznju prema nekome...
Propusten oportunizam zbog neinformisanosti , pojacavas osecaj da je oportunista glup...
Cimkanje na neostvaren oportunizam, takodje, pojacavas osecaj da je glup, teras ga da se vise posveti oportunizmu..
Mases mu porazima u oportunizmu....ako je politicki oportunizam , od dupeuvlakaca stvaras gladijatora dupeuvlakaca...spremnog da eliminise sve svoje politicke protivnike...