Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti si covjek lazi,a ne ja.
Ja nemam nikakav klan,niti mi je potreban.
I pored tebe,i takvih kao ti...puno mi je srce sto ovde na temi postoje i oni koji su pametni,istinoljubivi,iskrene patriote,koji ne mrze svoju bracu preko Drine i koji su mudri da prozru bjelosvjetski lopovluk.Nije ipak sve tako crno kako mnogi zele da bude.
Da se ja pitam vec bih bar tri osobe sa ove teme kandidovala za predsjednika svih Srba.
Nijedna od njih nisi ti ,ni tebi slicni.
Bolje da ga ne citas,ni njegove definicije.Koliko shvaćam, Mystic u Srbijance ubraja isključivo one koji žive u središnjoj Srbiji.
Baš malo čitam, ima nekoliko tumačenja.
Šumadinac nestao1918e.Огорчена си превише
Поклони се Шумадинцу
Još ako si Levčanin...Огорчена си превише
Поклони се Шумадинцу

Nije u redu generalizovati, ali daću na moment sebi tu slobodu. Od svih Srba meni najstraniji, najčudniji i da ne kažem nešto teže u prosjeku su bili oni iz sjeverne Šumadije (do 60-ak km od Beograda). To su materijalisti i ljigavci kakvih nema nadaleko, iz nepoznatih razloga ne podnose nas Krajišnike iako im ništa nažao nismo učinili (u njihovom kraju živili malo Krajišnika). Među njima je bilo takvih spodoba koje su tvrdile da nije Tuđman kriv za progon Srba iz Krajine, nego da smo krivi sami mi Krajišnici. Sjevernih Šumadinaca sa stavovima koje navedoh u prethodnih par rečenica sam upoznao dvocifren broj. Imao sam ih na poslu.Не лупај,
Шумадинац је остао државотворан, он је направио и Србију свим републикама ју и наслеђе Српској
Зар не?
Плачи
Moja pokojna baba umrla je u Zagrebu, kada sam je jednom onako bezveze pitao da li bi se htjela vratiti na Petrovo polje, rasplakala se kao kišna godina.......a kru(v) ispod peke i palenta/pura sa varen'kom..??
Схватили смо да су теби Хрвати као прве комшије у региону пречи него рецимо Грци или Руси, али ебг нама нису, нама су неупоредиво пречи Грци и Руси.Nije tebi, ništa jasno. Ne može nama u regionu, biti preči: Rus, Grk, Nemac, Francuz, Turčin, Arapin..., nego mi samima, između sebe. Uglavnom, svi smo Srbi, ali poštujem, kako se ko izjašnjava. Religija, je opijum za narodne mase... tako da o tome ne želim, ni komentarisati. Religija je vrsta ideologije, kao što je i ustašstvo, čentištvo, balijanderizam... tako, da se izrazim. I, mnoge druge, zaostale stvari. Bitno je biti čovek,a ne ovi šarlatanizmi, koje si nabrojao. I, ponavljam. Nacija je jedan modalitet, a etnos, sasvim drugi. Pametnom, to treba da bude jasno.
Je l' taj budući kandidat mora biti Rusofil ili ne mora?Ti si covjek lazi,a ne ja.
Ja nemam nikakav klan,niti mi je potreban.
I pored tebe,i takvih kao ti...puno mi je srce sto ovde na temi postoje i oni koji su pametni,istinoljubivi,iskrene patriote,koji ne mrze svoju bracu preko Drine i koji su mudri da prozru bjelosvjetski lopovluk.Nije ipak sve tako crno kako mnogi zele da bude.
Da se ja pitam vec bih bar tri osobe sa ove teme kandidovala za predsjednika svih Srba.
Nijedna od njih nisi ti ,ni tebi slicni.
Daj Bože Sofija, nisam optimista jer na kraju uvjek ispliva sve u paketu i dobro i loše.Nakon 5.oktobra sam bio uvjeren da nikada više neću gledati SPS na vlasti da bi im infuziju dao upravo taj blok koji ih je skinuo.Politika kod nas je generalno mnogo prljava i bljutava.Ja sam ih gledao użivo kako se svadjaju a kada se kamere ugase kao braća rodjena.Tada sam i prestao obavljati svoju gradjansku dužnost i ne glasam evo 20 + godina već.Е па сад, жао ми је, нисмо се родили у Швајцарској коју су направили Ротшилди да би у њој таложили паре.
МОраћеш бар још један лом да одгледаш.
Управо се спрема и треба и ви да будете спремни, да очистите на сметлиште те који вам урнишу животе већ 30 година.
Играње игре, као Вучић и Ђилас што је играју.
Он је финансира и даље одавде.
На које Шумадинце мислиш?Nije u redu generalizovati, ali daću na moment sebi tu slobodu. Od svih Srba meni najstraniji, najčudniji i da ne kažem nešto teže u prosjeku su bili oni iz sjeverne Šumadije (do 60-ak km od Beograda). To su materijalisti kakvih nema nadaleko, iz nepoznatih razloga ne podnose nas Krajišnike iako im ništa nažao nismo učinili (u njihovom kraju živili malo Krajišnika). Među njima je bilo takvih spodoba koje su tvrdile da nije Tuđman kriv za progon Srba iz Krajine, nego da smo krivi sami mi Krajišnici. Sjevernih Šumadinaca sa stavovima koje navedoh u prethodnih par rečenica sam upoznao dvocifren broj. Imao sam ih na poslu.
Jedan Kragujevčanin mi reče da su današnji Šumadinci nažalost nešto sasvim drugo od Šumadinaca od prije 100-200 godina koji su bili patriote, časni i pošteni ljudi. Ako laže on, onda lažem i ja.
Šumadinac nestao1918e.
Izgleda da je i Mistik od takvih.Nije u redu generalizovati, ali daću na moment sebi tu slobodu. Od svih Srba meni najstraniji, najčudniji i da ne kažem nešto teže u prosjeku su bili oni iz sjeverne Šumadije (do 60-ak km od Beograda). To su materijalisti kakvih nema nadaleko, iz nepoznatih razloga ne podnose nas Krajišnike iako im ništa nažao nismo učinili (u njihovom kraju živili malo Krajišnika). Među njima je bilo takvih spodoba koje su tvrdile da nije Tuđman kriv za progon Srba iz Krajine, nego da smo krivi sami mi Krajišnici. Sjevernih Šumadinaca sa stavovima koje navedoh u prethodnih par rečenica sam upoznao dvocifren broj. Imao sam ih na poslu.
Jedan Kragujevčanin mi reče da su današnji Šumadinci nažalost nešto sasvim drugo od Šumadinaca od prije 100-200 godina koji su bili patriote, časni i pošteni ljudi. Ako laže on, onda lažem i ja.
На које Шумадинце мислиш?
Наташу Кандић из Тополе?
Или оне који су 1939. изгласали Мачека кад ни Личани нису гласали за њега?
За ''шумадизам'' је крив Милош Обреновић.
Он би продао све ван Шумадије што је и доказао односом према Србима Пречанима.
Иначе, немам мишта против народа из Шумадије. Али да, има тих неких примерака чудних.
Ne znam ali do 18e važi ovo što pišeš. Posle toga ono što je preteklo utopilo se u sivilo .Ок
Ко је опстао Јанез, Пургер, Македонац???
Нема он ни приближно већину.Daj Bože Sofija, nisam optimista jer na kraju uvjek ispliva sve u paketu i dobro i loše.Nakon 5.oktobra sam bio uvjeren da nikada više neću gledati SPS na vlasti da bi im infuziju dao upravo taj blok koji ih je skinuo.Politika kod nas je generalno mnogo prljava i bljutava.Ja sam ih gledao użivo kako se svadjaju a kada se kamere ugase kao braća rodjena.Tada sam i prestao obavljati svoju gradjansku dužnost i ne glasam evo 20 + godina već.
Što se tiče Vučića mišljenja sam da on i dalje ima komotnu većinu po Srbiji, njemu je samo Beograd kritičan ali to ne čudi, Beograd je država za sebe.Čak i ako izgubi Beograd dobiće još par godina vlasti.Ako je mogao Slobo može i on.Nisam optimista i daj Bože da nisam u pravi ali iskreno ne primam se na spin priču kako je pokrao izbore masovno, toliko pokrasti ne može.Srbija je glasala za Vučića.Istina više ruralna Srbija, penzioneri, ima solidno glasova u vojsci, policiji, upravi tj. republičkim organima.Vučić nije došao juče, njegov kult je pravljen ciljano i s razlogom.To je bilo jasno još onog dana kada su razbili radikale i stvorili SNS da je ideja za Srbiju - bivši desničar sprovodi tobože teške reforme za ulazak Srbije u EU.Jer Srbi su po prirodi malo tvrdji od regijeci teži za omekšavanje.Odatle i ta agenda gej Brnabić i slične nametnute mi agende.Tek kada mu ti isti koji su ga doveli okrenu ledja onda možeš očekivati i ozbiljniji pad Vučića.Opet ponavljam ovo je samo moje mišljenje a pričaćemo na tu temu opet drugom prilikom.

Док Пречани паори убијају Лазара Саватића, Шумадинац повија главу и даје сву летину.Дарлинг,
Чудни или не
Само је он способан да поново створи државу.
Па, плачи...

Ne obične ljude koje sam upoznao preko posla ili na neki drugi način. Podavalska sela, Sopot, Mladenovac itd, dakle sjeverna Šumadija bliže Beogradu. Ja iz tog djela Šumadija nisam sreo 5 ljudi da valjaju, a dvocifren broj sam ih sreo i upoznao sa nakaradnim stavovima koji su izražavali neprpeljivost prema meni samo zato što sam Krajišnik (smetao im je i moj govor, a optuživali su nas Krajišnike da im otimamo poslove itd). U južnijim djelovima Šumadije ljudi su bolji, i to kažem iz iskustva. Upoznajući sjeverne Šumadince maltene da su mi Hrvati i Šiptari ispali ljudine u poređenju s njima.На које Шумадинце мислиш?
Наташу Кандић из Тополе?
Или оне који су 1939. изгласали Мачека кад ни Личани нису гласали за њега?
За ''шумадизам'' је крив Милош Обреновић.
Он би продао све ван Шумадије што је и доказао односом према Србима Пречанима.
Иначе, немам мишта против народа из Шумадије. Али да, има тих неких примеракаa чудних.
Rijetko kvalitetan post na temi...ali to govori i o nama dosta.Malo je ljudi koji se mogu uzdići i pogledati stvari realno.Ti imaš jednu prednost jer si jedan dio života boravila u Bl pa poznaješ te ljude malo bolje od prosječnog stanovnika Srbije.Činjenica jeste da su Dodik i Vuĉić možda najiskusniji političari trenutno u regiji.A to znači i najbolji manipulatori.Do skora se držao i Djukanović ali je pao kako je pao.Vidjećemo problem je RS jer je nestabilna BIH i nema komfora za grešku.Srbija ima dodatni problem oko KIM.Neće biti lako pogotovo nakon globalnih trzavica Rusije i SAD.Вучић не само што је ујадио, унизио и згазио Србију, предао 15% територије, продао руднике тако да сад сопствено злато купујемо од власника, решио Србију да направи депонијом, задужио грађане за наредних 15 генерација, увео разне намете, основао којекакве институције за малтретирање грађана, он је утемељивач још једне гадости.
А то је разједињавање Срба.
До сад нико у историји владања Србијом није користио народ Републике Српске или прекодринске Србе како би своје владање оправдавао.
Притом то ради у тренуцима очигледне и жестоке индигнације Срба из Србије према њему и структурама око њега.
Моје лично мишљење је да овакво размишљање о Србима у РС имају они који унапред о њима мисле лоше.
Одакле идеја да Вучића ''толико'' подржавају Срби из РС?
Нисмо их бројали.
Сви заједно треба да се опасуљимо и да схватимо да смо у канџама лудака који разједињује српски корпус. Да ли то ради јер је луд или зато што му је неко тако наредио неважно је.
Важно је томе стати на пут.
Осудити њега због тога, а не те људе које ће можда силом потрпати у бусеве и довести у Митровицу на митинг.
Не воли њега ни Додик али зна како му ровари по дворишту и шта може да уради и њему (то превасходно) и РС.
И зато никад, ниједна власт из РС, није улазила отворено у клинч са влашћу из Србије, а посебно с овом која је механизме разрадила до максимума.
Народ је ту с малом одговорношћу и зато под хитно преусмерити проблем на праву адресу.
Дакле, зашто Вучић користећи позицију моћи над Републиком Српском, разједињује Србе ?
Док Пречани паори убијају Лазара Саватића, Шумадинац повија главу и даје сву летину.
Мистић, констатовали смо да ниси на ''ти'' са историјским чињеницама.![]()
Опет ти са паушалним фразама и процјенама нечијих побуда, наступ без икаквих аргумената уз покушај дискредитације саговорника учитавањем нечега чега нема, знаш ли како се у реторици назива тај синдром, неће ти се свидјети ако ја кажем.Toplo hladno glumatanje kolega kod mene ne prolazi. Kada neko ispise gomilu gluposti da bi kolokvijalnio nekom uvrnutom dedukcijom izneo tvrdnju kojom vredja srbe iz Srbije hijerarhijski se postavljajuci kao poglavar jedine istine, sa takvima se ne prica argumentima vec samo prezrenjem da u ovakvoj osetljivoj situaciji po Drzavu, neko ima motiv da unosi razdor spram starosedeoca u odnosu na novopridosle koristeci pri tom istoriju.
To je nivo Informera kako se prezentuje istoriografija misleci valjda da su kolege sa foruma na istom intelktualnom nivou citaoca istog tabloida da mogu gutati splacine.
Govori u svoje ime. Tebi se obraćam. Tako bi trebalo da bude. Sad, kakvo je stanje na terenu, sasvim je druga priča. Neko ima simpatije i prema Japancima. Ja volim baš Grke, ali Rusi se i nisu nešto pokazali. Realno!Схватили смо да су теби Хрвати као прве комшије у региону пречи него рецимо Грци или Руси, али ебг нама нису, нама су неупоредиво пречи Грци и Руси.
Вучић не само што је ујадио, унизио и згазио Србију, предао 15% територије, продао руднике тако да сад сопствено злато купујемо од власника, решио Србију да направи депонијом, задужио грађане за наредних 15 генерација, увео разне намете, основао којекакве институције за малтретирање грађана, он је утемељивач још једне гадости.
А то је разједињавање Срба.
До сад нико у историји владања Србијом није користио народ Републике Српске или прекодринске Србе како би своје владање оправдавао.
Притом то ради у тренуцима очигледне и жестоке индигнације Срба из Србије према њему и структурама око њега.
Моје лично мишљење је да овакво размишљање о Србима у РС имају они који унапред о њима мисле лоше.
Одакле идеја да Вучића ''толико'' подржавају Срби из РС?
Нисмо их бројали.
Сви заједно треба да се опасуљимо и да схватимо да смо у канџама лудака који разједињује српски корпус. Да ли то ради јер је луд или зато што му је неко тако наредио неважно је.
Важно је томе стати на пут.
Осудити њега због тога, а не те људе које ће можда силом потрпати у бусеве и довести у Митровицу на митинг.
Не воли њега ни Додик али зна како му ровари по дворишту и шта може да уради и њему (то превасходно) и РС.
И зато никад, ниједна власт из РС, није улазила отворено у клинч са влашћу из Србије, а посебно с овом која је механизме разрадила до максимума.
Народ је ту с малом одговорношћу и зато под хитно преусмерити проблем на праву адресу.
Дакле, зашто Вучић користећи позицију моћи над Републиком Српском, разједињује Србе ?
Upoznajući sjeverne Šumadince maltene da su mi Hrvati i Šiptari ispali ljudine u poređenju s njima.